ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΓΙΑ 3η ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η γιορτή Ανθοκομίας στον Αμπελώνα

Δημοσίευση: 28 Απρ 2018 22:26

Τριήμερο πολιτιστικών και αθλητικών εκδηλώσεων στον Αμπελώνα στο πλαίσιο της 3ης Γιορτής Ανθοκομίας, η οποία άνοιξε τις πύλες της επίσημα χθες στις 7 το απόγευμα στο Άλσος της Γιορτής Κρασιού.

Είχε προηγηθεί στις 10 το πρωί ο 5ος Ποδηλατικός γύρος Αμπελώνα. Μικροί και μεγάλοι πάνω σε δύο ρόδες έκαναν βόλτα τον γύρο του Αμπελώνα και μετέδωσαν την ιδέα της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη χρήση του ποδηλάτου. Στο τέλος έγινε κλήρωση δώρων από τον Σύλλογο Αιμοδοτών Αμπελώνα «Η Ελπίδα» στους συμμετέχοντες.
Ακλούθησαν δράσεις για τα παιδιά των νηπιαγωγείων στη Δημοτική βιβλιοθήκη Αμπελώνα με τη βιβλιοθηκονόμο Ματίνα Οικονόμου και την Αμπελωνίτισσα συγγραφέα κ. Ζωή Καραμαλίγκα.
Χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, στον χαιρετισμό του ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης σημείωσε μεταξύ άλλων ότι: «Η Γιορτή αυτή αποκτά πλέον χαρακτηριστικά θεσμού και ταυτόχρονα προσδίδει προστιθέμενη αξία σε αυτόν τον υπέροχο χώρο. Σε συνδυασμό μάλιστα με την αναβάθμιση της Γιορτής Κρασιού, όπως ομολογείται από όλους, και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι, όπως η συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου και του Σωκράτη Μάλαμα που θα γίνει εδώ στις 29 Iουνίου. Έτσι η λειτουργία του χώρου ξεφεύγει από τη μίζερη κατάσταση και δημιουργεί νέες προοπτικές και νέα δεδομένα.
Επίσης η Γιορτή αυτή μπορεί να αποτελέσει για κάποιους ευκαιρία να διευρύνουν τις επιχειρηματικές τους προσεγγίσεις και να είναι η ίδια η Γιορτή πυρήνας επιχειρηματικότητας στη δύσκολη αυτή οικονομική συγκυρία».
Ακόμη ο κ. Σαρχώσης είπε ότι: «ο Δήμος Τυρνάβου φιλοξενεί και υποστηρίζει δράσεις πολιτιστικές και αθλητικές και πιο συγκεκριμένα την οργάνωση Final Four volley κορασίδων με τη συνεργασία της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας και το Φεστιβάλ χορού στο Δαμάσι, του οποίου την ευθύνη έχει ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Δαμασίου.
Αντιλαμβάνεστε λοιπόν όλοι ότι ο Δήμος Τυρνάβου έχει αποκτήσει αυτήν την επιχειρησιακή ικανότητα ώστε να μπορεί να αναλάβει την ευθύνη να διεκπεραιώσει ταυτόχρονα παράλληλες εκδηλώσεις μεγάλου βεληνεκούς μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που βιώνουμε όλοι». Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τη βουλευτή κ. Άννα Βαγενά, από τον αντιπεριφερειάρχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Απόστολο Μπέμπη και τον εκπρόσωπο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Λάρισας και ομιλία από την πρόεδρο της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα κ. Αναστασία Νταλαμπέκα.
Ακολούθησε ομιλία της κ. Άννας Βαγενά με θέμα: Η συμβολή των Συλλόγων με την πολιτιστική τους παρουσία στην ανάδειξη της τοπικής ιστορίας και κατ’ επέκταση στον εσωτερικό τουρισμό και στην οικονομία.
Εντυπωσιακοί οι παραδοσιακοί χοροί από τους Συλλόγους: Εστία Παράδοσης και Πολιτισμού Αμπελώνα, Πολιτιστικός Σύλλογος Δένδρων «Η Άργισσα» και Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Ροδιάς «Ροδιά».
Συμμετείχαν επίσης εθελοντές που διάβαζαν μύθους που αφορούσαν στην ονοματολογία των λουλουδιών.
Στα χθεσινά εγκαίνια, τα οποία ευλόγησε ο αρχιερατικός επίτροπος Αμπελώνα πρωτ. Νεκτάριος Φωκίδης, παρευρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τυρνάβου κ. Τάσος Ψύρρας, οι αντιδήμαρχοι κ. Φανή Μπίλιου και κ. Γιώργος Κουτσοδήμος, Χρήστος Τσιόπας, Κωνσταντίνος Κουλιός και Γιώργος Μπανταβάνης, η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και εμπνεύστρια της διοργάνωσης κ. Ρούλα Σουρλαντζή – Ζαχαράκη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Βασίλης Τάχας και Κώστας Χρυσοβέργης, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αμπελώνα κ. Τούλα Μουγδή, οι πρόεδροι «Ελπίδας, των Βιβλιοθηκών», και των Σκαμνιωτών κ. Απ. Παπαϊωάννου, Μιχ. Λαφαζάνης και Δημ. Μαλάμης, ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμπελώνα κ. Γιάννης Γιαννόπουλος, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Ροδιάς κ. Κώστας Κουτσονάκος, ο υπεύθυνος Αγροτικού του ΣΥΡΙΖΑ Τυρνάβου κ. Βασίλης Μίγας  και εκπρόσωποι του 1ου Συστήματος Προσκόπων Αμπελώνα κ.ά.
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ
Το σημερινό και αυριανό πρόγραμμα της διοργάνωσης έχει ως εξής:
Σήμερα Σάββατο 28 Απριλίου 2018
-10.30 π.μ.:Πρόγραμμα για τα παιδιά από το 1ο Σύστημα Προσκόπων Αμπελώνα.
-11.30 π.μ.: Παρουσίαση του βιβλίου «Ωδή στην Καλλιπεύκη - Επιστροφή» του Αποστόλου Αστ. Παπαϊωάννου, από τον Σύλλογο Γυναικών Αμπελώνα.
-Παραδοσιακοί χοροί από τους Συλλόγους: Σύλλογος Απανταχού Σκαμνιωτών Αμπελώνα «Ο Όλυμπος», Σύλλογος Γυναικών Βρυοτόπου και Σύλλογος Σαμαριναίων Αμπελώνα «Ο Σμόλικας».
-6.30 μ.μ. – 9.00 μ.μ.
-Μουσικό πρόγραμμα από τη Μουσική Σχολή Δήμου Τυρνάβου.
-Πρόγραμμα από τα τμήματα μοντέρνου και κλασικού χορού του Γυμναστηρίου ΕΝΕRGY (υπεύθυνη κ. Κατσανάκη Κατερίνα).
-Οι Γυναίκες του Βρυοτόπου μας παρουσιάζουν το δικό τους ξεχωριστό πρόγραμμα.
-Παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αρβαντοβλάχων Αργυροπουλίου.
-Χορευτικό πρόγραμμα από το τμήμα χορού salsa-tango-pachata για τους επισκέπτες της γιορτής (υπεύθυνος Μουτόγιαννος Θωμάς).
Αύριο Κυριακή 29 Απριλίου 2018
-10.30 π.μ.: Παρουσίαση του βιβλίου «Ο κύκλος των χαμένων Γυναικών» της κ. Στέλλας Πετρίκη-Τραγγανίδα.
-12.00 μ.:Δράσεις για τα παιδιά και κατασκευή σκιάχτρου με τη βιβλιοθηκονόμο Ματίνα Οικονόμου και τη Ζωή Καραμαλίγκα.
-6:30 μ.μ.: Μουσικό πρόγραμμα για μικρούς και μεγάλους από τις παιδικές χορωδίες των σχολείων του Αμπελώνα.
-Παραδοσιακοί χοροί από τους Συλλόγους: Σύλλογος Απανταχού Αποδήμων Σκαμνιωτών «Ο Όλυμπος», Μορφωτικός Σύλλογος Τυρνάβου.
-Βράβευση ομορφότερης λουλουδάτης γλάστρας.
-Βράβευση της γλάστρας με τα περισσότερα like στο fb της σελίδας Δημοτική Κοινότητα Αμπελώνα.
-Ο Σύλλογος Ζάβορδα κλείνει τον κύκλο των παράλληλων εκδηλώσεων στη φετινή Γιορτή Ανθοκομίας.
Οι ώρες λειτουργίας της διοργάνωσης για σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή είναι από 11.00 έως 21.00.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Φωτ.: Β. Ντάμπλης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass