ΤΕΧΝΗΤΕΣ ΦΩΛΙΕΣ ΓΙΑ ΠΕΛΑΡΓΟΥΣ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙ Ο ΔΕΔΔΗΕ

«Σπιτικό» σε κολώνες της ΔΕΗ

Δημοσίευση: 26 Απρ 2018 21:10

Το Καλοχώρι του Δήμου Τεμπών επέλεξε για να περάσει την εαρινή και θερινή περίοδο ένα ζευγάρι πελαργών. Μέρες είχε που προσπαθούσε να φτιάξει τη φωλιά του σε κολώνα της ΔΕΗ.

Βλέποντας την επιμονή και την υπομονή τους στις άκαρπες όμως προσπάθειές τους και για την αποφυγή ηλεκτροπληξίας οι κάτοικοι του χωριού ειδοποίησαν φιλοζωικό σωματείο της Λάρισας και εκείνοι με τη σειρά τους τον ΔΕΔΔΗΕ ζητώντας τεχνητή φωλιά για κολώνες. Όλοι έδειξαν την απαραίτητη ευαισθησία και το συνεργείο δεν άργησε να φανεί στο χωριό.

Την περασμένη Τρίτη συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ βρέθηκε στο Καλοχώρι με το νέο σπίτι του ζευγαριού. Όπως αναφέρει στην «Ε» ο διευθυντής του ΔΕΔΔΗΕ Λάρισας Γιάννης Σπυρόπουλος «μόλις μας ειδοποίησαν ότι ζευγάρι πελαργών τριγυρίζει πάνω από μια κολώνα και θέλει να κάνει φωλιά, στείλαμε συνεργείο για να προστατεύσουμε τα πουλιά από ηλεκτροπληξία. Σε τέτοια θέματα δείχνουμε ιδιαίτερη ευαισθησία, έχουμε δεθεί μαζί τους, εδώ και χρόνια είμαστε αυτοί που θα τοποθετήσουμε τις φωλιές τους για να γεννήσουν τα μικρά τους και του χρόνου να έρθουν πάλι στην περιοχή. Οι φωλιές μένουν, δεν τις αφαιρούμε, το αντίθετο μάλιστα τις συντηρούμε για να είναι έτοιμες για την επόμενη χρονιά. Είμαστε πάντα διαθέσιμοι και συνεργαζόμαστε πολύ καλά με τις φιλοζωικές οργανώσεις. Στόχος μας είναι να προστατεύουμε τα πουλιά και τα δίκτυα. Η προστασία της βιοποικιλότητας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας. Για αυτό και μεριμνούμε για την ασφαλή παραμονή και διέλευση των αποδημητικών πουλιών από τον ελλαδικό χώρο, τοποθετώντας τεχνητές φωλιές σε κολώνες ρεύματος».

Το συνεργείο του ΔΕΔΔΗΕ τοποθετεί στην κολώνα την τεχνητή φωλιά αλλά και τα κλαδιά που έχει μαζέψει ο πελαργός. Για να νιώσει οικεία το πουλί και να μείνει στο νέο του «σπιτικό», αναφέρουν οι εργαζόμενοι.

Οι πελαργοί, λελέκια όπως τα λένε στον κάμπο, κάθε χρόνο φτιάχνουν τις φωλιές στους στα καμπαναριά και στις κολώνες ρεύματος, έρχονται με την άνοιξη και, αν είσαι τυχερός, ακούς το χαρακτηριστικό τους κροτάλισμα.

Ζωή Παρμάκη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass