Μεθυστικές γεύσεις στην Οικογιορτή

* Δοκιμή κρασιών από μοναδικές ποικιλίες της Θεσσαλίας

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2018 22:46

Με γευσιγνωσία θεσσαλικών κρασιών ολοκληρώθηκαν χθες οι εκδηλώσεις της 3ης Οικογιορτής Λάρισας όπου εκατοντάδες Λαρισαίοι βρέθηκαν στο Αισθητικό Αλσος λαμβάνοντας μέρος σε δράσεις για παιδιά και για μεγάλους.


Την 3η Οικογιορτή συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λάρισας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, οι Ενεργοί Πολίτες και ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας με τις φετινές εκδηλώσεις να εστιάζουν στη διατροφή και στην υγεία.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο με βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, με ανταλλαγές σπόρων και διάθεση φυτών για να ολοκληρωθούν με βραδιά τοπικής γαστρονομίας όπου ο πρόεδρος του Chef Club Τάσος Πρωτοψάλτης παρουσίασε τοπικά πιάτα ενώ οι επισκέπτες απόλαυσαν εδέσματα που ετοίμασαν τοπικοί Συνεταιρισμοί αλλά και το Τμήμα Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας.
Οι χθεσινές εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δράσεις για τα παιδιά (βιωματικά εργαστήρια, παραμύθια, υγιεινή διατροφή κλπ) για να ακολουθήσει η ημέρα οινογνωσίας όπου οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γεύσεις οίνων τοπικών οινοποιών .
Ποικιλίες που δίνουν μοναδικά θεσσαλικά κρασιά από φημισμένες ονομασίες προέλευσης, από τους ιστορικούς αμπελώνες του Ολύμπου, των Μετεώρων, των Αγράφων, του Πηλίου, από μικρές και μεγάλες αμπελουργικές ζώνες, από αμπελοχώρια και κρασοχώρια, από δυναμικές αμπελουργικές εκμεταλλεύσεις, από μεγάλα ιδιωτικά και συνεταιριστικά οινοποιεία, από μικρούς παραγωγούς, από παραδοσιακούς οινοποιούς, από νέους οινολόγους.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο αντιδήμαρχος Γ. Σούλτης, απευθύνοντας χαιρετισμό τόνισε μεταξύ άλλων πως η Οικογιορτή εξελίσσεται σε θεσμό που βελτιώνεται κάθε χρόνο επισημαίνοντας παράλληλα τη συνεργασία με τους φορείς της περιοχής. Για να ακολουθήσουν εισηγήσεις, από τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων, Θάνο Καραθάνο, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «Εξερευνώντας τους θησαυρούς της θεσσαλικής γης: ποικιλίες και αμπελοτόπια στον πιο άγνωστο και ανερχόμενο ελληνικό αμπελώνα» και από τον αθηγητή Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας, Δημ. Κουρέτα που εισηγήθηκε το θέμα «Aνάλυση των αντιοξειδωτικών στο κρασί με τη χρήση μιας καινοτόμου συσκευής από το τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας».
Στην ημέρα οινογνωσίας συμμετείχαν οι εξής: Οινοποιείο Νικολούλη, Κτήμα Παπρά, Οινοποιία – Βασδαβάνου, Οινοποιία Αλατά, Οινοποιία Ελασσόνας, Βιολογικοί Αμπελώνες Γιάτσα, Οινοποιία Χρυσοχόου, Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, Οινοποιία Αθανάσιος Μηνάς, Οινοποιία Πουλτσίδη και Οινοποιία Ελασσόνας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass