«Ρεβάνς» Καλογιάννη για το Πάρκο των Ευχών

* ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΒΟΛΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ * ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ

Δημοσίευση: 31 Μαϊ 2018 10:33

«Το Πάρκο των Ευχών από πάρκο της ανομίας και της διασύνδε

σης με επιχειρηματικά συμφέροντα, έγινε το πάρκο της νομιμότητας» τόνισε προχθές βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Λάρισας, Απ. Καλογιάννης, περνώντας στην αντεπίθεση μετά και την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που δικαιώνει τον Δήμο Λαρισαίων.

Ο κ. Καλογιάννης που τον περασμένο χειμώνα είχε δεχθεί έντονη κριτική από την πλειοψηφία των παρατάξεων της αντιπολίτευσης ακόμη και σε προσωπικό επίπεδο, για αποφάσεις που αφορούσαν στη νομιμότητα της λειτουργίας του Πάρκου των Ευχών, έκανε ξεχωριστή αναφορά στο θέμα καθώς μετά την προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 152, ο Δήμος Λαρισαίων δικαιώθηκε με τον δήμαρχο να σημειώνει προς την αντιπολίτευση την ανάγκη να «είναι λίγο πιο συγκρατημένη».

Εξέλιξη που δεν σχολίασαν, τουλάχιστον προχθές, στις τοποθετήσεις τους εκπρόσωποι των παρατάξεων που τον περασμένο χειμώνα είχαν αναδείξει το θέμα, εστιάζοντας σε θέματα όπως αυτό των αναθέσεων κλπ..

Αφορμή για την αντίδραση Καλογιάννη αποτέλεσε νέα απόφαση της Αποκεντρωμένης με την οποία ακυρώνεται ως «μη νόμιμη» η προγραμματική σύμβαση του Δήμου Λαρισαίων με την «Εγνατία Οδό Α.Ε.» διάσταση που αξιοποίησε στην κριτική της, μερίδα της αντιπολίτευσης.

Με τον δήμαρχο προαναγγέλλοντας προσφυγή στην Επιτροπή του άρθρου 152, να εξηγεί την ανάγκη τήρησης της προγραμματικής σύμβασης καθώς η «Εγνατία» «θα αναλάβει τη διαγωνιστική διαδικασία για μελέτες και τη διαγωνιστική διαδικασία για τα έργα» προκειμένου να βοηθηθεί «η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου που είναι πιεσμένη» με αφορμή και το εξελισσόμενο έργο, που ξεπερνά τα 40 εκατ. ευρώ.

ΟΔΟΣ ΒΟΛΟΥ

Το μεγαλύτερο ωστόσο μέρος της προχθεσινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου αφορούσε στα μέτρα για τη βελτίωση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην οδό Βόλου. Συνεδρίαση όπου αποκαλύφθηκε ότι υπήρχε τελικά απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων βαρέος τύπου (φορτηγά κ.α.) από τον κόμβο του Βελεστίνου έως τον κόμβο του Πλατυκάμπου.

Ο κ. Καλογιάννης τόνισε ότι οι πρωτοβουλίες της δημοτικής αρχής αφορούν σε τρία επίπεδα, το πρώτο είναι αυτό της τοποθέτησης νέων σηματοδοτών, το δεύτερο της κανονιστικής μελέτης για την απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών στη Βόλου (εντός πόλης) και στη λεωφόρο Καραμανλή και το τρίτο, μακροπρόθεσμα, αφορά στην ανατολική παράκαμψη της πόλης, από τη Βιοκαρπέτ έως τη Βόλου.

Εκ μέρους των κατοίκων της συνοικίας ο εφημέριος του ναού του Αγίου Γεωργίου, π. Νικηφόρος, τόνισε ότι τις τελευταίες ημέρες «έχει βελτιωθεί η κυκλοφορία στην οδό Βόλου» και ζήτησε μόνιμη εφαρμογή των μέτρων.

Ο εκπρόσωπος των φορέων της συνοικίας Γ. Χατζής, σημειώνοντας ως θετική την παρέμβαση Καλογιάννη σε σύγκριση με προηγούμενες δημοτικές αρχές, τόνισε πως ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός αναζητά πόρους για τη μελέτη της παράκαμψης της Βόλου στο βόρειο μέρος (έως την Καράγιωργα) και δεσμεύθηκε να χρηματοδοτήσει το έργο, όταν ολοκληρωθεί η μελέτη.

Τα προβλήματα των μαθητών που διασχίζουν τη Βόλου, επισήμανε τέλος ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 23ου Δημοτικού Σχολείου Αργ. Γκρίμπας. Σκληρή κριτική άσκησε η κ. Καραλαριώτου λέγοντας ότι «σήμερα ακούσαμε μόνο “θα”» και πως «είναι κοροϊδία τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τα δύο πεζοφάναρα».

Το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής υπεραμύνθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Κων. Τζανακούλη, Κων. Καλαμπαλίκης, τη λήψη μέτρων επισήμανε η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Καμηλαράκη, την ανάγκη «υπέρβασης των νόμων προς όφελος της καθημερινότητας των πολιτών" σημείωσε ο κ. Διαμάντος ενώ ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης του ΚΚΕ, Π. Κρίκης, τόνισε πως «τα δυστυχήματα φέρουν τη σφραγίδα της Ε.Ε. και όσων τη στηρίζουν» καθώς πρόκειται για έργα «που δεν φροντίζουν την ασφάλεια των πολιτών».

ΑΡΧΑΙΟ

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ερωτήσεις που κατέθεσαν, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου για το ατύχημα κοριτσιού στις εκδηλώσεις «παίζω και γυμνάζομαι» αλλά και για την αύξηση του αριθμού των προσφύγων στον καταυλισμό του Κουτσοχέρου, καθώς και ο επικεφαλής παράταξης Ντ. Διαμάντος για την απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για την «Εγνατία» και για τις εξελίξεις για το Αρχαίο Θέατρο. Στην «Εγνατία» αφορούσε ερώτηση που κατέθεσε και ο ανεξάρτητος σύμβουλος Μάρ. Ξηρομερίτης όπως και για την κάλυψη του διαδικτύου. Με τον δήμαρχο, μεταξύ άλλων να προαναγγέλλει τιμητική εκδήλωση στον κ. Αθαν. Τζαφάλια και στην προσφορά του για την αποκάλυψη του Αρχαίου Θεάτρου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass