ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ ΨΑΧΝΟΥΝ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ!

Αν τους αντέξει η Σκηνή...

* Στατικός έλεγχος, υποστυλώματα λόγω του υπόγειου πάρκινγκ και «άνοιγμα» προκειμένου να εισέλθουν τα μηχανήματα, οι πιθανές λύσεις

Δημοσίευση: 21 Απρ 2018 23:05

Με πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι εργασίες στο Προσκήνιο Πολιτισμού ΟΥΗΛ χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν προβλήματα.

Επειδή πρόκειται για ένα έργο που γίνεται σε κατασκευή της οποίας το σύνολο του εξωτερικού περιβλήματος του κελύφους του κτιρίου και οι όψεις του, έχουν ολοκληρωθεί, δημιουργούνται ζητήματα καθώς μέσα στον χώρο πρέπει να εισέλθουν βαριά μηχανήματα και εδώ υπάρχει έντονος προβληματισμός.
Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σούλτης σε σύσκεψη που είχε με τους εργολάβους, υπάρχει ένα πρόβλημα με την εγκατάσταση της σκηνής που για να γίνει απαιτούνται μηχανισμοί, των οποίων ο όγκος και το βάρος τους δημιουργεί ερωτηματικά για το αν θα μπορεί το κτίριο έτσι όπως είναι διαμορφωμένο να τους δεχτεί. Οπότε, προτού προχωρήσει η εγκατάσταση της σκηνής θα πρέπει να γίνει στατικός έλεγχος, καθώς από κάτω λειτουργεί υπόγειο πάρκινγκ, ώστε να εξετασθεί αν θα χρειαστεί να τοποθετηθούν υποστυλώματα. Ίσως δε απαιτηθεί να ανοιχθεί και μια είσοδος για να εισέλθουν τα μηχανήματα. Η είσοδος όμως δεν θα πρέπει να ανοίξει από την γυάλινη πλευρά του κτιρίου, καθώς τα υαλοπετάσματα είναι πανάκριβα και έχουν έλθει από το εξωτερικό, οπότε και θα είναι δύσκολο να αντικατασταθούν. «Σε κάθε περίπτωση οι εργασίες συνεχίζονται κανονικότατα και στις επόμενες μέρες θα μπει και η δεύτερη εργολαβία που αφορά κυρίως εξοπλισμούς, καρέκλες, θέρμανση κ.α. Στην παρούσα φάση γίνονται σοβατίσματα, χωρίσματα, σκάλες» αναφέρει ο κ. Σούλτης.
ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ
Το Προσκήνιο Πολιτισμού ΟΥΗΛ είναι ένα έργο που αναμένεται να παραδοθεί προς χρήση το Πάσχα του 2019. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα της πόλης, που η ολοκλήρωσή του θα χαράξει νέα πορεία στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης καθώς θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί παραστάσεις αξιώσεων. Σύμφωνα με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου ο συνολικός αριθμός των θεατών μέσα στην αίθουσα ανέρχεται σε 569 θέσεις και κατανέμεται σε δύο στάθμες. Την πλατεία, όπου και ο κύριος όγκος των καθισμάτων με συνολικά 410 θέσεις και τον A’ εξώστη με 159 θέσεις.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass