ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΟΥ Γ. ΖΑΡΑΜΠΟΥΚΑ

Η ποίηση ελπίδα για το μέλλον

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2018 18:47

Στην κατάμεστη αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής του Λαρισαίου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα-ποιητή Γιάννη Ζαραμπούκα με τίτλο «Το αναπόφευκτο της μοναξιάς», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πνοή.

Για τα ποιήματα της συλλογής του μίλησαν η συγγραφέας Γιώτα Φώτου και η φιλόλογος Βενετία Κατσικάρη.
Η βραδιά ξεκίνησε με τον νεαρό συγγραφέα να χαιρετά ένθερμα και με μεγάλη συγκίνηση το βιβλιόφιλο κοινό της πόλης, ενώ στη συνέχεια τη σκυτάλη του λόγου πήρε η κ. Βενετία Κατσικάρη, η οποία επισήμανε πως σε χαλεπούς και ιδιαίτερα αντιποιητικούς καιρούς η ενασχόληση με την ποίηση από έναν νέο άνθρωπο αποτελεί ελπίδα για το μέλλον μας.
Στη συνέχεια, η συγγραφέας Γιώτα Φώτου ανέλυσε τον τίτλο της συλλογής και τόνισε πως εκτός από τη μοναξιά που αποτελεί τον κεντρικό της πυλώνα, ο αναγνώστης συναντά μέσα στα ποιήματα του Γιάννη Ζαραμπούκα και δίπλα σ’ αυτή την απώλεια, τον θάνατο, τον έρωτα, την προδοσία, το υπαρξιακό άγχος, θεματικές που δίνουν στα ποιήματα μία φιλοσοφική νότα.
Τον επίλογο της βραδιάς έγραψε ο μουσικός Χρήστος Γκόρτσος, ο οποίος εμπνευσμένος από τα ποιήματα της συλλογής επέλεξε τα τραγούδια που έντυσαν μελωδικά τη βραδιά!

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass