ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΔΕΥΑ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΠΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ:

Διακοπές νερού αν δεν ρυθμιστούν τα χρέη

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2018 22:51

Μια σωστή και χρηστή διαχείριση στο πλαίσιο του «συμμαζέματος» παλαιών χρεών και πριν προβεί στην έσχατη λύση που είναι η διακοπή του νερού προχωρά προς οφειλέτες η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Τυρνάβου (ΔΕΥΑΤ) αναφορικά με τις οφειλές καταναλωτών

προς αυτή και δίνει τα τελευταία περιθώρια για ρύθμιση χρεών. Τα χρέη θεωρούνται μείζον ζήτημα για την επιχείρηση και δεν διαμορφώθηκαν σε λίγα μόνο χρόνια αλλά σε βάθος τουλάχιστον 20ετίας. Η επιχείρηση εδώ και μήνες κάλεσε μικρούς και μεγάλους οφειλέτες σε διακανονισμό των χρεών τους με προτροπή να επισκεφθούν τα γραφεία της και να προχωρήσουν σε πληρωμές ή και διακανονισμό των οφειλών τους. Το προηγούμενο διάστημα παρατηρήθηκε κινητικότητα προς την κατεύθυνση της ρύθμισης. Κυρίως προσήλθαν εκείνοι που πραγματικά αδυνατούσαν να πληρώσουν ολόκληρο το ποσό που χρωστούν αλλά είχαν την ειλικρινή διάθεση να μπουν σε ρύθμιση.
ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες στελέχη της ΔΕΥΑΤ επισκέφθηκαν επαγγελματίες σε Τύρναβο, Αμπελώνα και Αργυροπούλι, ιδιοκτήτες καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, δηλαδή καφενεία, καφετέριες, ταβέρνες κ.λπ. Οι οποίοι, όπως σημειώνουν κύκλοι της επιχείρησης, πωλούν το νερό με τα είδη που σερβίρουν τοις μετρητοίς. Επισκέψεις έγιναν και σε άλλους επαγγελματίες οι οποίοι οφείλουν μεγάλα ποσά στη ΔΕΥΑΤ από χρόνια.  Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρέπει οι οφειλέτες επαγγελματίες, εντός λίγων ημερών να κάνουν διακανονισμό αλλιώς η επιχείρηση είναι αποφασισμένη να προβεί άμεσα στη διακοπή του νερού ύδρευσης προς αυτούς.  Αξιοσημείωτο είναι ότι με την τελευταία προειδοποίηση ήδη καθημερινά προσέρχονται επαγγελματίες για την εξόφληση και ρύθμιση των οφειλών τους. Ακόμα, το προσεχές διάστημα η ΔΕΥΑ Τυρνάβου θα συνεχίσει ενημερώσεις και προς τους υπόλοιπους καταναλωτές να προσέλθουν σε εξόφληση και διακανονισμό των οφειλών ξεκινώντας πρώτα από εκείνους που ενώ έχουν την οικονομική άνεση δεν πληρώνουν σκοπίμως τους λογαριασμούς ύδρευσης. Πρέπει να τονίσουμε ότι οι διακανονισμοί της ΔΕΥΑΤ πλέον γίνονται με εισοδηματικά κριτήρια έτσι ώστε να υπάρξει η διευκόλυνση στην πληρωμή – αποπληρωμή των οφειλών από τους καταναλωτές. Στους διακανονισμούς αυτούς η μηνιαία δόση γίνεται προς όφελος των καταναλωτών και αν τα εισοδήματα αποδεικνύονται ότι είναι χαμηλά υπάρχει η δυνατότητα να μην υπάρξει προκαταβολή. Καλούνται οι οφειλέτες να ωφεληθούν από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις από τη ΔΕΥΑ Τυρνάβου.
ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΞΟΔΩΝ – ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ
Την τελευταία 3ετία η ΔΕΥΑ Τυρνάβου έχει μειώσει τα λειτουργικά έξοδά της κατά 30%. Δεν οφείλει σε τρίτους, όπως ΔΕΗ, ΕΦΚΑ κλπ., γεγονός που σημαίνει ότι έχει το πλεονέκτημα να απαιτήσει τις οφειλές από τους καταναλωτές προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία της, προς όφελος των συνδημοτών. Η ΔΕΥΑ Τυρνάβου προσφέρει ποιοτικές υπηρεσίες στον τομέα της ύδρευσης σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους του Δήμου Τυρνάβου. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό μεν αλλά έχει κόστος από την άντλησή του έως την παροχή στη βρύση του καταναλωτή. Η αποπληρωμή ή ο διακανονισμός της οφειλής των λογαριασμών ύδρευσης της ΔΕΥΑ Τυρνάβου, δίνουν την αναγκαία ρευστότητα στην επιχείρηση για τη συνεχή προσφορά καλύτερης ποιότητας ζωής προς όλους τους κατοίκους. Η άρνηση της ισότιμης διευθέτησης της οφειλής προς τη ΔΕΥΑ Τυρνάβου, θα επιφέρει αναγκαστικά την τήρηση του κανονισμού ύδρευσης της επιχείρησης.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass