«Μάχη» με τη βλάστηση στη Λάρισα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Δημοσίευση: 05 Ιουλ 2018 22:12
Οι φετινές κλιματολογικές συνθήκες ευνόησαν την πρόωρη ανάπτυξη της βλάστησης Οι φετινές κλιματολογικές συνθήκες ευνόησαν την πρόωρη ανάπτυξη της βλάστησης

Μάχη με τον χρόνο και την πυκνή βλάστηση δίνει η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων, με στόχο την πρόληψη πυρκαγιών, την ασφάλεια των πολιτών και τη συντήρηση κοινόχρηστων χώρων, σε όλες τις συνοικίες της πόλης και στις δημοτικές κοινότητες.

Έχει ξεκινήσει ήδη την υλοποίηση ενός μεγάλης έκτασης έργου, που περιλαμβάνει την αποψίλωση χόρτων σε πεζοδρόμια, πλατείες και δημοτικά οικόπεδα, ώστε να καταστήσει πιο ασφαλές το αστικό περιβάλλον και να «νοικοκυρέψει» την αισθητική του εικόνα.

Όπως δηλώνει στην «Ε» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ζαούτσος, «από την Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων υλοποιούνται ήδη δύο εργολαβίες, των οποίων τα συνεργεία εργάζονται καθημερινά, με εντατικούς ρυθμούς, για να αντεπεξέλθουν το συντομότερο δυνατό στις ανάγκες της πόλης.

Από τις αρχές του καλοκαιριού έχουν ξεκινήσει έργα για την αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης βλάστησης σε δρόμους και πεζοδρόμια στον ιστό της πόλης, αλλά και στις αστικές και περιαστικές εκτάσεις, για την αποψίλωση πράσινων εκτάσεων από ξερά χόρτα προς αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιών, που σκοπό έχουν τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και τη διατήρηση της αναβαθμισμένης αισθητικής της πόλης».

Όπως υποστηρίζει ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πρασίνου κ. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος, «οι φετινές κλιματολογικές συνθήκες ευνόησαν την πρόωρη ανάπτυξη της βλάστησης, οι οποίες, σε συνδυασμό με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού –απόρροια της οικονομικής στενότητας- καθιστούν ολοένα και δυσκολότερη την αποψίλωση των χόρτων». Παράλληλα ζητά την κατανόηση και την υπομονή των πολιτών σε ό,τι αφορά τον χρόνο διεκπεραίωσης των έργων που έχουν δρομολογηθεί.

Συνεργεία αποψιλώνουν αυτές τις ημέρες περιοχές της συνοικίας Νέας Σμύρνης και θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες στις συνοικίες Χαραυγή, Πυροβολικά, Νεάπολη, Αμπελόκηποι, Ιπποκράτης κ.λπ.

Αναλυτικότερα ο αντιδήμαρχος κ. Ζαούτσος ανάφερε ότι: «Από τις 11 Ιουνίου ξεκίνησε η εργολαβία «αποψίλωση, απακάνθωση χέρσων επιφανειών με μισινέζες». Ο εργολάβος, με τρία συνεργεία, καθαρίζει σύμφωνα με το πρόγραμμα που ορίζει η Υπηρεσία Πρασίνου, πεζοδρόμια και δρόμους στον ιστό της πόλης.

Παράλληλα, από τις 15 Μαΐου συνεχίζεται και η εργολαβία «αποψίλωση, απακάνθωση με τη χρήση μεγάλου γεωργικού ελκυστήρα» κατά την οποία καθαρίζονται από τη βλάστηση

μεγάλες σε έκταση χέρσες δημοτικές εκτάσεις, τόσο στη Λάρισα, όσο και στα χωριά που ανήκουν στον Καλλικρατικό δήμο».

Ο αναπληρωτής προϊστάμενος του τμήματος κ. Νικόλαος Μήτσος και ο επιβλέπων του έργου κ. Χρήστος Μανούσιος καταρτίζουν το πρόγραμμα σύμφωνα με τις εντολές των πολιτών και καθοδηγούν τον εργολάβο σύμφωνα με τις ανάγκες της υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις επιμετρήσεις του επιβλέποντα κ. Μανούσιου, μέχρι σήμερα έχουν ήδη καθαριστεί από τη βλάστηση τα εξής σημεία:

«Όλες οι είσοδοι στις πόλεις (Φαρσάλων , Ιωαννίνων, Γιάννουλης pantheon plaza, κόμβος 303, κόμβος Βόλου, κόμβος ΑΤΑ, κόμβος Σωκράτους, κόμβος Συκουρίου), όλοι οι κεντρικοί δρόμοι και πολλοί παράπλευροι στη συνοικία της Νέας Πολιτείας, όλοι οι κεντρικοί δρόμοι και πολλοί παράπλευροι στη συνοικία Αβέρωφ, όλο το ανάχωμα δίπλα στο ποτάμι (και από τις δύο πλευρές του) που γειτνιάζει με τα σπίτια από την οδό Αεροδρομίου έως και την οδό Βόλου, το πρανές Καλλονής, το πρανές Ελευθερίου στο ΑΤΑ, το πρανές Παπασταύρου στην περιοχή του Ιπποκράτη, το πρανές Αγίου Αχιλλίου, πρανή στην παραπήνεια περιοχή κ.α., καθώς και πολλοί δρόμοι και πεζοδρόμια και στον ιστό της πόλης».

Σύμφωνα με όσα έχουν προγραμματιστεί, μετά από συνεννόηση με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, ειδικό συνεργείο έχει αναλάβει τον καθαρισμό χόρτων στα πεζοδρόμια και στους δρόμους των χωριών, ξεκινώντας από τη Φαλάνη και συνεχίζοντας σε Γιάννουλη, Τερψιθέα, Μάνδρα, Κοιλάδα, Λουτρό, Κουτσόχερο, Ραχούλα, Ελευθεραί, Αμυγδαλέα.

ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass