ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΚΛ

Φώναξαν κατά του πολέμου στη Συρία

Δημοσίευση: 19 Απρ 2018 21:30

«Ούτε γη, ούτε νερό στους φονιάδες των λαών», φώναξαν εργαζόμενοι, αγρότες, νέοι, άνεργοι, εκπαιδευτικοί και φοιτητές που συγκεντρώθηκαν χθες το απόγευμα στην Κεντρική πλατεία ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτυρήθηκαν για την επίθεση στη Συρία και ζήτησαν να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο και τα Βαλκάνια.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΕΚΛ Τάσος Τσιαπλές, ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση «για όργιο καταστολής και τρομοκρατίας ενάντια στο αντιπολεμικό - αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο φοιτητικών, σπουδαστικών και μαθητικών συλλόγων, στην Αθήνα. Και όλα αυτά τα έκανε ξεδιάντροπα αυτή η δήθεν "αριστερή κυβέρνηση" για να προστατεύσει το άγαλμα του Τρούμαν, του γνωστού μακελάρη που έριξε τις ατομικές βόμβες σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι, που βομβάρδισε την Ελλάδα με βόμβες "ναπάλμ", πριν το Βιετνάμ, σκοτώνοντας αμάχους και αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, καίγοντας βουνά και ολόκληρα ελληνικά χωριά. Όμως δεν είναι μόνο το άγαλμα. Είναι ότι αυτό συμβολίζει ακριβώς τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έδωσε εξετάσεις στους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Εμείς τιμούμε τους νεκρούς της τάξης μας και με ψηλά το κεφάλι θα καταθέσουμε στεφάνι την Πρωτομαγιά στην προτομή του εκτελεσμένου κομμουνιστή προέδρου του ΕΚΝΛ, Τάκη Γαργαλιάνου».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας έγινε αναφορά στον φοβερό αυτό πόλεμο με 1 εκατ. περίπου νεκρούς, 7 εκατ. πρόσφυγες, που πολλοί πνίγονται στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο στην προσπάθειά τους να γλιτώσουν από τις βόμβες. «Όταν σε μία περιοχή έχουν συσσωρευτεί τόσες πολλές στρατιωτικές δυνάμεις, όταν εμπλέκονται ΗΠΑ - Βρετανία - Γαλλία με τις λυκοσυμμαχίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και από δίπλα το Ισραήλ που από τη μία εξακολουθεί να σφαγιάζει τον παλαιστινιακό λαό και από την άλλη παρεμβαίνει άμεσα από την αρχή του πολέμου στη Συρία και ταυτόχρονα από την άλλη παρεμβαίνει Ρωσία και Ιράν, όχι μόνο αποκλιμάκωση δεν υπάρχει, αλλά αντίθετα η περιοχή όλης της Μ. Ανατολής θυμίζει πυριτιδαποθήκη έτοιμη να εκραγεί με σοβαρότατο τον κίνδυνο της γενίκευσης του πολέμου. Άμεση συνέπεια θα είναι ο νέος μαζικός ξεριζωμός χιλιάδων ανθρώπων από τα σπίτια τους. Το νέο κύμα προσφύγων, για το οποίο υποκριτικά μιλάνε αυτοί που το προκαλούν. Δεν είναι τυχαίο ότι από 1η έως 10 Απρίλη έφτασαν στα νησιά 1.173 πρόσφυγες και μετανάστες και αυτές οι ροές θα συνεχιστούν και θα ενταθούν στη βάση των νέων εξελίξεων».

Κατά τη χθεσινή συγκέντρωση δήλωσαν την αντίθεσή τους και κατήγγειλαν τη νέα επέμβαση στη Συρία. «Μεγαλώνει ο κίνδυνος ενός γενικευμένου πολέμου και στην περιοχή μας. Όλη η Ανατολική Μεσόγειος έγινε πεδίο πολεμικών ετοιμασιών, απόρροια των εξορύξεων πετρελαίου, φυσικού αερίου από μονοπωλιακούς ομίλους. Η Τουρκία μπήκε στο Αφρίν και απειλεί στο Αιγαίο, ενώ η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καθησυχάζει τον λαό», σημείωσε για να προσθέσει ότι η κυβέρνηση «όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, στην Ανδραβίδα, στο Άκτιο, στη Λάρισα, στη Σύρο» υπογράμμισε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου.

Με την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους.

Τέλος, το ΕΚΛ απευθύνει κάλεσμα συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργιακή συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά, που θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί στην Κεντρική πλατεία.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass