ΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Λαρισαίοι στο συλλαλητήριο για τα νέα Θρησκευτικά

•«Οδηγούν στην πανθρησκεία και την αθεΐα», υποστηρίζει ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας κ. Παν. Γκουντελάκης •«Εχουμε χρέος στα παιδιά μας να αγωνιστούμε να αποσυρθούν τα νέα βιβλία…», δηλώνει ο πρόεδρος της Ενωσης Θεολόγων Λάρισας κ. Δημ. Οικονόμου

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2018 22:24

Τουλάχιστον διακόσιοι Λαρισαίοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο με αίτημα την απόσυρση των νέων βιβλίων των Θρησκευτικών στα σχολεία, που πραγματοποιήθηκε προχθές Κυριακή στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου, στην Αθήνα.


Τρία λεωφορεία και δεκάδες αυτοκίνητα, αναχώρησαν από τη Λάρισα, δίνοντας δυναμικό «παρών», με σύνθημα «Ορθόδοξη παιδεία και όχι πανθρησκεία», το οποίο είχαν αναρτήσει σε πανό, που το ύψωσαν μαζί με την ελληνική σημαία στη διάρκεια της διαμαρτυρίας τους.
Το πανελλήνιο συλλαλητήριο είχε οργανώσει η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (Α.Σ.Π.Ε.) και η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (Π.Ε.Θ.) με Ορθόδοξους Χριστιανικούς Συλλόγους της Αθήνας και από τη Λάρισα συμμετείχαν τα σωματεία: Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων, Ένωση Θεολόγων Λάρισας, Ενωμένη Ρωμιοσύνη,  Ένωση Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» (ΓΕΧΑ) Λάρισας, Ορθόδοξος Ιεραποστολικός Σύλλογος «Πορεία Αγάπης», Σύλλογος Ορθοδόξου Εξωτερικής Ιεραποστολής «Ο Απόστολος Βαρνάβας», Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος» Λάρισας, Φιλανθρωπικό Σωματείο «Ιωάννης ο Χρυσόστομος» Χριστιανική Ενωση Επιστημόνων Λάρισας, Χριστιανική Εστία Λάρισας «Ο Απόστολος Παύλος».
«Έχουμε χρέος στα παιδιά μας να αγωνιστούμε για την απόσυρση των βιβλίων…», δήλωσε στην «Ε», ο πρόεδρος της Ένωσης Θεολόγων Λάρισας κ. Δημήτρης Οικονόμου, που συμμετείχε στο συλλαλητήριο, ενώ και ο πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας και περιχώρων κ. Παν. Γκουντελάκης, που επίσης βρέθηκε στην πρώτη γραμμή, τόνισε στην «Ε»: «Εκφράσαμε την έντονη διαμαρτυρία μας για τα απαράδεκτα και άχρηστα νέα βιβλία των Θρησκευτικών. Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Λάρισας και Περιχώρων και τα συνεργαζόμενα ορθόδοξα χριστιανικά σωματεία έδωσαν βροντερό «παρών»!
Όλοι μαζί διατρανώσαμε την αντίθεσή μας στην επιβολή των νέων «Φακέλων μαθήματος», επειδή έρχονται σε αντίθεση με το ισχύον Σύνταγμα και τους νόμους της Ελλάδος, υποβαθμίζουν ύπουλα το πρόσωπο του Χριστού και την αλήθεια της Ορθοδοξίας, οδηγούν στην πανθρησκεία, τον συγκρητισμό, τον αγνωστικισμό και την αθεΐα, στηρίζουν την άνιση μεταχείριση της συντριπτικής πλειονότητος των ορθοδόξων μαθητών, σε σχέση με τις μικρές αριθμητικές ομάδες των αλλοθρήσκων. Δεν θα αφήσουμε να μυήσουν τα παιδιά μας στην πανθρησκεία, και να τα οδηγήσουν στο σκοτάδι της άγνοιας και της πλάνης. Έχουμε χρέος ιερό να τούς παραδώσουμε ανόθευτο τον θησαυρό της ορθόδοξης πίστης και ζωής».
Κεντρικός ομιλητής στο συλλαλητήριο στην Αθήνα, ήταν ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ηρακλής Ρεράκης, ενώ μίλησε επίσης μία πολύτεκνη μητέρα έντεκα παιδιών. Παρών ήταν και ο μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ.
Στο πλαίσιό του πραγματοποιήθηκε πορεία στην οδό Σταδίου, μέχρι και τη Βουλή των Ελλήνων, όπου οι διαμαρτυρόμενοι κατέθεσαν ψήφισμα, στο οποίο μεταξύ άλλων ανάφεραν: «Με το παρόν ψήφισμα διατρανώνουμε, ως ορθόδοξοι Χριστιανοί, τη σθεναρή και ριζική μας αντίθεση στη μεθοδευμένη από το Υπουργείο Παιδείας και το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής αλλοίωση της πίστεως των παιδιών μας, με την επιβολή των νέων πολυθρησκειακών προγραμμάτων και βιβλίων των Θρησκευτικών.
Με τα νέα αυτά πρωτόγνωρα και αλλόκοτα Θρησκευτικά, επιχειρείται η μετατροπή της ορθόδοξης χριστιανικής αγωγής των παιδιών μας σε πολυθρησκειακή αγωγή και επιβάλλεται στα παιδιά μας να διδάσκονται, με αντιπαιδαγωγικό και ανορθόδοξο τρόπο, ξένες και αντίθετες προς την ορθόδοξη πίστη μας θρησκείες και κοσμοθεωρίες.
Τα νέα Θρησκευτικά παραβιάζουν τα δικαιώματά μας που απορρέουν από το Σύνταγμα, τον ισχύοντα εκπαιδευτικό Νόμο και τη σχετική ελληνική και διεθνή νομολογία που ορίζουν:
α) Ότι οι ορθόδοξοι Ελληνες μαθητές, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τους Ελληνες μαθητές των θρησκευτικών μειονοτήτων που ζουν στην Ελλάδα, θα πρέπει να απολαμβάνουν ισονομία, να διδάσκονται αμιγώς την ορθόδοξη πίστη τους και να αναπτύσσουν αμιγώς τη θρησκευτική τους συνείδηση, η οποία είναι και πρέπει να παραμένει απαραβίαστη, δηλαδή ορθόδοξη και
β) να τηρούνται τα σεβαστά και μοναδικά δικαιώματα των Ελλήνων γονέων να επιλέγουν τον θρησκευτικό προσανατολισμό και την πίστη των τέκνων τους και να έχουν την πρώτη και κύρια ευθύνη, ως κηδεμόνες, για την πνευματική τους καλλιέργεια.
Συντασσόμαστε με την Ιερά Σύνοδο της ἘΕκκλησίας της ἙΕλλάδος, η οποία έχει θέσει ως όρο απαράβατο τη διατήρηση του ορθοδόξου χαρακτήρος του μαθήματος και την υποχρεωτική του διδασκαλία στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Ζητούμε, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, το Υπουργείο Παιδείας, την ελληνική Βουλή και τα ελληνικά πολιτικά κόμματα να σεβαστούν τα δημοκρατικά και τα θρησκευτικά μας δικαιώματα και να συμβάλουν με τις ενέργειές τους:
1. Στην άμεση απόσυρση των Νέων Προγραμμάτων και βιβλίων του Μαθήματος των Θρησκευτικών
2. Στην άμεση θεραπεία της νοσηρής καταστάσεως που έχει δημιουργηθεί στα σχολεία και στην κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια, με το διαρκώς διογκούμενο πρόβλημα των Θρησκευτικών, μέσα από μία υγιή και σταθερή λύση του προβλήματος που περιλαμβάνει:
α) Την προσωρινή επαναχορήγηση στα παιδιά μας των βιβλίων που διανέμονταν ως το 2016.
β) Την άμεση συγγραφή νέων ορθοδόξων Προγραμμάτων και Βιβλίων με τη συνεργασία του υπουργείου, της Ἐκκλησίας, της Πανελλήνιας Ενώσεως Θεολόγων και ειδικών Θεολόγων και Παιδαγωγών από όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, που να απηχούν την εκκλησιαστική διδασκαλία και ευσέβεια και να προσφέρουν στους ορθόδοξους μαθητές ορθόδοξη χριστιανική αγωγή με τρόπο ανόθευτο και μεθοδολογικά σύγχρονο».

Λένα Κισσάβου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass