ΜΕ ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

«Έφυγε» ο πρ. δικαστικός υπάλληλος Γεώργιος Καπετάνος

Δημοσίευση: 14 Μαρ 2018 22:20

Συγκίνηση και θλίψη στην Ελασσόνα αφού «έφυγε» από τη ζωή, σε ηλικία 80 ετών, ο συνταξιούχος δικαστικός υπάλληλος - επιμελητής Γεώργιος Καπετάνος, μετά από σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα.

Ο εκλιπών ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, ευγενής, μειλίχιος, αθόρυβος και συνέδεσε το όνομά του με την παρουσία του και τη συμβολή του στα εκκλησιαστικά «δρώμενα» της περιοχής και την προσφορά του στην τοπική Εκκλησία (ιεροψάλτης, εκκλησιαστικός επίτροπος). Τιμήθηκε για την προσφορά του από τον μακαριστό μητροπολίτη Ελασσώνος κυρό Βασίλειο, με το οφφίκιο (εκκλησιαστικός τιμητικός τίτλος) του «Αναγνώστη». Καταγόταν από το Πευκόφυτο Καρδίτσας.

Αφήνει πίσω τη σύζυγό του, την κόρη του εκπαιδευτικό Χρύσα (σύζυγο του αντιδημάρχου Ελασσόνας Γιώργου Γιαννούλα) και εγγόνια. Ο εκλιπών είχε την ατυχία πριν χρόνια να χάσει τον γιο του Δημήτρη, σε τροχαίο δυστύχημα.

Η εξόδιος Ακολουθία τελέσθηκε την περασμένη Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι, στον κατάμεστο Μητροπολιτικό ιερό ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, όπου συλλειτούργησαν ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι αρχιμανδρίτες π. Βησσαρίων Καραλάσκος και π. Παΐσιος Μπίσμπας και οι ιερείς π. Χρήστος Γεροφάκας και π. Νικόλαος Πνευματικός.

Χαρακτηριστικά τα λόγια αποχαιρετισμού από τον αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνα Καραλάσκο για τον εκλιπόντα:

«Ήταν άνθρωπος που έζησε ψάλλοντας και ζούσε κυριολεκτικά μέσα από αυτό. Μοίραζε τη χαρά και την ευγένεια της ψυχής του προς κάθε άνθρωπο. Τον διέκριναν η πιστότητα, η συνέπεια, η ακρίβεια, το Παπαδιαμαντικό ήθος. Σπανίζει το ήθος του. Θα τον θυμόμαστε στο στασίδι του Αγίου Δημητρίου. Η ευγένειά του μας σκλάβωσε όλους. Σπανίζουν τέτοιοι άνθρωποι. Αφοσιωμένος. Μέσα από τη θυσιαστική του παρουσία στο στασίδι της Εκκλησίας. Μέσα από τη σεμνότητα που είχε και το κρυφό που το διαισθανόσουν, «όσο ζω και αναπνέω θα ψάλλω». Σε ευχαριστούμε για την παρουσία σου στο στασίδι της Εκκλησίας και στη ζωή σου. Αυτή η ενορία τον αποχαιρετά με αγάπη και ευγνωμοσύνη και με ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

Σύντομα λόγια για τον εκλιπόντα «κατέθεσε» και ο απόστρατος στρατηγός από την Πρέβεζα Παναγιώτης Γιαννούλας:

«Υποδειγματικός και ακέραιος ως δικαστικός υπάλληλος, υπόδειγμα οικογενειάρχη, ακέραιου χαρακτήρα, ειλικρινής φίλος, συνεργάτης, νηφάλιος, πράος, φώλιαζε μέσα του απέραντη καλοσύνη, μειλίχιος, υπομονετικός στις σχέσεις του. Αφοσιώθηκε στο έργο της τοπικής Εκκλησίας και τιμήθηκε από τον μακαριστό μητροπολίτη κυρό Βασίλειο. Ήταν ένας άνθρωπος με το άλφα κεφαλαίο!».

Ανάμεσα στις παρουσίες:

Ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας, ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Ευαγγέλου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, παλαιοί και νέοι αυτοδιοικητικοί, οι πρ. βουλευτές Έκτωρ Νασιώκας (εξάδελφος του εκλιπόντος), Ι. Παπαδημόπουλος και Ελευθ. Κυριακού, επαγγελματίες, δικαστικοί και νομικοί της περιοχής, εκπαιδευτικοί, και πολύς κόσμος.

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass