Η «ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

Ψευδεπίγραφος απολογισμός ενός πολύ διεσταλμένου 2017

Δημοσίευση: 07 Απρ 2018 16:10

«Αντί για τον ετήσιο απολογισμό, η περιφερειακή αρχή παρασυρόμενη από τη μεγαλομανία της προχώρησε σε ενδεκαετή, αφού ανέφερε όλα τα έργα που ξεκίνησαν ακόμη και την προγραμματική περίοδο 2007-2013 που πρόκειται για μία τετραετία πριν ακόμη ασκήσει τα καθήκοντά της».


Έντονη κριτική ασκεί στην περιφερειακή αρχή, ο επικεφαλής της «Οικολογικής Θεσσαλίας» Νίκος Πουτσιάκας, με αφορμή τον απολογισμό των πεπραγμένων της Περιφέρειας Θεσσαλίας που έγινε προ ημερών στη Λάρισα.
Σύμφωνα με τον κ. Πουτσιάκα «η περιφερειακή αρχή με την οποία διαφωνούμε πλήρως, όσον αφορά στο αναπτυξιακό μοντέλο της, το οποίο βασίζεται στον πεπερασμένο παραγωγισμό, αντί της ολιστικής τοπικοποιημένης ευημερίας, που εμείς προτείνουμε, έχει υιοθετήσει έναν ιδιότυπο τρόπο διοίκησης με καθεστωτικές αντιλήψεις και αλαζονικές συμπεριφορές, με διάφορους τακτικισμούς αποφεύγει να εφαρμόσει θεσμικές καινοτομίες όπως αυτή του «Συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης» και αντί διαβουλεύσεων, συναινέσεων και συνθέσεων επιλέγει τη λήψη αυταρχικών μονομερών αποφάσεων δηλώνοντας ότι δήθεν αναζητά και επιδιώκει συνεργασίες. Οι αποφάσεις όμως του περιφερειακού συμβουλίου είναι, σχεδόν, πάντα προκαθορισμένες και η περιφερειακή αρχή παραμένει αμετακίνητη σε αυτές όσο προφανής και να είναι η αναγκαιότητα αλλαγής θέσης.
Στο «διά ταύτα» η περιφερειακή αρχή διολισθαίνει σχεδόν σε όλους τους τομείς, ενδεικτικά αναφέρουμε: Στο θέμα της ανεργίας δεν έχει προβεί σε καμία ενέργεια για τη δημιουργία κάποιου μηχανισμού για την αντιμετώπισή της. Στα κοινωνικά και μόνο το γεγονός ότι  δεν έχει ορίσει αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, αποδεικνύει το ενδιαφέρον της για αυτά. Στην υγεία, η τόσο διατυμπανισμένη πρωτοβουλία για τη δημιουργία επιτροπής κοινωνικού ελέγχου για την υγεία και τόσα άλλα έμειναν στον δρόμο. Στο περιβάλλον άπειρα τα προβλήματα και κανένα σχέδιο για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπισή τους. Στον τουρισμό και τον πολιτισμό αντιφατικές παρεμβάσεις, αλληλοσυγκρουόμενες, ανορθολογικές και αναχρονιστικές δράσεις και αποφάσεις με άκρως αμφισβητούμενα αποτελέσματα.
Υπάρχουν, βεβαίως, θέματα και ερωτήματα, όπως ενδεικτικά και επιγραμματικά:.
 Γιατί δεν δημιουργήθηκαν μηχανισμοί υποστήριξης της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων; Με αποτέλεσμα τη μηδενική απορρόφηση των 60 περίπου εκατομμυρίων;
 Γιατί δεν ενεργοποιήθηκε ένα μάστερ πλαν για τα έργα των υδάτινων πόρων;
 Γιατί δεν έχουν προχωρήσει οι αγροδιατροφικές συμπράξεις με αποτέλεσμα την ανετοιμότητά μας στη διεκδίκηση πόρων;
 Γιατί είναι καθηλωμένες οι δράσεις καινοτομίας;
 Τι γίνεται με το καλάθι των θεσσαλικών προϊόντων που βρίσκονται οι μελέτες;
 Τι απέγινε με το πρόγραμμα χρηματοδότησης των Νήσων;
 Νιώθει περήφανη άραγε η περιφερειακή Αρχή να παρουσιάζει για προτάσεις φοιτητικές εργασίες; (Αλσατία)
Πότε θα ενεργοποιηθεί η Κοινωνική οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο) και με ποιους μηχανισμούς; Και πολλά άλλα, που ο χώρος μάς περιορίζει.
Για τίποτα από τα παραπάνω, δυστυχώς, δεν λάβαμε απαντήσεις στον «απολογισμό».
Καταλήγοντας, η «Οικολογική Θεσσαλία» υποστηρίζει πως «από την πλευρά της, ήταν παρούσα σε όλα τα θέματα και ζητήματα της Περιφέρειας, προσπαθώντας να έχει πάντα έναν ρόλο θετικό και εποικοδομητικό και καταβάλλοντας τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια, ώστε να είναι χρήσιμη και ωφέλιμη, επιδιώκοντας να αναδείξει, να προβάλλει και να προωθήσει θέματα και ζητήματα και να εισφέρει θετικά στην επίλυσή τους ασκώντας τον θεσμικό της ρόλο προς όφελος των Θεσσαλών Πολιτών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass