ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ

Ο υφυπ. Παιδείας στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 26 Απρ 2018 23:46

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Συνεχίζοντας τις απευθείας συναντήσεις του με εκπαιδευτικούς και μαθητές, ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Δημήτρης Μπαξεβανάκης, επισκέφθηκε το 1ο ΕΠΑΛ Ελασσόνας, το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Ελασσόνας καθώς και το ΕΝΕΕΓΥ-Λ Ελασσόνας,

χθες το πρωί, συνοδευόμενος από τον διευθυντή του γραφείου του Θέμη Κοτσιφάκη, την περιφερειακή διευθύντρια Εκπαίδευσης Θεσσαλίας Ελένη Αναστασοπούλου, τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου, αντιδημάρχους και τις τοπικές αρχές.
Ο κ. Μπαξεβανάκης είχε εκτεταμένη συζήτηση με διευθυντές, εκπαιδευτικούς και μαθητές-τριες τονίζοντας τη συστηματική προσπάθεια αναβάθμισης της επαγγελματικής εκπαίδευσης, που αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Παιδείας. Τόνισε το σύνολο των θεσμικών αλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί για τη διεύρυνση των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών δυνατοτήτων των μαθητών-τριών με την αναμόρφωση της δομής του ΕΠΑ.Λ., τη διεύρυνση της πρόσβασης στα Πανεπιστήμια (ποσοστό 5%) και τη συμμετοχή των αποφοίτων στο «Μεταλυκειακό Έτος- Τάξη Μαθητείας», το οποίο συμβάλλει στην εργασιακή προοπτική των αποφοίτων των ΕΠΑΛ.
Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.», που στοχεύει στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας στα Επαγγελματικά Λύκεια, την πρόσληψη ψυχολόγων στα ΕΠΑΛ, ενώ επισήμανε και την εξασφάλιση χρηματοδότησης με σκοπό την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ στην εκπαίδευση καθώς και την προμήθεια και εγκατάσταση εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ-ΕΚ.
Για την επίσκεψη του υφυπουργού στην Ελασσόνα δεν έκρυψαν την ικανοποίησή τους εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων που επισκέφθηκε, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Τον ευχαριστούμε για την τιμή που μας έκανε και κυρίως για τον χρόνο που αφιέρωσε στο να συνομιλήσει μαζί μας και να ακούσει τα προβλήματα του κλάδου της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass