Προχωρά η αποχέτευση στον Αμπελώνα

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΥΨΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 8 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2018 22:00

Στην κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων προχωρά ο Δήμος και η ΔΕΥΑ Τυρνάβου με την υπογραφή της σύμβασης του έργου από τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΤ και δήμαρχο Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση, με την εταιρεία SOLIS ΑΤΕ.

Το έργο είναι προϋπολογισμού 8.188.299 ευρώ με τον ΦΠΑ και αφορά στην ολοκλήρωση των εργασιών κατασκευής του δικτύου αποχέτευσης αστικών λυμάτων στον Αμπελώνα. Περιλαμβάνει την κατασκευή 53.000 μέτρων δικτύου αποχέτευσης αγωγών ακαθάρτων από αγωγούς, την κατασκευή 550 φρεατίων επίσκεψης-ελέγχου του δικτύου ακαθάρτων από οπλισμένο σκυρόδεμα και 14 φρεατίων-διατάξεων πτώσεως στο δίκτυο ακαθάρτων, την κατασκευή τεσσάρων αντλιοστασίων ακαθάρτων, την κατασκευή 1.200 εξωτερικών διακλαδώσεων ιδιωτικής σύνδεσης όπως παροχές αποχέτευσης. Και τέλος την αποκατάσταση στις τομές είτε με ασφαλτικό είτε με σκυρόδεμα, ανάλογα στην οδό που κατασκευάσθηκε το δίκτυο των αγωγών ακαθάρτων.

Το έργο είναι ενταγμένο στην πράξη «Κατασκευή Δικτύων Αποχέτευσης Ακαθάρτων και Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων στη Δ.Κ. Αμπελώνα του Δήμου Τυρνάβου – Β’ Φάση - Ολοκλήρωση» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014 - 2020» και αποτελεί συνέχεια του αρχικού έργου.

Με την ολοκλήρωση και του έργου αυτού ο Αμπελώνας σαν οικισμός Γ΄ προτεραιότητας δηλαδή άνω των 2.000 κατοίκων αλλά και ο Βρυότοπος, θα είναι σε πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις της οδηγίας 91/271/ΕΟΚ του Συμβουλίου για τη συλλογή, επεξεργασία και διάθεση των αστικών λυμάτων και θα επιτευχθούν οι βασικοί στόχοι, όπως περιγράφονται και στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Σχέδιο Λυμάτων Θεσσαλίας. Δηλαδή η προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, η ολοκλήρωση βασικών υποδομών της χώρας και η αποφυγή προστίμων από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Π. ΣΑΡΧΩΣΗ

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης μιλώντας στην «Ε» δήλωσε ικανοποιημένος από την όλη εξέλιξη σύμφωνα με την οποία ολοκληρώνεται το δίκτυο αποχέτευσης του Αμπελώνα. Σημείωσε ακόμα ότι υπήρξε μεγάλος συντονισμός στην κοινή προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και της ΔΕΥΑΤ ώστε το έργο να μην απενταχθεί, να συνεχίζει και να ολοκληρωθεί με την ίδια προγραμματική περίοδο, αποφεύγοντας πιθανές ανατροπές και προβλήματα στο μέλλον».

Παρευρέθηκαν επίσης από την εταιρεία ο εκπρόσωπός της κ. Χρήστος Καρακαντός και από πλευράς Δήμου και ΔΕΥΑΤ οι αντιδήμαρχοι κ. Κωνσταντίνος Κουλιός και Γιώργος Κουτσοδήμος, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΤ κ. Σταύρος Τσαγκαράκος και ο τεχνικός διευθυντής κ. Κώστας Παπαϊωάννου και το μέλος του Δ.Σ κ. Αντώνης Περπέρης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass