ΠΡΩΗΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΣΕΦΥΓΑΝ ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Ασφαλιστικά μέτρα για τις θέσεις εργασίας

* Παραμονή στην Υπηρεσία Καθαριότητας θα διεκδικήσουν άλλοι 100 συμβασιούχοι που επίσης αναμένεται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη

Δημοσίευση: 19 Απρ 2018 22:04
Στα Δικαστήρια βρέθηκαν χθες 31 πρώην συμβασιούχοι του Δήμου Λαρισαίων διεκδικώντας την επιστροφή τους στις θέσεις εργασίας Στα Δικαστήρια βρέθηκαν χθες 31 πρώην συμβασιούχοι του Δήμου Λαρισαίων διεκδικώντας την επιστροφή τους στις θέσεις εργασίας

Την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας θα αναμένουν – το πιθανότερο και σήμερα - 31 πρώην συμβασιούχοι του Δήμου Λαρισαίων προκειμένου να πληροφορηθούν αν και κάτω από ποιες συνθήκες, επιστρέψουν στην εργασία τους.

Οι πρώην συμβασιούχοι προσέφυγαν χθες στη Δικαιοσύνη ελπίζοντας ότι θα πετύχουν την παραμονή τους στις θέσεις εργασίας που κατείχαν μέχρι πρόσφατα ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», το ενδεχόμενο προσφυγής στη Δικαιοσύνη εξετάζουν και άλλοι 100 πρώην συμβασιούχοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας, του Δήμου Λαρισαίων.

Η προσφυγή των συμβασιούχων στη Δικαιοσύνη αποτελεί μια τελευταία προσπάθειά τους να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας καθώς έληξαν οι συμβάσεις τους μετά και την προκήρυξη 8.166 μόνιμων θέσεων στους ΟΤΑ από το Υπουργείο Εσωτερικών (μέσω ΑΣΕΠ).

Οι 31 προσφεύγοντες αποτελούν ξεχωριστή κατηγορία πρώην εργαζομένων στον Δήμο Λάρισας καθώς οι συμβάσεις τους δεν εγκρίθηκαν εξαρχής από το Ελεγκτικό Συνέδριο με αποτέλεσμα από τότε που προσελήφθησαν, να πληρώνονται με δικαστικές αποφάσεις – με τη στήριξη του Δήμου - αλλά το σημαντικό πρόβλημα για τους ίδιους αποτέλεσε το γεγονός ότι οι ειδικότητές τους δεν συμπεριλήφθηκαν στην προκήρυξη του ΑΣΕΠ.

Είναι 31 πρώην συμβασιούχοι διαφόρων ειδικοτήτων που εργάσθηκαν σε Υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων όπως το Αμαξοστάσιο, το Πράσινο, η Τεχνική Υπηρεσία, το Κοιμητήριο κ.α. με τον Δήμο Λαρισαίων να θεωρεί απαραίτητη την απασχόλησή τους αλλά όπως προαναφέρθηκε, οι ειδικότητές τους δεν συμπεριλήφθηκαν στην προκήρυξη η οποία εστίασε στις Διευθύνσεις Καθαριότητας.

Οι 31 προσέφυγαν χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας ζητώντας την έκδοση προσωρινής διαταγής, κάτι που αναμένεται να συμβεί σήμερα και σε θετική έκβαση για τους ίδιους, τότε οι πρώην συμβασιούχοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους έως ότου το Δικαστήριο αποφανθεί οριστικά επί των ασφαλιστικών μέτρων. Απόφαση που επίσης αναμένεται να εκδοθεί σύντομα.

ΣΚΕΠΤΙΚΟ

Οι πρώην συμβασιούχοι επί της ουσίας ζητούν να συνεχίσουν να εργάζονται στις ίδιες θέσεις που εργάζονταν μέχρι τη λήξη της σύμβασής τους, τον περασμένο Μάρτιο.

Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν χθες ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Λάρισας, οι 31 πρώην εργαζόμενοι ζητούν, μεταξύ άλλων, «να υποχρεωθεί ο καθού Δήμος (σ.σ. ο Δήμος Λάρισας) με την εκδοθείσα απόφαση ασφαλιστικών μέτρων όπως συνεχίσει να αποδέχεται την προσφερόμενη από μέρους μας εργασία, όπως και να αποδέχεται τις προσφερόμενες από μέρους μας υπηρεσίες, απασχολώντας μας στην ειδικότητα και στη θέση και υπό τους όρους που παρείχαμε μέχρι και την 31η-3-2018 την εργασία μας και τις υπηρεσίες μας, μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της κύριας αγωγής μας.        

Να υποχρεωθεί ο καθού Δήμος να μας καταβάλει τις νόμιμες μηνιαίες αποδοχές μας όπως είχαν διαμορφωθεί στις 31-3-2018 κατά μήνα από τον χρόνο κατάθεσης της παρούσας αίτησης μέχρι την έκδοση τελεσίδικης απόφασης επί της κύριας αγωγής μας.

Να εκδοθεί προσωρινή διαταγή με την οποία να διατάσσεται ο καθού Δήμος να αποδέχεται τις προσηκόντως νομίμως προσφερόμενες από εμάς υπηρεσίες και εργασίες υπό την αναφερόμενη ιδιότητά μας ως εργαζομένων με καθεστώς συμβάσεως εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στις προαναφερθείσες ειδικότητές μας, για την κάλυψη παγίων αναγκών του, ήτοι να μας απασχολεί προσωρινά στην ειδικότητα και στη θέση και υπό τους όρους που παρείχαμε μέχρι και την 31η-3-2018 τις υπηρεσίες μας, μέχρι την έκδοση απόφασης επί της αίτησης μας για λήψη ασφαλιστικών μέτρων».

Να σημειωθεί πως τη στήριξη του Συλλόγου Υπαλλήλων Δήμων ν. Λάρισας στο αίτημα των συμβασιούχων μετέφερε ο αντιπρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου, Δημ. Χατζίκος ενώ τη θέση της δημοτικής αρχής παρουσίασε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Θαν. Αδαμόπουλος.

ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν οι 100 πρώην συμβασιούχοι στη Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Λαρισαίων που, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες της «Ε», εξετάζουν επίσης το ενδεχόμενο της δικαστικής προσφυγής προκειμένου να παραμείνουν στις θέσεις τους καθώς δεν συμπεριλήφθηκαν στους επιτυχόντες του διαγωνισμού.

Να σημειωθεί πως η Διεύθυνση Προσωπικού του Δήμου Λαρισαίων με βάση και τις αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών προχώρησε στην πρόσληψη μόνο 111 εργαζομένων καθαριότητας από τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων στον τελευταίο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Από τις συνολικά 206 θέσεις που αφορούν στον Δήμο Λαρισαίων άλλες περίπου 80 με 90 θέσεις αποτελούν ειδικότητες εργατών καθαριότητας που θα καλύψουν θέσεις πληρωμάτων απορριμματοφόρων, οδοκαθαριστών κ.α. στην Υπηρεσία Καθαριότητας. Υπενθυμίζεται ότι οι προσλήψεις έγιναν «όπως – όπως» με βάση τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων προκειμένου να μην απειληθεί η εύρυθμη λειτουργία των Υπηρεσιών Καθαριότητας καθώς εκείνες τις ημέρες έληγαν οι συμβάσεις των εργαζομένων.

Ενώ λοιπόν ξεκίνησαν οι προσλήψεις, το Υπουργείο Εσωτερικών εκ των υστέρων ζήτησε τον έλεγχο της γνησιότητας δικαιολογητικών των επιτυχόντων στον διαγωνισμό με αποτέλεσμα οι υπόλοιπες προσλήψεις να καθυστερήσουν. Υπενθυμίζεται ότι η έκδοση των οριστικών πινάκων που παράλληλα θα βάλει τέλος και στην έντονη φημολογία περί υποψηφίων που «πέτυχαν στον διαγωνισμό καταθέτοντας πλαστά δικαιολογητικά» αναμένεται το ερχόμενο καλοκαίρι.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass