ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΙΑ ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΣΤΟ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΙ:

Η Ορθοδοξία κομμάτι του πολιτισμού μας!

Δημοσίευση: 30 Μαϊ 2018 4:56

«Η μεγάλη δεσποτική εορτή του Αγίου Πνεύματος δεν είναι μια “άχρωμη” αργία, μια αφορμή μόνο για απόδραση στις παραλίες ή τα βουνά.

Μας υπενθυμίζει τη χριστιανική και ορθόδοξη παράδοσή μας». Τα παραπάνω τόνισε ο αναπληρωτής τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, ο οποίος ανήμερα του Αγίου Πνεύματος βρέθηκε στο Βλαχογιάννι της Ελασσόνας και παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στην πανηγυρίζουσα ενορία της Αγίας Τριάδος.

Ο εισηγητής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, μετά την αρτοκλασία που τέλεσε ο εφημέριος του χωριού π. Νικόλαος, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει ευχές με κατοίκους αλλά και επισκέπτες από τα γύρω χωριά.

Ολόκληρη η δήλωση του Μάξιμου Χαρακόπουλου έχει ως εξής:

«Εύχομαι το Πνεύμα της αληθείας να φωτίσει τον νου κάθε ανθρώπου, ιδιαίτερα στις μέρες της σύγχυσης που ζούμε, ώστε να μπορούμε να κάνουμε σωστές επιλογές. Η μεγάλη δεσποτική εορτή του Αγίου Πνεύματος δεν είναι μια “άχρωμη” αργία, μια αφορμή μόνο για απόδραση στις παραλίες ή τα βουνά. Μας υπενθυμίζει τη χριστιανική και ορθόδοξη παράδοσή μας που έχει θέσει ανεξίτηλα τη σφραγίδα της στον ελληνισμό. Γιατί η ορθοδοξία δεν είναι μόνο το θρήσκευμά μας, αλλά κομμάτι του πολιτισμού μας. Αυτή τη βυζαντινή μας κληρονομιά όσο κι αν κάποιοι θέλουν να την αποποιηθούμε, ο ελληνικός λαός δεν θα το επιτρέψει!».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass