«Ατακτη» η αποχώρηση πωλητών από λαϊκές

Αφήνουν σκόρπια τα απορρίμματα και δυσκολεύουν την Υπηρεσία Καθαριότητας να καθαρίσει έγκαιρα τους δρόμους

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2018 22:24

Ντομάτες, μαρούλια, φρούτα και λαχανικά πεταμένα στον δρόμο, άλλα πατημένα από αυτοκίνητα και άλλα από διερχόμενους που κρατούν τη μύτη τους από τη δυσοσμία. Κάθε είδους σκουπίδια πεταμένα από τους πάγκους των πωλητών αποτελούν την εικόνα που αφήνει πίσω της μια λαϊκή αγορά.

Οι υψηλές θερμοκρασίες και η βροχή κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την κατάσταση. Κιβώτια, κούτες, προϊόντα σκορπισμένα στην άκρη του δρόμου, ποτήρια από καφέ και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κάποιος καλούνται οι εργαζόμενοι του Δήμου να καθαρίσουν.

Το πρόβλημα, όπως αναφέρουν κάτοικοι της περιοχής είναι ότι οι πωλητές δεν συγκεντρώνουν τα απορρίμματά τους όταν αποχωρούν από τη λαϊκή αγορά και πως κάποιοι από αυτούς δεν τηρούν το ωράριο. Αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα να προσπαθούν να βάλουν μια τάξη μέχρι αργά το απόγευμα.

Συγχρόνως είναι κοινή η γραμμή της δημοτικής αρχής και των σωματείων των λαϊκών αγορών ότι πρέπει να αφήνουν καθαρό τον χώρο της λαϊκής μετά την ολοκλήρωσή της. Εξάλλου ο κανονισμός Καθαριότητας της αρμόδιας υπηρεσίας προβλέπει ότι «οι πωλητές λαϊκών και λοιπών αγορών οφείλουν να διευκολύνουν την Υπηρεσία Καθαριότητας στην αποκομιδή των απορριμμάτων και τον γενικό καθαρισμό των αγορών, και να μην παρακωλύουν με κανένα τρόπο τα συνεργεία καθαριότητας στην εκτέλεση του έργου τους».

Ο Δήμος στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του και προκειμένου να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του έναντι των δημοτών, φροντίζει να διατηρεί καθαρούς τους χώρους όπου πραγματοποιούνται λαϊκές αγορές, μετά το πέρας της λειτουργίας τους. Οι πωλητές σύμφωνα πάντα με τον κανονισμό πρέπει να συλλέγουν τα απορρίμματα σε σακούλες και τσουβάλια. Το πέταμα των προϊόντων στον δρόμο προβλέπει πρόστιμο 100 ευρώ.

Πρόστιμα προβλέπονται και για άλλες παραβάσεις όπως είναι η παραμονή στον χώρο μετά το πέρας του ωραρίου, η μη συγκέντρωση των απορριμμάτων κοντά στους πάγκους, το μη δίπλωμα των κιβωτίων που προορίζονται για ανακύκλωση.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass