Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Δεν ήρθα για χρίσματα, όλα ανοιχτά για τους «γαλάζιους» υποψηφίους

* Είμαστε έτοιμοι για εκλογές, θα γίνουν πριν τον Σεπτέμβριο του '19 * Σε ήρεμο κλίμα οι εκλογές στις ΝΟΔΕ γιατί ένας είναι ο... εχθρός: ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 13 Απρ 2018 22:00
Πρώτος σταθμός της περιοδείας Άδωνι στη Λάρισα η Βιοκαρπέτ, όπου συναντήθηκε με τον Γιάννη Καντώνια Πρώτος σταθμός της περιοδείας Άδωνι στη Λάρισα η Βιοκαρπέτ, όπου συναντήθηκε με τον Γιάννη Καντώνια

 «Δεν είμαι σε καμία περίπτωση υπεύθυνος για χρίσματα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Αυτός που θα λάβει την τελική απόφαση είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο πρόεδρος Κυριάκος Μητσοτάκης. Σχετικά με τις κομματικές εκλογές στις ΝΟΔΕ, αυτές θα διεξαχθούν σε ήρεμο κλίμα, διότι όλοι είμαστε Νεοδημοκράτες και εχθρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η ΝΔ θέλει οι εκλογές να γίνουν όσο το δυνατόν πιο νωρίς, με στόχο να φύγει «μια αναποτελεσματική και επικίνδυνη κυβέρνηση. Η ΝΔ είναι έτοιμη για εκλογές όποτε κι αν αυτές γίνουν».

Αυτά είναι τα κωδικοποιημένα μηνύματα που έστειλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υπεύθυνος τομεάρχης για τη Θεσσαλία Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος βρέθηκε χθες στη Λάρισα –στο πλαίσιο τριήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί στη Θεσσαλία- προκειμένου να συναντηθεί με παραγωγικούς φορείς και στελέχη του κόμματος.

«ΝΩΡΙΣ ΓΙΑ ΧΡΙΣΜΑΤΑ, ΙΣΩΣ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΕΣ»

Ερωτηθείς από την «Ε» για το αν η περίοδος που διανύουμε, λόγω των κρίσιμων εξελίξεων στα εθνικά θέματα (ελληνοτουρκικά, Σκοπιανό) προσφέρεται για εκλογές, τόσο στις γαλάζιες κομματικές οργανώσεις όσο και για …εθνικές, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε πως «η ΝΔ είναι πανέτοιμη για εκλογές. Οι πολιτικές εξελίξεις είναι τέτοιες που όσες διαβεβαιώσεις και όσους όρκους να κάνει ο κ.Τσίπρας για τον Σεπτέμβρη του 2019 αυτό μπορεί να συμβεί, οποτεδήποτε. Πιστεύουμε ότι αυτή η κυβέρνηση είναι καθόλα ανεπαρκής. Πιστεύω ότι όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές τόσο το καλύτερο. Έχουμε μια κυβέρνηση που για το επεισόδιο στη Ρω άλλη άποψη έχει ο πρωθυπουργός και άλλη ο υπουργός Άμυνας. Διαφωνούν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής».

Για τις κομματικές εκλογές στις ΝΟΔΕ, αρνήθηκε ότι αυτές γίνονται για να ενισχυθούν τα ταμεία του κόμματος και πρόσθεσε: Τις προβλέπει το καταστατικό του κόμματος. Αυτές θα γίνουν μέσα σε κλίμα ομόνοιας και όχι αντιδικίας. Άλλωστε «εχθρός» μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Οι φιλοδοξίες είναι θεμιτές και καλό είναι να εκφράζονται».

Όσον αφορά στα χρίσματα που αναμένεται να δοθούν από τη ΝΔ σε υποψήφιους δημάρχους ξεκαθάρισε «ότι δεν θα τα δώσει ο ίδιος αλλά είναι κεντρική απόφαση που θα ληφθεί από τον πρόεδρο της Ν.Δ. Η δική μου αρμοδιότητα τελειώνει στο στάδιο που θα εκφράσω διάφορες απόψεις για διάφορα πρόσωπα». Νωρίτερα μάλιστα είχε αποποιηθεί τον τίτλο του «Θεσσαλάρχη», ενώ απαντώντας δε σε άλλη ερώτηση υποστήριξε πως «στόχος μας είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στη ΝΔ να βρίσκονται και στους επτά δήμους της περιοχής», ενώ δεν απέκλεισε τις προκριματικές εκλογές των υποψηφίων.

ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ

Αναφερόμενος σε λύση για το Σκοπιανό τόνισε ότι η ΝΔ θα την ήθελε. «Θέλουμε σταθερότητα στα Βαλκάνια. Τα Σκόπια θα πρέπει να κάνουν μια τέτοια πρόταση στον ελληνικό λαό, που να ικανοποιεί τις ευαισθησίες του. Η ΝΔ θα υποστηρίξει μια λύση που ο ελληνικός λαός θα επιθυμεί. Η όποια λύση πρέπει να έχει την κυβερνητική πλειοψηφία. Αν δεν υπάρχει καλό είναι να προκληθούν άμεσα εκλογές. Το Σκοπιανό είναι ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα», προέβλεψε.

ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ- ΚΕΛΛΑΣ

Στη συνέντευξη Τύπου ο κ. Γεωργιάδης πλαισιώθηκε από τους δύο Λαρισαίους βουλευτές της ΝΔ, οι οποίοι σε σύντομες δηλώσεις τόνισαν:

-Μάξιμος Χαρακόπουλος: Η χώρα έχει ανάγκη μια υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση και όχι μια επιπόλαιη, όπως είναι η σημερινή. Χρειαζόμαστε σίγουρα μια πολιτική αλλαγής με αποτέλεσμα την αυτοδυναμία της ΝΔ».

-Χρήστος Κέλλας: Είναι ανάγκη η συγκρότηση ενός εθνικού μετώπου απέναντι στις καταστάσεις που διαμορφώνονται στο γεωπολιτικό περιβάλλον της Μεσογείου. Δυστυχώς είμαστε σαν χώρα ουραγοί ανάπτυξης καθώς τρέχουμε με ρυθμούς 1,4%, όταν ο μέσος όρος στην Ε.Ε. είναι 2,3%.

ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Ο κ. Γεωργιάδης πριν βρεθεί στα γραφεία της ΝΟΔΕ επισκέφθηκε στο γραφείο του τον περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό, για τον οποίο μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το έργο του και προέβλεψε ότι «θα είναι άλλα 5 χρόνια περιφερειάρχης Θεσσαλίας». «Του αξίζουν συγχαρητήρια γιατί έχει ένα επιτυχημένο έργο στη Θεσσαλία, με υπερ-απορρόφηση πόρων και κονδυλίων» δήλωσε χαρακτηριστικά.

* Πρώτος σταθμός της περιοδείας του Άδωνι Γεωργιάδη στη Λάρισα αποτέλεσε η ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, όπου συναντήθηκε με τον πρόεδρό της Γιάννη Καντώνια, τον οποίο και συνεχάρη για τη δυναμική ολοένα και αναπτυσσόμενη πορεία της επιχείρησης, η οποία αποτελεί παράδειγμα υγιούς επιχειρηματικότητας στη χώρα μας.

ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ

Ακολούθησε διευρυμένη συνεδρίαση της ΝΟΔΕ ΝΔ Λάρισας, υπό την προεδρία του Αδ. Γεωργιάδη, ενώ στη συνέχεια ο αντιπρόεδρος της ΝΔ συναντήθηκε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων, όπως ΣΘΕΒ, Δικηγορικός Σύλλογος, Ιατρικός Σύλλογος, ΤΕΕ, Εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ, ΔΑΚΕ Νοσηλευτών, αλλά και με τους δημάρχους Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλο και Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Ρούστας

Φώτ.: Λεων. Τζέκας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass