ΣΤΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ Η 3η ΟΙΚΟΓΙΟΡΤΗ

Τοπική γαστρονομία και οινογνωσία

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2018 15:54

Στο Αισθητικό Άλσος ξεκινούν από αύριο Σάββατο, οι εκδηλώσεις της 3ης Οικογιορτής Λάρισας που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Λάρισας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΤΕΙ Θεσσαλίας, οι «Ενεργοί Πολίτες» και ο Γεωπονικός Σύλλογος Λάρισας.

Η φετινή διοργάνωση είναι αφιερωμένη στη διατροφή και στην υγεία και μεταξύ άλλων περιλαμβάνει δράσεις για παιδιά και ενήλικες και ανταλλαγές σπόρων. Η βραδιά τοπικής γαστρονομίας θα γίνει αύριο Σάββατο 12 Μαΐου (ώρα 18:30-21:30) στο χώρο του Αισθητικού Άλσους ενώ η ημέρα οινογνωσίας θα γίνει μεθαύριο Κυριακή 13 Μαΐου (ώρα 11:30 -13:30).

ΤΟΠΙΚΗ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Η βραδιά τοπικής γαστρονομίας θα ξεκινήσει στις 19:00, αύριο Σάββατο, με χαιρετισμό που θα απευθύνουν διοργανωτές και προσκεκλημένοι ενώ θα ακολουθήσει παρουσίαση των βίντεο με προτεινόμενα τοπικά πιάτα που δημιούργησαν διακεκριμένοι σεφ και Συνεταιρισμοί Γυναικών της περιοχής μας.

Συνεργάστηκαν οι διακεκριμένοι σεφ: Σωτήρης Ευαγγέλου, Δημήτρης Δημητριάδης, Θέμης Σεμερτζίδης, Βασίλης Παναγούλης. Παρουσιάζει ο πρόεδρος του Chef Club κ. Τάσος Πρωτοψάλτης. Οι επισκέπτες θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γεύσεις από χορηγούς τοπικούς παραγωγούς, από τους Συνεταιρισμούς “Αντιγονίδες” και “Καλλίγευσις” και το Τμήμα Μαγειρικής Τέχνης της ΕΠΑΣ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Λάρισας.

ΗΜΕΡΑ ΟΙΝΟΓΝΩΣΙΑΣ

Η ημέρα οινογνωσίας θα ξεκινήσει στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 13 Μαΐου ενώ οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν γεύσεις οίνων τοπικών οινοποιών .

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνουν οι εξής εισηγήσεις:

Στις 11:30: “Εξερευνώντας τους θησαυρούς της θεσσαλικής γης: ποικιλίες και αμπελοτόπια στον πιο άγνωστο και ανερχόμενο ελληνικό αμπελώνα - Οινογευστική δοκιμή κρασιών από χαρακτηριστικές ποικιλίες της Θεσσαλίας”. Θάνος Καραθάνος, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Οινολόγων, Ε. Συνεργάτης ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Οι οινόφιλοι και οι επαγγελματίες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν ορισμένες από τις ποικιλίες, μέσα από τη γευσιγνωσία χαρακτηριστικών θεσσαλικών κρασιών, που παρουσιάζει ο χημικός-οινολόγος, γευσιγνώστης και διεθνής κριτής οίνων Θ. Καραθάνος.

Στις 12:00: “Aνάλυση των αντιοξειδωτικών στο κρασί με τη χρήση μιας καινοτόμου συσκευής από το τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας”. Κουρέτας Δημήτριος καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών οργανισμών – Τοξικολογίας.

Συμμετέχοντες οινοπαραγωγοί είναι οι εξής: Stavrakis Winery, Αγρόκτημα Τζανακούλη, Κτήμα Δ. Μίγας, Οινοποιείο Νικολούλη, Κτήμα Παπρά, Οινοποιία – Βασδαβάνου, Οινοποιία Αλατά, Οινοποιία Ελασσόνας, Βιολογικοί Αμπελώνες Γιάτσα, Οινοποιία Χρυσοχόου, Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Τυρνάβου, Οινοποιία Αθανάσιος Μηνάς, Οινοποιία Πουλτσίδη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass