Στο πόδι η Λάρισα για τη Μακεδονία

ΔΙΑΔΟΧΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2018 16:08
Από την επίσκεψη της συντονιστικής επιτροπής στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Από την επίσκεψη της συντονιστικής επιτροπής στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Διαδοχικές συσκέψεις και επαφές γίνονται στη Λάρισα για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου για το όνομα της Μακεδονίας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου στις 7:30 μ.μ. στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας.

Αύριο Δευτέρα, το πρωί στον χώρο του Επιμελητηρίου (Παπακυριαζή 44) θα λάβει χώρα συνέντευξη Τύπου της Συντονιστικής Επιτροπής του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία. Το απόγευμα στις 6 συγκαλείται η τελευταία σύσκεψη των φορέων - συλλόγων που διοργανώνουν το συλλαλητήριο για συντονισμό. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ομιλητές στο συλλαλητήριο (όχι οριστική κατάσταση) θα είναι ο αρχιμανδρίτης πατέρας Νικόδημος Γαλιάτσος, ο οποίος θα αναγνώσει μήνυμα του σεβασμιότατου μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου Ιγνατίου, ο Κώστας Καραΐσκος, μαθηματικός από την Κομοτηνή, ενεργός στα κοινά, διευθυντής εντύπου «ΑΝΤΙΦΩΝΗΤΗΣ», πρωτεργάτης του κινήματος «Προξενείο ΣΤΟΠ», πρόσφατα ομιλητής στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, ο Δημήτριος Νατσιός, πτυχιούχος Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και Θεολογικής σχολής του ΑΠΘ, συγγραφέας και μάχιμος δάσκαλος στο Κιλκίς, ο αντιστράτηγος ε.α. Ροζής Βασίλειος, πρόεδρος του ΔΣ της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού. Διευκρινίζεται ότι στο συλλαλητήριο δεν θα υπάρξουν χαιρετισμοί.

ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ
Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη, ο οποίος και έδωσε εντολή για διάθεση της Κεντρικής πλατείας και της ηλεκτρολογικής υποστήριξης, αλλά και τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό, ο οποίος δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης της όλης προσπάθειας. Σύμφωνα με τη ΣΕ «ο ίδιος εκείνη την ημέρα θα βρίσκεται στη Σόφια για προώθηση θεμάτων της Περιφέρειας αλλά είναι σίγουρος ότι πέραν του κ. αντιπεριφερειάρχη, πολλοί περιφερειακοί σύμβουλοι θα βρίσκονται στην Κεντρική πλατεία για τη Μακεδονία. Και φυσικά η σύζυγος και τα τέκνα του με την ελληνική σημαία». Ακόμη τα μέλη της ΣΕ επισκέφθηκαν την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, απ’ όπου και ζητήθηκε η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αρμοδιότητάς της, ώστε να πραγματοποιηθεί ομαλά το συλλαλητήριο. 

ΠΟΙΟΙ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ
Υπενθυμίζεται ότι τη διευρυμένη Συντονιστική Επιτροπή αποτελούν οι: πρωτοπρεσβύτερος π. Στέφανος Γιάνναρος, ιερέας στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Λαρίσης, Βαλάσης Χρήστος, ιδιώτης, Βλαχάκης Γρηγόριος, πρόεδρος Ελληνικού Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας, Γεωργούλας Αλέξανδρος, δικηγόρος, Καπετανάκη Αμαλιάννα, ελεύθερος επαγγελματίας, Καραμήτρος Ιωάννης, θεολόγος, τ. δ/ντής Μ.Ε. Λάρισας, Κερμελίδης Γεώργιος, αντιπρόεδρος Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας, Μουτζούρης Σωτήριος, πρόεδρος Ορθοδόξου Ιεραποστολικού Συλλόγου «Πορεία Αγάπης», Μπαγιάρας Θωμάς, μηχανολόγος ηλεκτρολόγος (ΕΜΠ), Νάρης Αλέξανδρος, εκδότης περιοδικού «Αφύπνιση», Νικολακούλης Ευριπίδης, γραμματέας Λέσχης Ελλήνων Καταδρομών ν. Λάρισας, Μπάγκος Δημήτριος, καθηγητής ΤΕΙ Λάρισας, Παπαπαρίσης Απόστολος, πρόεδρος Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Τεχνικού / Περιφέρεια Θεσσαλίας, Πουλιάνας Βασίλειος, απόστρατος Πολεμικής Αεροπορίας, Σιμόπουλος Θεοφάνης, μαθητής Λυκείου.ΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Οι φορείς, ενώσεις και σύλλογοι που στηρίζουν το συλλαλητήριο είναι: Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου, Γονέων Ένωσις «Χριστιανική Αγωγή» ΓΕΧΑ, Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης και Υγειονομικών Αποστολών, Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας, Ελληνικός Σύνδεσμος Νέων Επιχειρηματιών Θεσσαλίας, Ενωμένη Ρωμηοσύνη, Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού / Παράρτημα Λάρισας, Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος ν. Λάρισας, Ένωση Θεολόγων ν. Λάρισας, Η Κιβωτός των Ελλήνων, Κυνηγετικός Σύλλογος Λάρισας, Λέσχη Ελλήνων Καταδρομών ν. Λάρισας, Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων Λάρισας, Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης», Ορθόδοξος Χριστιανικός Σύλλογος «Άγιος Δαμιανός», Πανελλήνια Ομοσπονδία Ειδικών Δυνάμεων, Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Νηπιαγωγείων 52ο – 23ο, Σύλλογος «Ελληνική Επαναφορά», Σύλλογος Κυπρίων ν. Λάρισας, Σύλλογος Κρητών «Ο Ψηλορείτης» ν. Λάρισας, Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολής «Απ.Βαρνάβας», Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσης «Ο Μέγας Βασίλειος», Σύλλογος Πολυτέκνων ν. Λάρισας, Σύλλογος Συζύγων Θανόντων ΑΞ.Ι.Α., Σύλλογος Φροντιστηριούχων Ξένων Γλωσσών Λάρισας, Σύνδεσμος Αποστράτων Αξιωματικών ΤΧ Σώματος / Περιφέρεια Θεσσαλίας, Σύνδεσμος Αποστράτων Χωροφυλακής και Αστυνομίας ν. Λάρισας, Σύνδεσμος Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας, Σύνδεσμος Σαρακατσαναίων «Ο Κατσαντώνης» ν. Λάρισας, Συντεχνία Αρτοποιών ν. Λάρισας, Φιλανθρωπικός Σύλλογος «Ιωάννης Χρυσόστομος», Χριστιανική Ένωση Επιστημόνων Λάρισας, Χριστιανική Εστία Λάρισα «Απ.Παύλος», Σύλλογος Σερραίων ν. Λάρισας "Ο Λαϊλιάς", ΣΕΑΝ Καρδίτσας, ΕΑΑΑ/Παράρτημα Λάρισας.

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ-ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και τα συνεργαζόμενα Ορθόδοξα Χριστιανικά Σωματεία της πόλης με ανακοίνωσή τους χαιρετίζουν ένθερμα την κινητοποίηση και συμμετέχουν αγωνιστικά στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, που συνδιοργανώνεται από την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και πλήθος τοπικών φορέων και συλλόγων. Στην ανακοίνωσή τους καλούν τους συμπολίτες μας «να δώσουν το δυναμικό τους «παρών» στο συλλαλητήριο αυτό, ώστε όλοι μαζί να υψώσουμε φωνή διαμαρτυρίας, διατρανώνοντας την έντονη αντίθεσή μας στον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας από το κράτος των Σκοπίων και διαμηνύοντας προς κάθε κατεύθυνση ότι: Δεν διαπραγματευόμαστε το όνομα της Μακεδονίας! Δεν εκχωρούμε την ιστορία και τον πολιτισμό του έθνους μας! Δεν διακινδυνεύουμε την εδαφική ακεραιότητα της πατρίδας μας! Η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελλάδα! Όλοι στο συλλαλητήριο! Να μην λείψει κανείς!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
Εξάλλου κάλεσμα για συμμετοχή στο συλλαλητήριο εξέδωσε η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, η οποία μετά από ευρεία σύσκεψη εκπροσώπων της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου, φορέων και συλλόγων της Λάρισας αποφάσισε τη διοργάνωση συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία μας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6 Ιουνίου και ώρα 7.30 το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία της Λάρισας. Η συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου καλεί όλους μας να συμμετάσχουμε ενεργά και να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας από το γειτονικό κράτος των Σκοπίων.
Το συλλαλητήριο τελεί υπό την αιγίδα του σεβασμιοτάτου ποιμενάρχου μας, μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου, ο οποίος προτρέπει τον πιστό λαό να δώσει το «παρών» του.
«Η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass