Πανηγυρίζουν ι.ν. του Αγ. Γεωργίου

Δημοσίευση: 20 Απρ 2018 15:41

* Στη Νίκαια
Τη Δευτέρα 23 Απριλίου γιορτάζει και πανηγυρίζει ο ιερός ναός Αγίου Γεωργίου Νίκαιας. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα κατά το κάτωθι πρόγραμμα: Μεθαύριο Κυριακή 22 Απριλίου στις 7 μ.μ. θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος από εκπρόσωπο της μητρόπολης. Τη Δευτέρα 23 Απριλίου από 7 έως 10:30 π.μ. θα τελεσθεί πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία και η τελετή του Υψώματος του Αγίου. Ακολούθως θα πραγματοποιηθεί η περιφορά της ιερής εικόνας του Αγίου Γεωργίου πλαισιωμένη από τη φιλαρμονική του Δήμου Κιλελέρ. Το Απόγευμα στις 6:30 μ.μ. θα τελεσθεί ο μεθεόρτιος εσπερινός και η παράκληση του Αγίου Γεωργίου.

* Στα Νάματα
Τη μνήμη του Αγίου Γεωργίου θα τιμήσουν στον εορτάζοντα ιερό ναό του χωριού τους οι κάτοικοι των Ναμάτων. Την Κυριακή στις 6:30 μ.μ. θα τελεσθεί εσπερινός και αρτοκλασία. Ανήμερα της γιορτής το πρωί η πανηγυρική θεία λειτουργία.

* Στο Σοφό
Μεθαύριο Κυριακή 22 Απριλίου παραμονή του Αγίου Γεωργίου θα τελεσθεί θεία λειτουργία και περιφορά της εικόνας στις 7 μ.μ. στην εκκλησία του Αγ. Γεωργίου Σοφού. Με το πέρας της λειτουργίας ο Πολιτιστικός Σύλλογος θα προσφέρει φαγητό σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού του Δήμου Κιλελέρ θα ακολουθήσουν μουσικοχορετυικά συγκροτήματα και λαϊκοδημοτική βραδιά στο καφέ «Στεφανής». Οι θρησκευτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα με πανηγυρική θεία λειτουργία.

* Στη Γιάννουλη
Με λαμπρότητα θα εορταστεί η μνήμη του Αγίου Γεωργίου το τριήμερο 21, 22 και 23 Απριλίου με Ιερές Ακολουθίες στον εορτάζοντα ναό της Γιάννουλης και με διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Αναλυτικότερα αύριο Σάββατο 21 Απριλίου στις 7 το απόγευμα, θα τελεστεί ο εσπερινός και θα ψαλλούν οι Χαιρετισμοί του Αγίου Γεωργίου. Την Κυριακή το πρωί, 7:30-10:30 θα τελεστεί ο όρθρος και η θεία λειτουργία. Το απόγευμα στις 7:30, θα τελεστεί ο Μ.πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και θείο Κήρυγμα. Τη Δευτέρα 23 Απριλίου, ημέρα μνήμης του Αγίου, από 7:30 έως 10:30 το πρωί, θα τελεστεί ο όρθρος και η πανηγυρική θεία λειτουργία με αρτοκλασία, θείο Κήρυγμα και το Ύψωμα του Αγίου. Αμέσως μετά στον προαύλιο χώρο του Ναού θα λάβουν χώρα παραδοσιακοί χοροί από τον Μορφωτικό Σύλλογο Γιάννουλης. Το απόγευμα της Δευτέρας, στις 7:30, θα τελεστεί η παράκληση του Αγίου Γεωργίου και εν συνεχεία η Μεγάλη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και του Λειψάνου του Αγίου με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων και του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης με παραδοσιακές ενδυμασίες.

* Στη Μαγούλα Ελασσόνας
Στις 23 Απριλίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου Μαγούλας Ελασσόνας. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής: Αύριο Σάββατο 21 Απριλίου και ώρα 19:00 μ.μ. συνοδεία του σεβασμιότατου μητροπολίτου Ελασσόνας κ.κ. Χαρίτωνος, θα υποδεχθεί σύσσωμο το χωριό το ιερό λείψανο του Αγίου Γεωργίου στον ομώνυμο ναό, όπου εν συνεχεία θα ψαλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Την επόμενη ημέρα, Κυριακή πρωί, προεξέχοντος του σεβασμιότατου μητροπολίτου κ.κ. Χαρίτωνος θα τελεστεί θεία λειτουργία. Το ιερό λείψανο θα παραμείνει στον Ιερό Ναό έως τη Δευτέρα, ανήμερα της εορτής του Αγίου. Το απόγευμα της Κυριακής θα ψαλεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της εικόνας στο χωριό. Τη Δευτέρα, 23 Απριλίου, θα τελεστεί θεία λειτουργία παρουσία των αρχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μετά το πέρας της λειτουργίας θα προσφερθεί, όπως ορίζει το έθιμο, ψωμί, τυρί και κρασί προς τιμήν του Αγίου. Στη συνέχεια, θα χορέψουν τραγουδώντας οι γυναίκες του χωριού πασχαλινά παραδοσιακά τραγούδια και θα τις διαδεχθούν τα παιδιά του συλλόγου "ΜΕΣ Μαγούλας".

Ο Αγιος Γεώργιος τιμά τον προστάτη του

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Γεωργίου του ομώνυμου χωριού του Δήμου Κιλελέρ διοργανώνει εορταστική πανήγυρη που γίνεται προς τιμήν της μνήμης του πολιούχου Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Την Κυριακή και ώρα 6:30μ.μ. θα ψαλλεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός, ενώ τη Δευτέρα ο όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία στις 7:30 π.μ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass