Γιατί πρέπει να παραμείνει η Τρ. Πειραιώς στον Πυργετό

Ο ΚΩΝ. ΚΟΛΛΑΤΟΣ ΑΝΕΛΥΣΕ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Γ. ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2018 22:35

Την αναβάθμιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Πυργετό, έθεσε ο δήμαρχος Τεμπών στον πρόεδρο της Τραπέζης.

Με αφορμή την παρουσία του τραπεζίτη στα εγκαίνια της «Βιοαέριο Τεμπών», ο κ. Κολλάτος είχε ιδιαίτερη συνομιλία με τον κ. Γ. Χατζηνικολάου, στον οποίο παρέθεσε σειρά επιχειρημάτων, επισημαίνοντας την ανάγκη το κατάστημα να παραμείνει στην περιοχή εξυπηρετώντας τους χιλιάδες πελάτες του, λειτουργώντας μάλιστα περισσότερες των δύο ημερών, όπως συμβαίνει σήμερα.

Ο κ. Χατζηνικολάου άκουσε τα πολιτικά (συγκράτηση πληθυσμού στην ύπαιθρο, εξυπηρέτηση παραγωγών δυναμικών καλλιεργειών) και οικονομικά (διευκόλυνση δεκάδων χιλιάδων μόνιμων κατοίκων αλλά και παραθεριστών) επιχειρήματα του δημάρχου Τεμπών, από τον οποίο παρέλαβε και σχετική επιστολή με την τεκμηρίωσή τους. Υποσχέθηκε δε να δει το αίτημα του δημάρχου με τη δέουσα προσοχή.

Στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Κύριε Πρόεδρε,

Διερμηνεύοντας τα αισθήματα αγωνίας των συνδημοτών μου, επιθυμώ μαζί με αυτά να εκφράσω και την προσωπική μου αγωνία για την υπολειτουργία του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στον Πυργετό.  Το εν λόγω κατάστημα λειτουργεί δύο φορές εβδομαδιαίως (Δευτέρα και Παρασκευή), ενώ σύμφωνα με τα λεγόμενα ιθυνόντων οδεύει προς ουσιαστική κατάργηση.

Η τοπική αυτοδιοίκηση αποδυναμώνεται καθημερινά, κυρίως όμως αποδυναμώνεται ο πληθυσμός των τοπικών κοινωνιών τον οποίο κληθήκαμε και καλούμαστε να εξυπηρετούμε.

Παρακαλούμε λοιπόν πριν την οποιαδήποτε απόφασή σας να λάβετε υπόψη σας τα παρακάτω:

Το κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στον Πυργετό, εξυπηρετεί περισσότερα από 20 Δημοτικά Διαμερίσματα (Πυργετός, Ραψάνη, Αιγάνη, Κρανιά, Παραλία Αιγάνης, Καστρί Λουτρό, Μεσάγγαλα, Παραλία Κουλούρας, Παλαιόπυργος, Ομόλιο, Στόμιο, Καρίτσα, Κόκκινο Νερό, Σ.Σ. Ραψάνης, Νέοι Πόροι, Πλαταμώνας, Παλαιοί Πόροι, Παλαιός Παντελεήμονας, Παντελεήμονας, Σκοτίνα, Γόννοι, Αμπελάκια κ.α.).

Ο αριθμός των ατόμων που εξυπηρετεί υπερβαίνει τους 20.000 πολίτες, ενώ την περίοδο του καλοκαιριού λόγω της ύπαρξης των παραλιών και του εποχικού πληθυσμού υπερβαίνει τους 60.000 κατοίκους.

Η μη εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος έχει επιφέρει μεγάλη αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες των Δήμων (Τεμπών, Αγιάς, Δίου-Ολύμπου). Η αναστάτωση είναι ακόμα μεγαλύτερη, καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη οι δηλώσεις κτηματογράφησης του Δήμου Τεμπών και έδρα του κτηματολογίου έχει επιλεγεί ο Πυργετός λόγω της ύπαρξης του συγκεκριμένου καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς.

Το κατάστημα εξυπηρετεί σε μεγάλο βαθμό την έντονη αγροτική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής καλύπτοντας δυναμικές καλλιέργειες όπως ακτινίδιο, ελιά, κρασί, αμπέλι, κάστανο αλλά και τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της παραλίας και των τουριστικών καταλυμάτων. Άρα γίνεται κατανοητό ότι μπορεί να γίνει αρωγός του διπόλου αγροτικής-τουριστικής ανάπτυξης στο πλαίσιο της ύπαρξης δομών και υποδομών που εξυπηρετούν τους κατοίκους, ενισχύουν τη συγκράτηση του πληθυσμού και τονώνουν την τοπική οικονομία.

Σας υπενθυμίζω επίσης πως ο Δήμος μας χρησιμοποιεί τα καταστήματα της Τράπεζάς σας για τις οικονομικές κινήσεις της Δ.Ε.Υ.Α.Τ., του ΔΟΠΑΠΕΠΤ, του Κληροδοτήματος Σαρακατσάνη, και είναι απόλυτα συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Επειδή πιστεύουμε ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματός σας στον Πυργετό και επειδή δεν είναι δυνατό να σταθμίζονται τα πάντα με στενά οικονομικά κριτήρια που υπακούουν στον βωμό της όποιας «ορθολογιστικής» περιοριστικής πολιτικής, παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.

Με την ελπίδα ότι θα ανταποκριθείτε στο εύλογο αίτημά μας, παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία».

Με εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Τεμπών

Κωνσταντίνος Κολλάτος».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass