ΜΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΩΝ

Δημοτική Αστυνομία στον Δήμο Αγιάς

•Ξεκινούν περιπολίες μετά το Πάσχα •Στο στόχαστρο όσοι μολύνουν το περιβάλλον •Αντ. Γκουντάρας: «Η υπομονή μας εξαντλήθηκε…»

Δημοσίευση: 20 Μαρ 2018 22:04

Της Λένας Κισσάβου
Δημοτική Αστυνομία συγκροτείται στον Δήμο Αγιάς, με προτεραιότητα του έργου της τον έλεγχο της παραλιακής ζώνης.


Για πρώτη φορά, και μάλιστα αμέσως μετά τις γιορτές του Πάσχα, στους παραλιακούς οικισμούς του Δήμου Αγιάς, θα υπάρχει δημοτική αστυνόμευση, με καθημερινές περιπολίες.
Ο αντιδήμαρχος Αγιάς κ. Βασίλης Λέτσιος δηλώνει στην «Ε»: «Ήταν επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί δημοτική αστυνομία, κυρίως για τον έλεγχο των παραλιακών οικισμών και με άμεση προτεραιότητα να εξαλειφθεί το φαινόμενο της μόλυνσης των ακτών από ανθρώπινες παρεμβάσεις.
Συγκεκριμένα κάτοικοι και επισκέπτες- ιδιοκτήτες σπιτιών – στους παραλιακούς οικισμούς, εδώ και χρόνια επιδεικνύουν αδιαφορία για την καθαριότητα της περιοχής, παρά τις εκκλήσεις και τις παρατηρήσεις της δημοτικής αρχής.
Τους ζητούμε να συμμορφωθούν με τους κανονισμούς καθαριότητας, όπως για παράδειγμα να εναποθέτουν αδρανή υλικά, κατεστραμμένα αντικείμενα, στρώματα, κλαδιά, μη οργανικά σκουπίδια κ.α. σε ειδικό σημείο που έχουμε δημιουργήσει στον Δήμο, το λεγόμενο «Πράσινο σημείο», ώστε να μην μολύνουν την παραλία, αλλά μάταια… Αναγκαζόμαστε λοιπόν να οργανώσουμε την αστυνόμευση των παραλίων, με στόχο αυστηρούς ελέγχους στην καθαριότητα και φυσικά θα επιβληθούν αυστηρά διοικητικά πρόστιμα σε όσους παρανομούν, ενώ θα προχωρήσουμε και σε μηνύσεις…».
Όπως τόνισε ο κ. Λέτσιος για όσους δεν μπορούν να μεταφέρουν ή δεν έχουν τα κατάλληλο όχημα να μεταφέρουν στο «Πράσινο σημείο» του Δήμου Αγιάς, τα βαριά μεγάλα αντικείμενα που θέλουν να πετάξουν, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Αγιάς, για να αναλάβει τη μεταφορά τους, καταβάλλοντας το προβλεπόμενο αντίτιμο. Συγκεκριμένα, η μεταφορά τους κοστίζει 20 ευρώ το κυβικό.
Το τηλέφωνο της Υπηρεσίας είναι το εξής: 24940 24510.
Ο αντιδήμαρχος ανέφερε ότι η λειτουργία της Δημοτικής Αστυνομίας θα ξεκινήσει αμέσως μετά το Πάσχα.
Μέχρι τότε, για περιβαλλοντικούς αλλά και για αισθητικούς λόγους, καθώς η περιοχή αναμένει μεγάλο αριθμό επισκεπτών, το Πάσχα, τα μεγάλα ογκώδη σκουπίδια που βρίσκονται στην παραλία, θα τα συλλέξει η Υπηρεσία Καθαριότητας.
Να σημειωθεί ότι αυτές τις ημέρες η παραλία Αγιοκάμπου και Σωτηρίτσας έχει «γεμίσει» κατεστραμμένα στρώματα και έπιπλα!
Είναι οι απώλειες των νοικοκυριών από τα πρόσφατα πλημμυρικά φαινόμενα, ή από τα υψηλά ποσοστά υγρασίας του κλίματος της παραλιακής ζώνης.
Τα αντικείμενα αυτά θα πρέπει να μεταφέρονται από τους ιδιοκτήτες τους στο «Πράσινο σημείο», που βρίσκεται στη στροφή Σωτηρίτσας.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΙΑΣ
«Η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και η ανοχή έχει τα όριά της…», τόνισε στην «Ε» και ο δήμαρχος Αγιάς, κ. Αντώνης Γκουντάρας, σχετικά με το μείζον πρόβλημα, της ανεξέλεγκτης ρίψης σκουπιδιών σε όλο τον παραλιακό άξονα του Δήμου Αγιάς, που ταλανίζει χρόνια τη δημοτική αρχή.
«Πετούν σκουπίδια, μπάζα, μεγάλα αντικείμενα, ακόμη και σωρούς με φρούτα, όχι μόνο στην παραλία, αλλά σε ρέματα και σε κοινόχρηστους χώρους και δημιουργούν χωματερές, σε διάφορα σημεία.
Παράλληλα δημιουργούνται έτσι συνθήκες μεγάλης επικινδυνότητας, διότι «φράζουν» τα ρέματα, και προκαλούνται μεγάλα προβλήματα», καταγγέλλει ο δήμαρχος, ο οποίος σημειώνει ότι πλέον θα ληφθούν αυστηρά μέτρα, με την αστυνόμευση της περιοχής και με τη συνδρομή του αστυνομικού τμήματος Αγιάς, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέμβασης και εισαγγελέα.
Ο κ. Γκουντάρας, επεσήμανε ότι η τελευταία ειδοποίηση προς ιδιώτες και επαγγελματίες της περιοχής, για συμμόρφωση με τους κανονισμούς καθαριότητας, θα δοθεί με τους λογαριασμούς ύδρευσης.
Συγκεκριμένα οι φάκελοι των λογαριασμών ύδρευσης, θα περιέχουν ενημερωτικό σημείωμα, σχετικά με τις υποχρεώσεις των πολιτών.
ΣΤΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΠΟΔΟΜΩΝ
Κλιμάκια του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, μετέβησαν στα παράλια του Δήμου Αγιάς προκειμένου να καταγράψουν τις ζημιές που προκλήθηκαν σε διάφορες περιοχές τους, από την πρόσφατη κακοκαιρία και τα πλημμυρικά φαινόμενα.
Η δέσμευση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη, για παροχή βοήθειας στην αποκατάσταση των καταστροφών, από τα καιρικά φαινόμενα, στον Δήμο Αγιάς, υλοποιήθηκε άμεσα και συγκεκριμένα, συντάσσονται τα τεχνικά δελτία και γίνονται οι σχετικές μελέτες για να προχωρήσουν τα ανάλογα έργα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass