ΜΙΚΡΗ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ

«Αγωνιστική απάντηση στις βάρβαρες πολιτικές!»

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2018 22:10
Εκ Ελασσόνας Εκ Ελασσόνας

Με δύο ξεχωριστές συγκεντρώσεις, όπως έχει «παγιωθεί» τα τελευταία χρόνια, αυτές του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας και του ΠΑΜΕ, γιορτάστηκε προχθές και στην Ελασσόνα η Εργατική Πρωτομαγιά, με «φόντο» το ζοφερό «σκηνικό» που διαμορφώνεται τα τελευταία χρόνια στην ανεργία, στις εργασιακές σχέσεις, στις συντάξεις και όχι μόνο.

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Στη συγκέντρωση του Εργατικού Κέντρου στην Κεντρική πλατεία, που είχε ιδιαίτερα μικρή συμμετοχή, στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ελασσόνας Γιώργος Μπαμπάλης, ανάμεσα στα άλλα, υπογράμμισε:

«Μετά και το τρίτο, σωρευτικά επαχθέστερο Μνημόνιο, η «γενιά» των 245 ευρώ μαζικοποιείται, οι απόμαχοι της δουλειάς γίνονται οριστικά απόκληροι της ζωής με συνεχείς και μελλοντικά προσυμφωνημένες περικοπές, η βιωσιμότητα, η επάρκεια και ο αναδιανεμητικός χαρακτήρας του Ασφαλιστικού Συστήματος υπονομεύεται ενώ οι εγκληματικές δεσμεύσεις για δυσθεώρητα πρωτογενή πλεονάσματα σφραγίζουν μια πρωτοφανή φορολογική αφαίμαξη των μισθωτών που αγγίζει το 700% και ένα εγκληματικό ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας.

Η εργασία βρίσκεται στο απόσπασμα, η κοινωνία (ξανα)στήνεται στα 16 δισ. ευρώ μέτρα της τελευταίας τριετίας και η ιστορία επαναλαμβάνεται σαν… τραγωδία.

Ως εδώ! Απαιτούμε δικαιώματα και όχι άλλες δεσμεύσεις, διεκδικούμε μέρισμα από την παραγόμενη ευημερία, αγωνιζόμαστε ώστε το δίκιο των πολλών να ξαναγίνει Εθνικό Δίκαιο. Στις βάρβαρες και αδιέξοδες πολιτικές, η απάντηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας είναι ξεκάθαρη, ενωτική και αγωνιστική!».

Ακολούθησε η ανάγνωση ψηφίσματος με τοπικά αιτήματα και η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.

Παρόντες οι: αντιδήμαρχος Ελασσόνας Διονύσης Μπαλούκας, πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ελασσόνας Ασπασία Χατζηβασίλη – Βαλιώτη, γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχιλλέας Ζανιάς, εκπρόσωποι φορέων και σωματείων εργαζομένων και συνταξιούχων, κ.ά.

ΤΟ ΠΑΜΕ

Στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, λίγο αργότερα, απέναντι από το Ταχυδρομείο, με μικρή συμμετοχή εργαζομένων και κόσμου (εμφανώς περισσότεροι όμως από την πρώτη συγκέντρωση), κεντρικός ομιλητής ήταν ο πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Επαρχίας Ελασσόνας Παναγιώτης Νούσιας, που επεσήμανε ανάμεσα στα άλλα:

«Εδώ και 9 χρόνια, οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μαζί με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, προκειμένου να βγάλουν το καπιταλιστικό σύστημα από την κρίση του και να το επαναφέρουν στην ανάπτυξη για νέα μεγαλύτερα κέρδη, διαμόρφωσαν με τα μνημόνια και τους αντιεργατικούς νόμους, ένα καθεστώς άγριας εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης από την εργοδοσία, κάτι που ήταν πάγια επιδίωξή της, με σειρά μέτρων.

Αυτό το άθλιο καθεστώς δεν σκοπεύουν να το πάρουν πίσω, ούτε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πήρε τα εύσημα του Γιούνκερ και των εργοδοτικών οργανώσεων, ούτε η Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν τα μνημόνια, αλλά θέλουν να το κάνουν ακόμα πιο άγριο, έχοντας πολύτιμη στήριξη σ’ αυτήν την προσπάθειά τους, από τους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές της ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ/ΜΕΤΑ.

Με βάση τη μεγάλη πείρα που έχουμε πλέον, κανείς εργατοϋπάλληλος δεν πρέπει να έχει αυταπάτες ότι με τη σημερινή ή όποια άλλη κυβέρνηση που υπηρετεί το κεφάλαιο, θα αλλάξει η ζωή προς το καλύτερο.

Γυρίζουμε την πλάτη στην προσπάθεια του μεγάλου κεφαλαίου, της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Ν.Δ. και των άλλων αστικών κομμάτων, να υποτάξουν τον λαό στον δήθεν «εθνικό στόχο» της επιστροφής στην καπιταλιστική ανάπτυξη.

Ακολούθησε η καθιερωμένη πορεία – διαμαρτυρία με συνθήματα των μελών – φίλων του ΠΑΜΕ στον κεντρικό δρόμο της 6ης Οκτωβρίου και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Εθνικής Αντίστασης.

Παρόντες οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Αβρανάς και Νίκος Βακράτσας, το μέλος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτών Λάρισας Γιάννης Παπαδημητρίου, εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, συνδικαλιστές, φίλοι του ΚΚΕ, κ.ά.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass