ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ 39ΧΡΟΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Είχε 3 παιδιά, εμφάνιζε 6 και έπαιρνε επιδόματα!

*«Το ένα το γέννησα σε χωριό αλλά δεν θυμάμαι σε ποιο» ισχυρίστηκε

Δημοσίευση: 21 Απρ 2018 22:35

Με ποινή κάθειρξης επτά ετών τιμώρησε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας μια γυναίκα από τον Τύρναβο, η οποία εξαπατούσε το ελληνικό δημόσιο για πολλά χρόνια παίρνοντας από τα ταμεία του επιδόματα για παιδιά που είτε δεν είχε στην πραγματικότητα είτε

από επιδόματα αναπηρίας αυτών.
Η 39χρονη αποδείχθηκε πως τρία από τα παιδιά που δήλωνε ήταν ανύπαρκτα ενώ την ίδια ώρα είχε άλλα τόσα. Επί σειρά ετών ωστόσο έπαιρνε ανενόχλητη επιδόματα πολλών χιλιάδων ευρώ. Στον ΟΓΑ παρουσιαζόταν ως πολύτεκνη ενώ την ίδια ώρα προσκόμισε και στον Δήμο Λάρισας δικαιολογητικά έγγραφα υποβάλλοντας αίτημα χορήγησης επιδόματος κωφαλαλίας, βαριάς νοητικής καθυστέρησης και βαριάς αναπηρίας για τα παιδιά της υπαρκτά και ανύπαρκτα. Συνολικά πήρε περίπου 150.000 ευρώ.
Απολογούμενη ενώπιον της ανακρίτριας ανέφερε μεταξύ άλλων πως είχε δύο αγόρια και δύο κορίτσια, μετά πήρε ένα παιδί από ίδρυμα που το μεγάλωσε αυτή και πως πρόσφατα γέννησε ακόμα ένα μωρό.  Για το ένα το παιδί είπε πως «το γέννησα σε ένα χωριό, δεν θυμάμαι σε ποιο όμως».
Η γυναίκα κρίθηκε ένοχη για την πράξη της απάτης κατ’ εξακολούθηση συνολικού οφέλους με αντίστοιχη ζημία άνω των 30.000 ευρώ αλλά και των 120.000 ευρώ κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια. Καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης επτά ετών, με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Κ. ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass