Τα ίδια εκλογικά τμήματα, δεν ισχύουν ετεροδημοτών

Δημοσίευση: 29 Ιουν 2015 12:06

Με πολύ γρήγορες διαδικασίες και με βάση τον σχεδιασμό από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, προχωρούν οι προετοιμασίες στο Πρωτοδικείο Λάρισας και σε όλα τα πρωτοδικεία της χώρας, για το δημοψήφισμα της ερχόμενης Κυριακή 5Ιουλίου. Τα εκλογικά τμήματα παραμένουν τα ίδια , όπως και οι δικαστικοί αντιπρόσωποι. Όπως διαμήνυσε ο Άρειος Πάγος, δεν πρόκειται να γίνουν κληρώσεις δικαστικών αντιπροσώπων, παρά μόνον, για εφόρους δικαστικών αντιπροσώπων (δικαστών κλπ.) Δεν θα υφίστανται τα έξι εκλογικά τμήματα των ετεροδημοτών στον ν. Λάρισας, όπως και σε όλη την χώρα, γιατί δεν υπάρχει χρόνος για να γίνουν οι σχετικές καταστάσεις. Οπότε, οι ετεροδημότης, θα ψηφίσουν στους τόπους, που είναι εγγεγραμμένοι. Ζητήματα, θα υπάρξουν με δικαστικούς αντιπροσώπους, που θα εμπλέκονται σε προγραμματισμένες ήδη κοινωνικές εκδηλώσεις (π. χ γάμοι, βαφτίσεις κλπ.), αλλά δεν διευκρινίστηκε τι θα γίνει και ε δικαστικούς αντιπροσώπους, που είχαν αντικατασταθεί, για κάποιο λόγο, στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Τα θέματα αυτά, θα αντιμετωπιστούν επί τόπου, από τον έφορο.

Από το πρωί σήμερα Δευτέρα, ξεκίνησε η εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς κατάλογους των στρατιωτικών, όπου στήθηκε ειδικό γραφείο στο Πρωτοδικείο (2ος όροφος) και θα είναι ανοιχτό μέχρι σήμερα στις 12 τα μεσάνυχτα. Αύριο Τρίτη μέχρι τα μεσάνυχτα, λήγει η προθεσμία υποβολής ενστάσεων και την Τετάρτη θα γίνει η επικύρωση των εκλογικών καταλόγων.

Ε. Ρ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass