ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ

Δώρισε στον δήμο οικία και οικόπεδο φιλέτο

• «Κόλλησε» στη γραφειοκρατία η δωρεά – Εκκληση κατοίκων για καθαρισμό της οικίας και των βοηθητικών χώρων για λόγους υγείας

Δημοσίευση: 21 Μαρ 2018 21:17

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η σημαντική δωρεά της οικογένειας Μπίσιλα και συγκεκριμένα του κ. Δημητρίου Μπίσιλα του Χρήστου, στον Αμπελώνα, παρά το γεγονός ότι υπάρχουν γραφειοκρατικά κολλήματα τα οποία έστω και με κάποιες καθυστερήσεις σύντομα αναμένεται να ξεπεραστούν και να γίνει οριστικά η αποδοχή της δωρεάς.

Η οικογένεια Μπίσιλα, μια από τις παλιές οικογένειες του Αμπελώνα με ιστορία, δώρισε επί της οδού Λαρίσης 35 στον κεντρικό δρόμο της εισόδου του Αμπελώνα από τη Λάρισα μια μεγάλη οικία, με βοηθητικούς χώρους στον Δήμο Τυρνάβου με σκοπό την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίησή της για το κοινό συμφέρον των Αμπελωνιτών και τη στέγαση κάποιων φορέων μετά από τις απαιτούμενες παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν σε ό,τι αφορά στη στατικότητα του κτιρίου.

Το κυρίως κτίριο, δηλαδή η οικία και οι βοηθητικοί χώροι, βρίσκονται σε οικόπεδο 900 και πλέον τετραγωνικών μέτρων και θεωρείται «φιλέτο» για τον Αμπελώνα. Ωστόσο με τη ρυμοτόμηση χάνονται κάποιοι χώροι.

Η δωρεά έγινε επί δημαρχίας Νίκου Μαλάκου ενώ στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου μετά από πρόταση του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση και τη σύμφωνη γνώμη της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα με την πρόεδρό της κ. Τασούλα Νταλαμπέκα έκανε αποδεκτή τη δωρεά.

Μιλώντας χθες στην «Ε» εκπρόσωπος των δωρητών της οικογένειας Μπίσιλα σημειώνουν ότι σκοπός της δωρεάς είναι να αξιοποιηθεί αυτή όπως επιθυμεί ο Δήμος Τυρνάβου και η σημερινή δημοτική αρχή και προσωπικά ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Σαρχώσης στον οποίο έχουν αμέριστη εμπιστοσύνη. Μάλιστα εάν οι χώροι κριθούν ακατάλληλοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα ο χώρος να καθαριστεί και να μετατραπεί σε πλατεία και πάρκο προς όφελος των Αμπελωνιτών και ιδιαίτερα των περίοικων, κρατώντας ίσως κάποια διακοσμητικά στοιχεία όπως π.χ. την παλιά κεντρική ξύλινη πόρτα με τη στέγη της.

Την ίδια ώρα πάντως περίοικοι της εγκαταλειμμένης πλέον οικίας Μπίσιλα μιλώντας στην «Ε» τόνιζαν τη σημαντική δωρεά στον δήμο απευθύνοντας έκκληση στη δημοτική αρχή μέχρι την οριστική τακτοποίηση της δωρεάς να προχωρήσει στον καθαρισμό τόσο της οικίας όσο και των βοηθητικών της χώρων καθώς αποτελούν εστία μόλυνσης με πολλαπλούς κινδύνους για την περιοχή.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass