ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΕΜΑΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Εξαφανισμένη η γυναίκα, «καπνός» η… περιουσία της

*Ενώ αγνοείται από το 2002, μια άλλη γυναίκα, παρουσιαζόταν με το όνομά της και «μοίραζε» την τεράστια περιουσία της σε διάφορα πρόσωπα *Έξι άτομα κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους και δικηγόρος * «Η μοναξιά στήνει παγίδες» κατέθεσε η αδερφή της

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2018 21:10

Μια μοναχική γυναίκα που εξαφανίστηκε εδώ και 16 χρόνια. Μια τεράστια περιουσία με σπίτια, οικόπεδα, κτήματα που αρχίζει να «μοιράζεται» από άγνωστη γυναίκα που παίρνει τη θέση της στα χαρτιά. Μια σύνταξη που συνέχιζε να μπαίνει σε λογαριασμούς τραπεζών.

Έξι άτομα στο εδώλιο μεταξύ αυτών κι ένας δικηγόρος. Δεκάδες πλαστογραφημένες υπογραφές και πολλαπλάσια ερωτήματα που ίσως να μην απαντηθούν ποτέ…

Αυτά είναι μερικά από τα κομμάτια ενός μεγάλου παζλ που καλείται να βάλει σε σειρά και εν συνεχεία να συνθέσει το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας αυτές τις ημέρες. Πρόκειται για μια δίκη που ξεκίνησε μετά από πολλές αναβολές και έως τώρα έχουν καταγραφεί πολλά επεισόδια μέχρι να ξεκινήσει αλλά και άλλα… τόσα σε διάφορες τηλεοπτικές εκπομπές, ανάλογου ύφους. Κι αν, εν τέλει δύσκολα βρεθούν όλα τα κομμάτια για να ξεδιπλωθεί ολοκληρωμένη η εικόνα της υπόθεσης, ακόμα πιο δύσκολα θα βρεθεί η εξαφανισμένη γυναίκα που στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται ως βέβαιος ο θάνατός της «από άγνωστη αιτία» και σε «άγνωστο μέρος».

Η 70χρονη γυναίκα ήταν μπαλαρίνα και καθηγήτρια μπαλέτου. Πριν από χρόνια διατηρούσε σχολή χορού στην Αθήνα όπου και έμενε. Αν και κατείχε μεγάλη κινητή και ακίνητη περιουσία ήταν μοναχική γυναίκα. Μετακόμισε σε παραλιακή περιοχή της Μαγνησίας.

Τον Απρίλιο του 2002 όμως εξαφανίστηκε μυστηριωδώς. «Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στη Μαγνησία σύνηψε φιλική και κατ΄ άλλους ερωτικής φύσεως σχέση με έναν εκ των κατηγορουμένων», όπως αναφέρεται στην πρόταση του εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο για τη σύνταξη του παραπεμπτικού βουλεύματος.

Αυτός και άλλα πέντε άτομα, ανάμεσά τους και ένας δικηγόρος, κατηγορούνται πως «γνωρίζοντας την περιουσιακή κατάσταση και με σκοπό να νοσφισθούν περιουσιακά της στοιχεία», έστησαν μια ιστορία. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, έπειθαν μια άγνωστη γυναίκα να επισκέπτεται συμβολαιογράφο και να παριστάνει πως πρόκειται για την ηλικιωμένη μοναχική γυναίκα. Με αυτόν τον τρόπο «μοίραζε» την ακίνητη περιουσία που ήταν ιδιαίτερα μεγάλη. Ίδια τακτική ακολουθήθηκε και στη σύνταξη της εξαφανισμένης γυναίκας που συνέχιζε να καταβάλλεται για κάποια χρόνια και πήγαινε σε… ξένα χέρια.

-«Πουλήθηκαν τα πάντα» τόνισε μεταξύ άλλων η αδερφή της εξαφανισμένης που κατέθεσε στο δικαστήριο ως μάρτυρας.

-«Μου είπαν πως η αδερφή μου ήταν σε σχέση με έναν εκ των κατηγορουμένων. Του είχε απόλυτη εμπιστοσύνη» για να αναρωτηθεί: «Αν δεν υπήρχε η εξαφάνιση θα γίνονταν όλες αυτές οι πωλήσεις; Θα δίνονταν όλα τα πληρεξούσια; Πώς εμφανίζονται κινήσεις αφού έχει εξαφανιστεί;» και να συμπεράνει ότι: «Αυτοί έχουν εταιρεία» δείχνοντας τους κατηγορούμενους.

-«Έχει χαθεί η ψυχική μας γαλήνη. Εδώ εξαπατούμαστε όλοι» πρόσθεσε και εξήγησε πως «εγώ δεν γνώριζα τα οικονομικά της».

*Τι πιστεύετε πως έγινε; ρωτήθηκε από το δικαστήριο για την τύχη της αδερφής της.

-Τι μπορώ να πω εγώ; Πού να ξέρω; απάντησε και συνέχισε: «Η αδερφή μου ήταν μοναχικό άτομο. Η μοναξιά στήνει παγίδες».

Για τη γνησιότητα των εγγράφων υποστήριξε ότι «όλα τα πληρεξούσια ήταν πλαστά. Ανύπαρκτες σφραγίδες από αστυνομικά τμήματα. Όλα τα παρατήρησε ο σύζυγός μου από μια σφραγίδα».

Οι πράξεις για τις οποίες κατηγορούνται οι έξι σχετίζονται με πλαστογραφία, απάτη και υπεξαίρεση σε βάρος του δημοσίου. Η δίκη συνεχίζεται.

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass