ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Aμεση εξόφληση των οφειλών σύμφωνα με το ΣτΕ

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2018 20:21

Την ανάγκη «άμεσης καταβολής του υπολοίπου 50% των οφειλομένων σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ μετά και τις αλλεπάλληλες δικαστικές αποφάσεις» υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας (ΕΑΛ) Αθαν. Νταβούρας κατά τη γενική συνέλευση των μελών της

ΕΑΛ.
Στο πλαίσιο της συνέλευσης, που έγινε χθες στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, ο γεν. γραμματέας της ΕΑΛ, Γ. Μαντζανής έκανε τον απολογισμό δράσης, τον οικονομικό απολογισμό παρουσίασε ο ταμίας της ΕΑΛ, Ηλ. Αναγνώστου, ενώ για τις εξελίξεις που αφορούν σε θέματα του ΤΕΑΠΑΣΑ έγινε ενημέρωση από τον αστυνομικό Γ. Αυριλιώνη και από τον αντιπρόεδρο Οικονομικών της ΠΟΑΣΥ Βασ. Πανταζή.
Στο ψήφισμα της συνέλευσης μεταξύ άλλων σημειώνεται πως «είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τη θωράκιση του αστυνομικού λειτουργήματος όχι μόνο για να εξαλείψουμε τις τραγικές απώλειες συναδέλφων μας, αλλά και για να αποδείξουμε ότι ως Έλληνες μπορούμε να έχουμε μια σύγχρονη, δίκαιη, δημοκρατική και αποτελεσματική αστυνομία που δεν θα έχει σε τίποτε να ζηλέψει αστυνομίες άλλων χωρών.
Αναγκαία προϋπόθεση, όμως, για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, είναι η πολιτεία να αντιμετωπίσει σοβαρά τις προτάσεις μας, απαντώντας καταρχήν στο καίριο ερώτημα «τι αστυνομία και για τι τη θέλουμε». Όσο αποφεύγει το πολιτικό σύστημα να δώσει καθαρές απαντήσεις, άλλο τόσο θα διαιωνίζονται αρνητικά φαινόμενα και θα συντηρείται το χάσμα μεταξύ αστυνομίας και κοινωνίας».
Στο θεσμικό σκέλος περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων το αίτημα για «αναθεώρηση του άρθρου 23 του Συντάγματος και απάλειψη του απόλυτου περιορισμού για το δικαίωμα της απεργίας στους αστυνομικούς» και για «αναγνώριση της επικινδυνότητας του επαγγέλματος με την απαρέγκλιτη εφαρμογή του Π.Δ. 45/2008 περί Υγιεινής και Ασφάλειας, με τον εφοδιασμό και τη διασφάλιση σύγχρονου και λειτουργικού υλικοτεχνικού εξοπλισμού».
Στο οικονομικό σκέλος μεταξύ άλλων περιλαμβάνεται το αίτημα για «άμεση και πλήρη συμμόρφωση στις αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, με τις οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι περικοπές που επιβλήθηκαν με τον Νόμο 4093/2012, σύμφωνα με τις προεκλογικές δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης. Οραματιζόμαστε ένα νέο μισθολόγιο δίκαιο, χωρίς ανισότητες που θα δίνει όραμα και προοπτική στην οικονομική αναβάθμιση των Αστυνομικών και των οικογενειών τους, με έμφαση στους νέους χαμηλόβαθμους συναδέλφους μας».
Στα αιτήματα για το ασφαλιστικό, στο ψήφισμα σημειώνεται η αντίθεση «στην άστοχη και ανεφάρμοστη μνημονιακή σύνδεση του ασφαλιστικού των ενστόλων με το προσδόκιμο ζωής».
Τέλος σημειώνεται πως «καταδικάζουμε την κλιμακούμενη βία εναντίον των αστυνομικών. Η βία κατά της αστυνομίας είναι βία κατά της κοινωνίας. Δεν είμαστε πλέον σε καμιά περίπτωση διατεθειμένοι να υποστόμεθα εξευτελισμούς από ακραίες κοινωνικές ομάδες, να είμαστε ο «σάκος του μποξ» σε κοινωνικές αντιπαραθέσεις και να εξευτελίζεται η αξιοπρέπειά μας χάριν μικροκομματικών συμφερόντων».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass