ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΛΑΟ

Δράσεις στον αγώνα των Κούρδων

Δημοσίευση: 29 Μαρ 2018 16:04

«Με το σύνθημα “η άνοιξη των λαών ενάντια στον φασισμό”, γιορτάστηκε στη Ροζάβα στις 21 Μαρτίου ο ερχομός της νέας χρονιάς. Μιας χρονιάς που για τους λαούς της περιοχής της Ανατολικής Μεσογείου συνεχίζει να φέρνει αίμα, πόνο και πόλεμο.

Ο πόλεμος αυτός αφορά στις περισσότερες χώρες της περιοχής συμπεριλαμβανομένης και της δικής μας», ανέφεραν μέλη της συνέλευσης αλληλεγγύης στον κουρδικό και τουρκικό λαό που πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα συγκέντρωση στην Κεντρική πλατεία, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Κούρδων για παγκόσμιες δράσεις στον αγώνα τους.

Οι συγκεντρωμένοι ανέφεραν ότι «μέσα στη δύσκολη αυτή ιστορική συγκυρία ένα εγχείρημα άρχισε να παίρνει μορφή, στα βόρεια σύνορα της Συρίας με το τουρκικό κράτος. Το 2013 κηρύσσεται η αυτονομία της Ροζάβα και χωρίζεται διοικητικά σε τρία καντόνια. Η Ροζάβα που στα κουρδικά σημαίνει δύση, αντιπροσωπεύει την προσπάθεια που μαχητικά και με κόστος, κάνουν οι λαοί της περιοχής, προτάσσοντας τον δημοκρατικό συνομοσπονδισμό, τη ριζοσπαστική – κοινωνική οικολογία, τη γυναικεία χειραφέτηση και ελευθερία. Το 2015 η απελευθέρωση της πόλης Κομπάνι, από τις συμμορίες του ισλαμικού κράτους κάνει γνωστό και παγκόσμια τον αγώνα των Κούρδων και Κουρδισσών ανταρτών. Η κυβέρνηση της Τουρκίας εισβάλλει τελικά στο Αφρίν, με τη συνδρομή του ισλαμικού κράτους, την ανοχή της Ε.Ε., των ΗΠΑ και της Ρωσίας», αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass