Ζήτησαν περισσότερη προστασία του δάσους και του οδικού δικτύου

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ "ΔΩΤΙΟΥ ΠΕΔΙΟΥ" ΑΠΟ ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΕΛΑΣ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2018 15:32

Θέματα που άπτονται της Πολιτικής Προστασίας ενόψει της θερινής περιόδου καθώς και η προσβασιμότητα του ορεινού όγκου μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες του χειμώνα απασχόλησαν τη συνάντηση που είχαν ο δασάρχης κ. Δ. Τσιόφας και το υπηρεσιακό στέλεχος κ. Χ. Παπαγιαννόπουλος με εκπροσώπους της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Αγιάς, (με τον επικεφαλής της παράταξης Γρηγόρη Καλαγιά και τον δημοτικό σύμβουλο Αθανάσιο Ι. Ολύμπιο) και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Τουριστικών Καταλυμάτων του Ν. Λάρισας κ. Ηλία Ευσταθίου.

Η συνάντηση έγινε με πρωτοβουλία της παράταξης «Δώτιο Πεδίο» και σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους «υπήρξε σύμπνοια και ταύτιση για την προστασία του δάσους, αλλά και την ορθολογική εκμετάλλευσή του». Από την πλευρά της η αντιπολίτευση ζήτησε περισσότερα ξύλα για τις «ατομικές ανάγκες» των κατοίκων της Δ.Ε. Ευρυμενών, αλλά και όλου του Δήμου Αγιάς. Επίσης, έθεσε το θέμα της προτεραιότητας των «τοπικών δασικών συνεταιρισμών» στην εκμετάλλευση του δάσους στον Κίσσαβο. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο της συζήτησης υπήρξε η ανάδειξη και συντήρηση των σημείων θέασης σε όλο τον ορεινό όγκο, που αποτελεί από μόνος του τουριστικό προορισμό.

* Στη συνέχεια η αντιπολίτευση επισκέφτηκε τον Αστυνομικό Διευθυντή κ. Β. Καραπιπέρη. Στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα της ασφάλειας των πολιτών και της οδικής κυκλοφορίας ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου. Ζητήθηκε περισσότερη αστυνόμευση σε όλο το παραλιακό μέτωπο. Το θέμα της οδικής ασφάλειας απασχόλησε ιδιαίτερα τη σύσκεψη λόγω του υπερφορτωμένου παραλλήλου οδικού δικτύου (Μακρυχωρίου) που χρησιμοποιείται κατά κόρον από τους οδηγούς με προορισμό τα παράλια του δήμου Αγιάς. Θα πρέπει να ληφθούν ειδικά μέτρα, κυρίως, τις ημέρες Τρίτη- Πέμπτη και Σαββατοκύριακα. Το ίδιο βέβαια πρέπει να ισχύσει και εντός των παραθεριστικών οικισμών προκειμένου να υπάρξει αποσυμφόρηση, για την ασφάλεια των πολιτών. Ακόμη, η αντιπολίτευση του Δήμου Αγιάς ζήτησε τη συνεργασία της Αστυνομίας, όπως και έγινε μέσα από έναν γόνιμο διάλογο προς όφελος των πολιτών και του κοινωνικού συνόλου»

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass