Η ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ ΤΕΝΙΑ ΜΑΚΡΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΦΙΛΕΣ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ»

Ο ρόλος της Μητέρας είναι παγκόσμιος, αιώνιος

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2018 15:26

Το βιβλίο της γνωστής ψυχολόγου και συγγραφέως Τένιας Μακρή με τίτλο Τι θα κάνω με σένα μαμά… Κατανοείστε τη μητέρα σας και γνωρίστε τον εαυτό σας», παρουσιάστηκε χθες το απόγευμα σε εκδήλωση αφιερωμένη στη Μητέρα που πραγματοποίησαν οι «Φίλες της Αγάπης» στο κέντρο «Φρούριο».

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας, που είναι μεθαύριο Κυριακή 13 Μαΐου, οι «Φίλες της Αγάπης» πραγματοποίησαν ένα ξεχωριστό αφιέρωμα για το πιο σημαντικό πρόσωπο στη ζωή ενός ανθρώπου. Η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Αφροδίτη Ντέλιου στον σύντομο χαιρετισμό της αναφέρθηκε στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας της μητέρας, στη σχέση μητέρας-παιδιού και παρουσίασε το προφίλ και έργο της κ. Τένιας Μακρή.

Η κ. Τένια Μακρή ανέλυσε και εξήγησε τη σχέση μητέρας – παιδιών, προκειμένου να βοηθήσει στην κατανόηση αυτού του δεσμού και να δώσει συμβουλές για το πώς μπορεί να μπει σε υγιή βάση.

«Ο ρόλος της Μητέρας είναι παγκόσμιος, αιώνιος. Εύκολος και δύσκολος μαζί είτε μια γυναίκα έχει ένα, είτε δέκα παιδιά, είτε είναι με τον σύντροφό της, είτε μόνη. Χρειάζεται διαρκής προσπάθεια, συνεχή εξέλιξη. Αλλά και από την πλευρά του παιδιού, κανείς άλλος εκτός από τη μητέρα δεν μπορεί να μας προκαλέσει τόσα συναισθήματα ταυτόχρονα – γι’ αυτό και η σχέση μαζί της είναι ένας πραγματικός γρίφος που συχνά δυσκολεύει τη ζωή μας. Μπορούμε, ως ενήλικες να λύσουμε αυτόν τον γρίφο και να αποκαταστήσουμε την εικόνα της μητέρας μας έτσι όπως είναι, και όχι όπως την είχαμε σχηματίσει μέσα μας ως παιδιά» ήταν κάποια από τα μηνύματα της Τένιας Μακρή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass