Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΕΜΠΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

«Επεα πτερόεντα» του κ. Μανώλη

Δημοσίευση: 10 Μαϊ 2018 15:44

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση και μέσω του Τύπου μεταξύ της δημοτικής αρχή του Δήμου Τεμπών και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη.

Η τελευταία αντιπαράθεση είχε ως αφορμή το ηλεκτρικό ρεύμα από τη ΔΕΗ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μακρυχωρίου. Ωστόσο αυτή η αντιπαράθεση επεκτάθηκε και σε άλλα θέματα του Δήμου και της ΔΕΥΑΤ. Μετά την ανταπάντηση του κ. Μανώλη στη Δημοτική Αρχή, η τελευταία έρχεται σήμερα με νέα επιστολή όπου σημειώνονται τα εξής:

«Δεν είναι στις προθέσεις μας η συζήτηση μέσω του Τύπου αλλά αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε για ακόμη μια φορά γιατί ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ξεπέρασε τα όρια.

Πραγματικά τα λόγια του είναι «έπεα πτερόεντα» και αποτελούν τον τρόπο με τον οποίο επιδιώκει να βρίσκεται στην επικαιρότητα, ειδικά τώρα που το έχει πραγματική ανάγκη.

Κατανοούμε την αγωνία του και την πλέον καθημερινή επιδίωξή του να χρησθεί επιτέλους ο εκλεκτός της παράταξής του, παρότι και ο ίδιος γνωρίζει ότι δεν είναι ο καταλληλότερος.

Στο δια ταύτα λοιπόν, η συγκεκριμένη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος του πολιτιστικού κέντρου Μακρυχωρίου ανήκει στον πολλαπλό λογαριασμό του Δήμου.

Από την ανάληψη τον καθηκόντων μας το συγκεκριμένο κτίριο χρησιμοποιείται για πλήθος δραστηριοτήτων, τόσο του ΔΟΠΑΠΕΠ όσο και των άλλων συλλόγων της τοπικής κοινότητας Μακρυχωρίου.

Όπως και ο ίδιος αναφέρει το μοναδικό έσοδο του οργανισμού είναι η επιχορήγηση του Δήμου, άρα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τα λειτουργικά έξοδα του οργανισμού συμπεριλαμβάνονται στις δαπάνες του Δήμου.

Για το θέμα των χρεών των σχολικών επιτροπών έχουμε δεσμευτεί στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η εξόφλησή τους θα γίνει σταδιακά. Το θέμα δεν προσφέρεται για δημιουργία εντυπώσεων, καθώς αφορά νομικά πρόσωπα των οποίων η σημερινή επιχορήγηση από το κράτος είναι στο μισό της επιχορήγησης πριν από τη δημιουργία του Δήμου Τεμπών.

Σε ό,τι άφορα στη ΔΕΥΑΤ όπου το χρέος προς το Δήμο προέρχεται από το κόστος ενέργειας των αντλιοστασίων άρδευσης, τηρείται με απόλυτη συνέπεια ο διακανονισμός τον οποίο ομόφωνα ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο. Όλοι γνωρίζουν για τις οφειλές των δημοτών προς την ΔΕΥΑΤ λόγω την γενικότερης οικονομικής δυσπραγίας καθώς και την πάγια θέση μας για διατήρηση των τελών άρδευσης σε χαμηλά επίπεδα.

Σε ό,τι αφορά στα χρέη του Δήμου μόλις στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις του Δ΄ τριμήνου έτους 2017 όπου διαπιστώθηκε η επίτευξη των στόχων και η άριστη πορεία του ολοκληρωμένου προγράμματος δράσης καθώς και η βελτίωση των οικονομικών δεικτών.

Να μην προσπαθεί λοιπόν ο συγγραφέας να εντυπωσιάσει με νούμερα.

Κύριε Μανώλη, μόνο αλαζονική και υπεροπτική δεν είναι η στάση του Δημάρχου και των συνεργατών του.

Πάντα επιζητούμε τη συνεργασία και τη συνεννόηση.

Με τέτοια στάση και συμπεριφορά κ. Μανώλη φανταστείτε να σας δοθεί και η δυνατότητα να διοικήσετε τον Δήμο.

Ευτυχώς όπως και εσείς γνωρίζετε, η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών μας που είναι και οι μοναδικοί κριτές των λόγων και των έργων μας, δεν θα σας το επιτρέψουν.

Καλή επιτυχία στον αγώνα σας» καταλήγει η επιστολή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass