Πανόραμα Αγίας Γραφής στους Νερόμυλους

Εντυπωσιακή έκθεση εικόνων εγκαινιάστηκε από τον μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2018 22:16

Μία ομολογουμένως εντυπωσιακή έκθεση εικόνων εγκαινίασε, το πρωί του Σαββάτου στους Νερόμυλους Αγιάς, ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Η έκθεση φιλοξενείται στο Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο του χωριού, φέρει τον τίτλο «Πανόραμα της Αγίας Γραφής» και αποτελείται από σαράντα εξαίρετα ασπρόμαυρα σκίτσα εικόνων, που στην πρωτότυπη μορφή τους έχουν μεταφερθεί στην πόλη Τάρτου στο Εθνικό Μουσείο Εσθονίας από τους εμπνευστές αυτών, τον Εσθονό εφημέριο π. Ραφαήλ και την πρεσβυτέρα του Μαρία, με αφορμή την 100ή επέτειο από τη δημιουργία της Δημοκρατίας της Εσθονίας.

Στο καλωσόρισμά του ο π. Ραφαήλ αναφέρθηκε στα δύο χρόνια που χρειάστηκαν για να ολοκληρωθούν, είπε ότι είναι βασισμένα στις διηγήσεις της Αγίας Γραφής, Παλαιάς και Καινής Διαθήκης, και εξέφρασε την ελπίδα και την ευχή «το έργο να λειτουργήσει στις ψυχές των ανθρώπων ως κάλεσμα στο να εμβαθύνουμε στον πλούτο της Αγίας Γραφής που φωτίζει το παρόν και το μέλλον και που αποτελεί τον ζωντανό λόγο του Θεού ανά τους αιώνες, μοναδικά διαχρονικό και πάντοτε επίκαιρο». «Μακάρι» τόνισε «ο καθένας μας να βρει την τόλμη να προσεγγίσει τη σοφία που βρίσκεται μέσα στην Αγία Γραφή και μέσω αυτής να αναπτύξει μία βαθύτερη σχέση με τον προσωπικό Θεό κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωση του οποίου έχει πλαστεί».

Από την πλευρά του ο σεβασμιότατος απέδωσε τα εύσημα για την έκθεση, ευχαρίστησε στο πρόσωπο του προέδρου των Νερομύλων, Θεόδωρου Μόσχου, την τοπική κοινωνία για τη στήριξη στην όλη προσπάθεια, συνεχάρη τους εμπνευστές της για την καλλιτεχνική δουλειά που έχει γίνει, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημειολογική της σημασία, πρότεινε να δημιουργηθεί ένα μικρό βιβλίο με όλα τα έργα ώστε να μπορεί κάποιος ξεφυλλίζοντάς το να έρχεται σε επαφή με τα γεγονότα που περιγράφονται στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη και εκδήλωσε την επιθυμία, από τη μια, η έκθεση να μεταφερθεί και σε άλλα σημεία της Μητρόπολης και, από την άλλη, κάποια στιγμή να μπορέσει να επισκεφθεί και την πρωτότυπη έκθεση στην Εσθονία.

Των εγκαινίων προηγήθηκε αρχιερατική πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας στον Ιερό Ναό των Αγίων Δώδεκα Αποστόλων χοροστατούντος του σεβασμιοτάτου, ενώ τον θείο λόγο κήρυξε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητρόπολης Δημητριάδος αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Δημητρίου.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγιάς Γρηγόρης Καλαγιάς και πλήθος κόσμου. Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, ότι ιδιαιτέρως σημαντική ήταν η βοήθεια των γυναικών του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου.

 

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass