ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΖΗΤΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Καταδικάζονται σε εξαθλίωση οι χήρες

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2018 18:03

Την άμεση αποκατάσταση των απωλειών από τις περικοπές επιδομάτων και συντάξεων σε ειδικές ομάδες, όπως αναπηρίας και χηρείας ζητά το Εργατικό Κέντρο Λάρισας αναδεικνύοντας τις επιπτώσεις του νέου ασφαλιστικού νόμου για της χήρες.


Όπως επισημαίνει  και ενόψει της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, σύμφωνα με το παλιό καθεστώς που ίσχυε η χήρα έπαιρνε το 70% της σύνταξης που δικαιούταν ο θανών σύζυγος, ανεξάρτητα από την ηλικία της και μετά την τριετία το ποσό περιορίζονταν στο 50% εφόσον η επιζούσα συνταξιοδοτούταν ή εργάζονταν-ασφαλίζονταν.. Με το νέο νόμο πολλές από τις χήρες, που δεν έχουν άλλο εισόδημα, καταδικάζονται στην απόλυτη εξαθλίωση. Είναι σχεδόν αδύνατο με την τεράστια ανεργία που υπάρχει, να βρουν στα 55, δουλειά και μάλιστα και με ασφάλιση, ώστε να συμπληρώσουν προϋποθέσεις για να πάρουν δική τους σύνταξη και αν βρουν πρέπει να δουλεύουν ως τα βαθιά γεράματα για να φτάσουν 4.500 ένσημα.  Το ΕΚΛ καταγγέλλοντας την κυβερνητική αναλγησία ζητά μεταξύ άλλων ζητά την κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου, όλων των αντιασφαλιστικών νόμων που ψηφίστηκαν τα χρόνια των μνημονίων, σύνταξη χηρείας ίση με το 80% της σύνταξης που δικαιούταν ο θανών και αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων στο ύψος που ήταν το 2009. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass