Κεραυνός χτύπησε 15χρονο την ώρα της προπόνησης

ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Δημοσίευση: 14 Ιουν 2018 22:01
Το γήπεδο στο οποίο συνέβη το τραγικό περιστατικό. Το στοιχείο της φύσης χτύπησε στα σιδερένια δοκάρια του τέρματος και κεραυνοβόλησε τον 15χρονο Το γήπεδο στο οποίο συνέβη το τραγικό περιστατικό. Το στοιχείο της φύσης χτύπησε στα σιδερένια δοκάρια του τέρματος και κεραυνοβόλησε τον 15χρονο

Σοκ στον αθλητικό κόσμο της Λάρισας έχει προκαλέσει ένα πρωτοφανές περιστατικό στα ποδοσφαιρικά χρονικά της περιοχής αφού χθες το απόγευμα, την ώρα της καταιγίδας στη Λάρισα, κεραυνός χτύπησε 15χρονο μαθητή την ώρα της προπόνησης.

Ο 15χρονος τερματοφύλακας της ποδοσφαιρικής ομάδας – σύμφωνα με μαρτυρίες - κλήθηκε από τον προπονητή και τον πρόεδρο της ποδοσφαιρικής ακαδημίας, όπως και οι άλλοι μικροί ποδοσφαιριστές, να εγκαταλείψουν τον αγωνιστικό χώρο την ώρα που ξέσπασε η καταιγίδα, αλλά ο κεραυνός φαίνεται πως «πρόλαβε» τον 15χρονο κάτω από τα δοκάρια.

Ο μικρός ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε χωρίς να έχει τις αισθήσεις του στο ΓΝΛ κι ευτυχώς οι γιατροί κατάφεραν να τον επαναφέρουν. Ωστόσο, η κατάστασή του κρίνεται σοβαρή, αφού το παιδί διασωληνωμένο νοσηλεύεται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓΝΛ, ενώ οι γιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», θα αποτιμήσουν την πορεία της υγείας του μετά τις πρώτες 48 ώρες.

Χθες το βράδυ η ΕΛ.ΑΣ. – μετά από εισαγγελική εντολή - προχώρησε στη σύλληψη του προπονητή της ομάδας, ενώ παράγοντες της ομάδας και του ποδοσφαιρικού κόσμου βρέθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο με τους γονείς του παιδιού να έχουν υποστεί σοκ, καθώς δεν μπορούσαν να πιστέψουν πως η τελευταία προπόνηση για τη φετινή περίοδο θα είχε αυτήν την κατάληξη.

ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

Ο 15χρονος μαθητής της Γ’ γυμνασίου προπονούταν ως τερματοφύλακας στην ποδοσφαιρική ομάδα «Πελασγιώτιδα», στο πίσω γήπεδο της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου Γ. Πλίτση έξω από τη Λάρισα, στο 3ο χλμ. της παλαιάς εθνικής οδού Λάρισας – Αθηνών.

Δέκα λεπτά μετά τις 6 χθες το απόγευμα «έπιασε μπόρα ξαφνικά», όπως λέει στην «Ε» ο πρόεδρος της «Πελασγιώτιδας» Αργ. Γκρίμπας, και «εκείνη την ώρα εγώ και ο προπονητής, ο Θαν. Κουτσαφτίκης φωνάξαμε τα παιδιά να φύγουν. Όλη η ομάδα, μαζί τους έπαιζε και ο γιος μου να καταλάβετε».

«Ο Χρήστος ήταν τερματοφύλακας, ήταν δηλαδή ο τελευταίος που ξεκίνησε κι αυτός να φύγει, αλλά χτυπήθηκε από τον κεραυνό. Όλα έγιναν πολύ γρήγορα», λέει ο κ. Γκρίμπας αδυνατώντας να πιστέψει την εξέλιξη, αφού σε λίγη ώρα θα τελείωνε η προπόνηση, η τελευταία της φετινής περιόδου. Με τον θόρυβο του κεραυνού να τρομάζει τα παιδιά.

«Εγώ και ο προπονητής του κάναμε ΚΑΡΠΑ, του κάναμε τεχνητή αναπνοή μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, καλέσαμε την αστυνομία, όλα έγιναν πολύ γρήγορα», ξαναλέει ο κ. Γκρίμπας. Λίγη ώρα αργότερα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μετέφερε τον 15χρονο στο εφημερεύον ΓΝΛ με την ΕΛ.ΑΣ. να διευκολύνει την κυκλοφορία του ασθενοφόρου προκειμένου να φθάσει νωρίτερα στο νοσοκομείο.

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

Στα Επείγοντα του ΓΝΛ το ιατρικό προσωπικό κατάφερε να επαναφέρει τον 15χρονο που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο χωρίς τις αισθήσεις του, με τους γιατρούς να κρίνουν ως θετική την εξέλιξη της ανάταξης.

Ο 15χρονος μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας όπου νοσηλεύεται διασωλημένος σε καταστολή και σε σταθερή κατάσταση, ενώ η οποιαδήποτε εκτίμηση της κατάστασης της υγείας του θα γίνει μετά από 48 ώρες.

Οι γονείς του παιδιού που κατέφθασαν στο νοσοκομείο υπέστησαν σοκ αναζητώντας εναγωνίως ενημέρωση από τους ιατρούς. Στο νοσοκομείο βρέθηκαν, συνοδεύοντας το παιδί, ο πρόεδρος της «Πελασγιώτιδας» Αργ. Γκρίμπας, μέλη και παράγοντες της ομάδας, λίγο αργότερα και ο ιδιοκτήτης της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου, Γ. Πλίτσης στις εγκαταστάσεις της οποίας προπονούνταν χθες τα παιδιά. Στο νοσοκομείο βρέθηκε νωρίς και ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ Δημ. Μπουχλαριώτης που, μεταξύ άλλων, δήλωσε ότι «οι προσευχές όλων μας είναι να γίνει καλά το παιδί».

ΣΥΛΛΗΨΗ

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης από την ΕΛ.ΑΣ. και της ενδεχόμενης έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο μετά από εισαγγελική παρέμβαση, χθες βράδυ συνελήφθη ο προπονητής της ομάδας του 15χρονου και αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Γεγονός είναι πάντως, όπως σημείωναν στην «Ε» άνθρωποι του ποδοσφαίρου, ότι δεν υπάρχει – τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια – ανάλογο γεγονός, να χτυπηθεί δηλαδή ποδοσφαιριστής από κεραυνό σε γήπεδο και την ώρα του αγώνα, ενώ προβληματισμό προκαλεί πλέον και η ένταση των καιρικών φαινομένων σε συνδυασμό με θέματα ασφαλείας.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass