Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΦΕΤΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ ΤΖΙΟΤΖΙΟΣ

Κατηγορεί την κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικής βούλησης

Δημοσίευση: 07 Μαρ 2018 22:52

«Αν θέλουν να χτυπήσουν τη νοθεία και τα βαφτίσια στη φέτα ξέρουν τον τρόπο, αλλά δυστυχώς το Υπουργείο δεν έχει τη βούληση να το πράξει.

Εμείς είμαστε στη διάθεσή τους και τους έχουμε υποδείξει πώς να το πράξουν». Αυτό υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Φέτας Μιχάλης Τζιότζιος, ο οποίος εξηγεί ταυτόχρονα και τους λόγους σύμπραξης των κτηνοτρόφων με τους βιομηχάνους (ΣΕΒΓΑΠ) και τους τυροκόμους, κάνοντας λόγο για «αναγκαιότητα δημιουργίας ενιαίου μετώπου, αφού από τα φαινόμενα νοθείας στη φέτα χάνουμε όλοι».Όσον αφορά στη δημιουργία της Διεπαγγελματικής Φέτας, ο κ. Τζιότζιος αναφέρει ότι «το ζητούμενο δεν είναι τόσο η σύστασή της όσο το να αποκτήσει ρόλο και αρμοδιότητες. Να μπορεί να παρεμβαίνει στην αγορά και κυρίως εκεί όπου υπάρχουν υποψίες νοθείας της φέτας, προστατεύοντας το προϊόν. Εκπροσωπούμε την πλειοψηφία της παραγόμενης ποσότητας γάλακτος και πρέπει το ΥΠΑΑΤ να μας στηρίξει και να μην μας εκβιάζει για τη διεύρυνσή της. Όσον αφορά στην κατανομή αξιωμάτων φροντίσαμε να υπάρξει γνήσια αντιπροσώπευση όλων των τάσεων. Από τρεις εκπροσώπους κτηνοτρόφοι και βιομήχανοι (μεταποιητές) και ένας εκπρόσωπος τυροκόμων. Η προεδρία αρχικά δόθηκε στον ΣΕΒΓΑΠ, η τεχνογνωσία του οποίου θα βοηθήσει σημαντικά στα πρώτα μας βήματα, ενώ μετά από τρία χρόνια θα την αναλάβουμε εμείς, αν και αυτό δεν είναι το ζητούμενο».
Η ΝΟΘΕΙΑ
Σχετικά με την αντιμετώπιση της νοθείας της φέτας, πίσω από την οποία κρύβονται και οι εξευτελιστικές τιμές που πωλείται η φέτα στις ξένες αγορές, ο Μιχάλης Τζιότζιος επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση. «Δυστυχώς ο ΕΛΟΓΑΚ δεν μπορεί να ελέγξει τα κέντρα εστίασης, τα εστιατόρια και τα σούπερ μάρκετ. Αυτό είναι υποχρέωση του ΕΦΕΤ, ο οποίος υπολειτουργεί ή αδυνατεί να παρέμβει αποτελεσματικά. Αυτό το κενό που υπάρχει μπορεί να το καλύψει η Διεπαγγελματική Οργάνωση Φέτας, αρκεί να της δοθούν οι αναγκαίες αρμοδιότητες. Εξάλλου κανείς δεν ξέρει καλύτερα την αγορά της φέτας από μας. Σήμερα καταβάλλουμε εισφορές στον ΕΛΓΟ Δήμητρα και σε άλλα όργανα αλλά απουσιάζουμε από τα κέντρα λήψης των αποφάσεων».  
* Το μέλος της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Θεσσαλίας και του ΠΕΚ Μ. Τζιότζιος αποκαλύπτει τέλος στην «Ε» την πρόθεσή του να μην είναι ξανά υποψήφιος στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου στην Ομοσπονδία, καθώς πρέπει να μπούνε στα διοικητικά όργανα νέοι άνθρωποι, οι οποίοι υπάρχουν, τουλάχιστον στη Θεσσαλία και να φυσήξει άνεμος ανανέωσης.
Γ. Ρούστας

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass