Η «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΧΑΛΑΖΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ:

Θέμα πολιτικής βούλησης η λειτουργία των κανονιών…

Δημοσίευση: 18 Μαϊ 2018 16:27

Ανακοίνωση για τις ζημιές που υπέστησαν παραγωγοί του Δήμου Αγιάς από τη χαλαζόπτωση της Πέμπτης 10 Μαΐου και για τη λειτουργία των αντιχαλαζικών κανονιών εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Αγιάς» στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Η ζημιά, που υπέστησαν οι γεωργοί του δήμου μας σε Ανάβρα, Γερακάρι, Αετόλοφο και Βαθύρεμα από τη χαλαζόπτωση της προηγούμενης Πέμπτης 10 Μαΐου, αποκαλύπτει για άλλη μια φορά τον ρόλο του αστικού κράτους, Κυβέρνηση – Περιφέρεια – Δήμος, απέναντι στις λαϊκές ανάγκες.

Το πρόβλημα ενεργοποίησης του συστήματος αντιχαλαζικής προστασίας με κεντρική κονσόλα είναι υπαρκτό και γνωστό στις δημοτικές αρχές από την εγκατάστασή του.

Μερικές φορές και ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα δεν είναι δυνατή η μετάδοση του σήματος ενεργοποίησης των κανονιών στη συγκεκριμένη περιοχή.

Είναι όμως πρόβλημα τεχνικό και μακροχρόνιο, το οποίο όφειλαν να έχουν λύσει με τις απαραίτητες τεχνικές παρεμβάσεις εδώ και πολλά χρόνια.

Απαιτούσε, όμως, και απαιτεί την πολιτική θέληση να θεωρούνται πρωτεύοντα τα ζητήματα εξυπηρέτησης των λαϊκών αναγκών και την κρατική χρηματοδότησή τους.

Σε αντίθεση με αυτή τη λογική, Κυβέρνηση, Περιφέρεια και Δήμος τα θεωρούν “παθογένειες του παρελθόντος” μη επιτρεπτές για την επίτευξη του στόχου μεγιστοποίησης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων. Γι’ αυτό και δεν παρεμβαίνουν για αποφασιστική λύση στο πρόβλημα.

Σχεδιάζουν και υλοποιούν πολιτικές που μειώνουν συνέχεια τις κρατικές χρηματοδοτήσεις των αναγκών του λαού (εξασφάλιση εισοδήματος, παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια, αντιπλημμυρική, αντισεισμική προστασία) για να εξασφαλίσουν την προίκα νέων οικονομικών και πολιτικών προνομίων των μεγάλων επιχειρήσεων. Ταυτόχρονα, εξυπηρετούν την κατεύθυνση συγκέντρωσης του αγροτικού κεφαλαίου σε χέρια λίγων καπιταλιστικών αγροτικών επιχειρήσεων, πετώντας εκτός της παραγωγής τους μεσαίους και φτωχούς αγρότες που δεν διαθέτουν τα κεφάλαια για να εξασφαλίσουν την παραγωγή τους.

Καλούμε τους αγρότες της περιοχής, με τη μαζική δράση μέσω των αγροτικών συλλόγων και τη συμμαχία τους με τους εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους που πλήττονται από αυτή την πολιτική, να διεκδικήσουν άμεση λύση των προβλημάτων εξασφάλισης της παραγωγής τους.

Να μην ενστερνιστούν τις λογικές απαξίωσης του συστήματος αντιχαλαζικής προστασίας, που μεθοδικά προβάλλονται για να δικαιολογήσουν την άρνηση του κράτους να χρηματοδοτήσει τη βελτίωση – συντήρηση λειτουργίας του και προσπαθούν να τους στρέψουν σε λύσεις που απαιτούν κεφάλαια που δεν διαθέτουν, με αποτέλεσμα την επιτάχυνση απομάκρυνσής τους από την αγροτική παραγωγή.

Σαν Λαϊκή Συσπείρωση θα συνεχίσουμε να παλεύουμε και μέσα στον αρνητικό συσχετισμό του Δημοτικού Συμβουλίου για τα παραπάνω ζητήματα, αλλά η πάλη μας θα έχει περισσότερα και γρηγορότερα αποτελέσματα όταν είναι συνδυασμένη με τη μαζική πάλη των λαϊκών οργανώσεων».

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass