Εκκλησιαστικά νέα και ειδήσεις

Δημοσίευση: 05 Απρ 2018 15:58

Πανηγυρίζει ο ναός Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Ομορφοχωρίου

Το πρόγραμμα εορτασμού, Ακολουθιών και εκδηλώσεων της πανηγύρεως του ιερού ναού Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης Ομορφοχωρίου έχει ως εξής:

Δευτέρα του Πάσχα (9-4-18) 7:30 μ.μ. - μέγας πανηγυρικός εσπερινός, αρτοκλασία.

Τρίτη του Πάσχα 7:30 π.μ. πανηγυρική θεία λειτουργία, αρτοκλασία. Στις 6:30 μ.μ. μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Αμέσως μετά 7:45 μ.μ. περίπου, η λιτάνευση των Αγίων λειψάνων και της ιεράς εικόνος των θαυματουργών Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Eιρήνης, χοροστατούντος του σεβασμιoτάτου μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου, κ. Ιγνατίου και παρουσία ιερού κλήρου, επισήμων και λαού. Συμμετέχοντας κατά την περιφορά της Φιλαρμονικής του Δήμου Λαρισαίων, καθώς και του Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Συλλόγου Ομορφοχωρίου με παραδοσιακές στολές, αρτοκλασία.

Πανηγυρίζει παρεκκλήσι στο Ψυχικό

Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης στο Ψυχικό του Δήμου Κιλελέρ. Έτσι, τη Δευτέρα του Πάσχα 9 Απριλίου, στις 6 το απόγευμα θα τελεσθεί μέγας πανηγυρικός εσπερινός ενώ την Τρίτη, 10 Απριλίου, στις 7.30 το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία και αρτοκλασία.

Η Ανάσταση στο Κόκκινο Νερό

Η Αναστάσιμη λειτουργία στον ιερό ναό Μεταμόρφωση του Σωτήρος στο Κόκκινο Νερό θα τελεσθεί κανονικά στις 11 μ.μ. το βράδυ του Μεγ. Σαββάτου, ενώ θεία λειτουργία προγραμματίζεται και τη Δεύτερη μέρα του Πάσχα στις 7:30 π.μ.

Το Πάσχα των Καθολικών στη Λάρισα

Το εορταστικό ωράριο για το Πάσχα 2018 των Καθολικών (στην Ελλάδα οι Καθολικοί εορτάζουν το Πάσχα πάντοτε με τους Ορθοδόξους) είναι το εξής:

 ΜΕΓΑΛΗ ΠΕΜΠΤΗ: 19:00 Ακολουθία Νιπτήρας, θεία λειτουργία του Μυστικού Δείπνου, Αγία Ώρα

 ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: 18:30 Ο Δρόμος του Σταυρού, Ακολουθία Παθών, Σταυροπροσκύνηση, Περιφορά Επιταφίου

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ: 22:00 Πασχαλινή Αγρυπνία, θεία λειτουργία της Ανάστασης του Κυρίου

ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ: 11:00 θεία λειτουργία της Πανήγυρις του Πάσχα.

Την Κυριακή 15 Απριλίου, 2η του Πάσχα του Θωμά και της Θείας Ευσπλαχνίας, είναι Εορτή του Ναού των Καθολικών και το πρόγραμμα θα έχει ως εξής: 10:00 η ώρα π.μ. Αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κερκύρας - Ζακύνθου - Κεφαλληνίας, Τοποτηρητή Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης κ.κ Ιωάννη Σπιτέρη. Μερικά παιδιά της ενορίας μας θα λάβουν το Μυστήριο του Χρίσματος και της Πρώτης Κοινωνίας.

Ο π. Κρίστιαν Βέρες

Στο καθιερωμένο μήνυμά του ο εφημέριος π. Κρίστιαν Βέρες ανέφερε τα εξής: Να μπορέσουμε με το Πάσχα, που με αγωνία περιμένουμε, να ενδυναμώσουμε την πίστη μας στον Αναστημένο Ιησού και να μαρτυρούμε με τη ζωή μας την καλή αγγελία: ο Θεός μάς αγαπά και έστειλε τον Υιό Του στη γη, ώστε μέσω της Αναστάσεως Του να μπορέσουμε να έχουμε τη ζωή, η οποία στο λεξιλόγιο του Ευαγγελιστή Ιωάννη σημαίνει κοινωνία με τον Θεό, αναγνώριση της πατρότητάς Του και, κατά συνέπεια, της αδελφοσύνης που πρέπει πάντοτε να χαρακτηρίζει όσους πιστεύουν στον Χριστό».

Είθε όλοι οι Χριστιανοί της γης όχι μόνο να ευχόμαστε το "Χριστός Ανέστη" αλλά αδελφωμένοι, αγαπημένοι και ενωμένοι να κηρύττουμε με τη ζωή μας και το «Αληθώς Ανέστη».

Tο πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας του Αγίου Αχιλλίου

Tο πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών της Μεγάλης Εβδομάδας και της εβδομάδας Διακαινησίμου στον ναό του Αγίου Αχιλλίου έγινε γνωστό και προβλέπει τα εξής:

Τη Μεγάλη Πέμπτη το πρωί 7.45 - 9.30, ο εσπερινός και η θεία λειτουργία του Μεγ. Βασιλείου. Στις 7.30 μ.μ. η Ακολουθία των Παθών. Τη Μεγάλη Παρασκευή 9.00 - 12.30 το πρωί, οι μεγάλες ώρες, ο εσπερινός και η Αποκαθήλωση. Στις 7.30 μ.μ. η Ακολουθία του Επιταφίου και 9.30 μ.μ. η έξοδος στην Κεντρική πλατεία. Το Μέγα Σάββατο 8.00 - 10.15 το πρωί, εσπερινός και θεία λειτουργία Μεγ. Βασιλείου (πρώτη Ανάσταση) και 11 το βράδυ, η Ακολουθία της Αναστάσεως, ο όρθρος και η αναστάσιμη θεία λειτουργία. Την Κυριακή του Πάσχα (8 Απριλίου), στις 7.30 το απόγευμα, ο εσπερινός της Αγάπης. Δευτέρα του Πάσχα (9 Απριλίου), 7.15-10.00 πρωί, όρθρος και θεία λειτουργία. Στις 6.00 απόγευμα, μέγας εσπερινός Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Την Τρίτη του Πάσχα (10 Απριλίου), 7.15-10.30 πρωί, όρθρος και θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας. Οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τεμάχιο λειψάνου του Αγίου Ραφαήλ. Την Πέμπτη του Πάσχα (12 Απριλίου), στις 6.00 μ.μ. ο εσπερινός της Ζωοδόχου Πηγής. Την Παρασκευή Ζωοδόχου Πηγής (13 Απριλίου), στις 7.15 - 10.00 πρωί, όρθρος και θεία λειτουργία. Το Σάββατο 14 Απριλίου δεν θα έχουμε θεία λειτουργία.

Σε Λιβάδι, Ελασσόνα, Δεσκάτη ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Στο Λιβάδι, στην Ελασσόνα και στη Δεσκάτη θα λειτουργήσει τις επόμενες ημέρες ο σεβασμ. μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος ο μητροπολίτης κ. Χαρίτων θα λειτουργήσει:

- Σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη 5 Απριλίου, το πρωί, στη θεία λειτουργία της Ι. Μονής Αγίας Τριάδος Λιβαδίου. Το απόγευμα – βράδυ στην Ακολουθία των Αχράντων Παθών. Στον ιερό ναό Αγίου Αρσενίου Ελασσόνας.

- Αύριο, Μεγάλη Παρασκευή 6 Απριλίου, το πρωί, στην Ακολουθία της Αποκαθηλώσεως, στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας. Το απόγευμα – βράδυ, στην Ακολουθία του Επιταφίου, στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.

- Το Μεγάλο Σάββατο 7 Απριλίου, το πρωί, στη θεία λειτουργία της Ι. Μονής Παναγίας Ολυμπιώτισσας Ελασσόνας. Στις 11 το βράδυ, στην τελετή της Αναστάσεως και στη θεία λειτουργία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.

- Την Κυριακή του Πάσχα 8 Απριλίου, στις 7 το απόγευμα, στον Εσπερινό της Αγάπης, στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας.

- Τη Δευτέρα του Πάσχα 9 Απριλίου, το πρωί, στη θεία λειτουργία του ιερού ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Δεσκάτης.

* Πανηγυρισμοί ναών στα Φάρσαλα

Αγιος Ραφαήλ

Πανηγυρίζει την Τρίτη 10 Απριλίου το εκκλησάκι που βρίσκεται στην τοποθεσία "Κριντήρι" και απέχει τρία χιλιόμετρα από την πόλη των Φαρσάλων και το οποίο είναι αφιερωμένο στους νεοφανείς Αγίους Ραφαήλ, Νικόλαο και Ειρήνη.

Διπλός σταυρωτός χορός στο Δίλοφο

Η αναβίωση του εθίμου του Διπλού - Σταυρωτού χορού, όπως κάθε χρόνο, πραγματοποιείται την Τρίτη 10 Απριλίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στο Δίλοφο Φαρσάλων. Ο Διπλός - Σταυρωτός χορός συμβολίζει την ενότητα των Ελλήνων και το "Χριστός Ανέστη" που ψάλλεται από τους νέους και όλους τους παρευρισκομένους, αφορούσε στην εξέγερση των Ελλήνων κατά των Τούρκων.

Ζωοδόχος Πηγή

Πανηγυρίζουν στις 13 Απριλίου οι ναοί της Ζωοδόχου Πηγής στο Μικρό Ευύδριο και στη Ζωοδόχο Πηγή Φαρσάλων. Η ημέρα που γιορτάζεται η Ζωοδόχος Πηγή (είναι κινητή εορτή) είναι ξεχωριστή ημέρα για τα Φάρσαλα, γιατί στις 30 Απριλίου του 1954, ανήμερα της εορτής, είχε γίνει ο μεγάλος σεισμός των 7,2 Ρίχτερ με επίκεντρο τους Σοφάδες, που ισοπέδωσε την περιοχή.

 

Αγιος Θωμάς - προστάτης των Εμπόρων

Τον προστάτη τους Αγιο Θωμά γιορτάζουν οι έμποροι των Φαρσάλων την Κυριακή 15 Απριλίου στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στο "Βαρούσι" Φαρσάλων. Μετά τη θεία λειτουργία θα τελεστεί αρτοκλασία, ενώ μέλη του ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου θα μοιράσουν γλυκίσματα στους πιστούς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass