Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΑΚΗΣ ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΩΝ. ΤΥΜΠΑ: ΜΠΕΡΔΕΨΕ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΤΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Μαίνεται ο «εμφύλιος» στη «Θεσσαλών Συμπολιτεία»

Δημοσίευση: 02 Μαρ 2018 22:14

Συνέχεια στην «εμφύλια» διαμάχη στις τάξεις της παράταξης «Θεσσαλών Συμπολιτεία», η οποία ξέσπασε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τετάρτης, δίνεται με τοποθέτηση του περιφερειακού συμβούλου, κ. Μάκη Ιακωβάκη.

Με αυτόν τον τρόπο απαντάει στον τρόπο λειτουργίας, του συναδέλφου του στην παράταξη του, Φαρσαλινού κ. Κώστα Τύμπα, αλλά και στις δηλώσεις που έκανε στην «Ε» προχθές το βράδυ.

Ο αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Τύμπας προσπάθησε να φέρει ως θέμα προς συζήτηση στη συνεδρίαση ένα ολοκληρωμένο σχέδιο (καλλιέργειας και εκμετάλλευσης) για το βαμβάκι με βάση την πρόταση του Δρ. Νταράουσε (προϊστάμενου Εθνικού Κέντρου Ποιοτικού Ελέγχου, Ταξινόμησης και Τυποποίησης Βάμβακος). Μάλιστα το έγγραφο που κοινοποιήθηκε προς όλα τα μέλη του Συμβουλίου νωρίτερα έφερε και τις υπογραφές και των 9 μελών της παράταξης της οποίας ηγείται ο κ. Τσιλιμίγκας. Όλων δηλαδή.

Πέντε μέλη της παράταξης, ωστόσο αντέδρασαν, τονίζοντας πως δεν έχουν ενημερωθεί, συμφωνήσει και πόσο μάλιστα υπογράψει για την πρόταση αυτή. Εν τέλει το θέμα δεν συζητήθηκε στο Συμβούλιο προκαλώντας πολλά ερωτηματικά, αλλά και αμηχανία στην αίθουσα. Λίγο μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο κ. Τύμπας μιλώντας στην «Ε» τόνισε μεταξύ άλλων πως αυτό συνέβη «από κεκτημένη ταχύτητα», ενώ το χαρακτήρισε ως «ένα λάθος». Παράλληλα όμως υπογράμμισε πως η αντίδραση των συμβούλων της παράταξής του «είναι κατάντια».

Απαντώντας στα παραπάνω ο κ. Ιακωβάκης τονίζει, μέσω της «Ελευθερίας», πως «είναι κατάντια» αλλά όχι δική τους, ενώ αναρωτιέται μήπως «ο κ. Τύμπας μπέρδεψε το Περιφερειακό Συμβούλιο με κάποιο καφενείο».

Όσον αφορά τώρα στο σχέδιο του Δρ. Νταράουσε Μοχάμεντ, το παρουσιάζει εν μέρει σήμερα η «Ε» και σχετίζεται με την παραγωγή τυποποιημένου προϊόντος σταθερής ποιότητας και ποσότητας με μειωμένες εισροές μέσω υπολογιστικών συστημάτων.

*Πιο αναλυτικά:

Ο σχετικός με αγροτικά ζητήματα, καθότι γεωπόνος, κ. Μάκης Ιακωβάκης, τοποθετούμενος στην «Ε», αρχικά χαρακτηρίζει το περιστατικό «πρωτοφανές πολιτικό γεγονός» και ότι του προκαλεί έκπληξη και θλίψη.

Αναφερόμενος στον κ. Τύμπα, ο κ. Ιακωβάκης λέει: «Έθεσε την υπογραφή τουλάχιστον πέντε περιφερειακών συμβούλων χωρίς να μας ρωτήσει, κάτω από ένα θέμα που ήθελε ο ίδιος εσπευσμένα να φέρει προς συζήτηση ως πρόταση που δήθεν υιοθετεί σύσσωμη η παράταξή μας». Και προσθέτει: «οι πέντε περιφερειακοί σύμβουλοι αντιδράσαμε όπως νιώσαμε ότι οφείλαμε, για λόγους διαφύλαξης της πολιτικής λειτουργίας της παράταξής μας και του συμβουλίου, για τη διαφύλαξη της στοιχειώδους προσωπικής αξιοπρέπειάς μας, αλλά και λόγους ηθικής τάξης για τον τρόπο μεθόδευσης μιας εσπευσμένης συζήτησης ενός τόσο σοβαρού θέματος».

ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Στην προσπάθειά του να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης, που «έμπλεξε» τα πόδια των περιφερειακών συμβούλων, της παράταξής των, συνεχίζει: «Σε προσωπική μου επικοινωνία με τον κ. Τύμπα, διαμαρτυρήθηκα για την εμφάνιση της υπογραφής μου στο κείμενό του, του επισήμανα την προχειρότητα και τη σκοπιμότητα με την οποία προσεγγίζεται και τον παρακάλεσα επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό για να μην δημιουργηθεί περαιτέρω ένταση, να αποσυρθεί προκειμένου να το μελετήσουμε και να παρουσιασθεί τεκμηριωμένα και διεξοδικά από την παράταξή μας στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, καθώς αφενός δεν συνέτρεχε κανένας επείγων λόγος για τη συζήτησή του, αφετέρου υπήρχαν ερωτήματα και τεκμηριωμένες απόψεις θεσμικών παραγόντων για το θέμα, τις οποίες έπρεπε να μελετήσουμε με προσοχή και να τις ενσωματώσουμε στη όλη διαδικασία».

Σύμφωνα με τον κ. Ιακωβάκη «ο κ. Τύμπας αδιαφόρησε και εμφανίστηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με την εξής εικόνα: ομολόγησε ότι ο ίδιος έθεσε τις υπογραφές των συμβούλων, ότι οι ίδιοι δεν γνώριζαν τίποτε, ζήτησε συγγνώμη δημόσια από τους περιφερειακούς συμβούλους που χρησιμοποίησε την υπογραφή τους και ως δικαιολογία είπε ότι «παρασύρθηκε». Παρ’ όλα αυτά, επέμενε να συζητηθεί το θέμα στο Συμβούλιο.

Ο πρόεδρος του Π.Σ. επισήμανε ορθά ότι η διαδικασία δεν μπορεί να προχωρήσει, όταν προκύπτει από τα στοιχεία και επιβεβαιώνεται από τον ίδιο, ότι πράγματι οι υπογραφές των συμβούλων δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Τότε ο κ. Τύμπας, σε έξαλλη κατάσταση, αποχώρησε διαμαρτυρόμενος, βάλλοντας τόσο κατά του Περιφερειακού Συμβουλίου όσο και κατά της παράταξής μας» για να ολοκληρώσει την περιγραφή αναφερόμενος στη δήλωση που έκανε ο κ. Τύμπας στην «Ε» χαρακτηρίζοντας τη στάση των συμβούλων που αντέδρασαν ως «κατάντια».

 «ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ»

Σχετικά με τη συγκεκριμένη δήλωση ο κ. Ιακωβάκης παραδέχεται πως «πραγματικά, είναι πολιτική κατάντια» αλλά διευκρινίζει ποια ακριβώς είναι η «κατάντια» ως εξής:

«Να εμφανίζεις ένα κείμενο με υπογραφές συναδέλφων σου που ουσιαστικά δεν υπάρχουν.

Να ζητάς υποκριτικά δημόσια «συγγνώμη» με το επιχείρημα ότι δήθεν «παρασύρθηκες» και στην αμέσως επόμενη στιγμή, όταν δεν καταφέρνεις αυτό που θέλεις, να γίνεσαι έξαλλος και να ασχημονείς δημόσια προς κάθε κατεύθυνση.

Να μην αντιλαμβάνεσαι τις πολιτικές διαδικασίες, να μην σέβεσαι τα πρόσωπα των συναδέλφων σου και συνολικά την παράταξή σου.

Να μην υπολογίζεις τους συναδέλφους που αρκετοί από αυτούς είναι επιστήμονες και έχουν εξειδικευμένες γνώσεις στο θέμα και να μην τους ενημερώνεις.

Να επιμένεις να συζητηθεί ένα θέμα, με αυτό τον τρόπο, να μεθοδεύεις τις διαδικασίες με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος, ενώ καταφανώς δεν συνδέεται με κανέναν κατεπείγοντα λόγο, αλλά συνδέεται μόνο με τους προσωπικούς σου λόγους».

Συνεχίζοντας ο κ. Ιακωβάκης λέει: «Ο κ. Τύμπας προφανώς μπέρδεψε τις διαδικασίες του ανώτατου πολιτικού οργάνου της Περιφέρειας, με το καφενείο. Με θράσος και χωρίς να ορρωδεί προ ουδενός, με αμετροέπεια, πείσμα και εγωισμό, επικαλείται σε έγγραφό του ανύπαρκτες υπογραφές συναδέλφων του, μεθοδεύει διαδικασίες για προσωπικούς λόγους και ταυτόχρονα, αντί να ζητήσει μια ειλικρινή συγγνώμη και να σιωπήσει, επιτίθεται έναντι των προσβαλλόμενων και μιλάει για «κατάντια» τους.

Φαίνεται από τη συμπεριφορά του ότι δεν αντιλαμβάνεται ότι ζούμε σε ένα μικρό τόπο όπου όλοι γνωριζόμαστε πλέον πολύ καλά. Και μπορεί ο ίδιος να μην θέλει να δει, οι άλλοι όμως και βλέπουν και καταλαβαίνουν».

                                                                      Του Κώστα Γκιάστα

 

 

ΜΑΚΗΣ ΙΑΚΩΒΑΚΗΣ:

«Δεν υπάρχει ρήγμα στην παράταξη»

Μέσω της ίδιας τοποθέτησης ο κ. Ιακωβάκης ξεκαθαρίζει πως «ρήγμα στην παράταξή μας δεν υπάρχει, ούτε κατάντια είναι η αντίδρασή μας όπως ισχυρίζεται ο κ. Τύμπας για μερικούς από εμάς. Αυτό που κυρίως μας διακατέχει είναι η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα, αν ο κ. Τύμπας δεν το καταλαβαίνει, ποτέ δεν είναι αργά για να το μάθει».

Εν κατακλείδι προσθέτει: «Η παράταξή μας θα φέρει το θέμα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με αρτιότητα, μελετημένα και τεκμηριωμένα. Θα επιδιώξουμε να δοθεί η δυνατότητα να εκφραστούν όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές, να αναπτυχθούν όλα τα ζητήματα και να τεθούν όλα τα ερωτήματα κατά τη διάρκεια μιας οργανωμένης πολιτικής συζήτησης, με πολιτικούς όρους και συμπεράσματα, χωρίς εντυπώσεις και προσωπικές προβολές, που συνήθως επί της ουσίας δεν έχουν κανένα πραγματικό αντίκρισμα».

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΒΑΜΒΑΚΟΣ

Τι αναφέρει η πρόταση Νταράουσε

Το έγγραφο που προκάλεσε την ανταλλαγή «εμφύλιων πυρών» είναι ένα σχέδιο πρότασης του Δρ. Μοχάμεντ Νταράουσε και σχετίζεται με την παραγωγή τυποποιημένου προϊόντος σταθερής ποιότητας και ποσότητας με μειωμένες εισροές, μέσω υπολογιστικών συστημάτων.

Σύμφωνα με τον κ. Νταράουσε η εφαρμογή του σχεδίου δράσεων προϋποθέτει ένα συλλογικό σχήμα με νομική υπόσταση (όπως μια ομάδα παραγωγών ή μια οργάνωση) με δυνατότητα παραγωγής 4 -5 χιλιάδων δεμάτων εκκοκκισμένου βάμβακος (συνολικό βάρος εκκοκκισμένου βάμβακος 800-900 τόνους) ως μια μετρήσιμη ποσότητα για την αγορά.

Μέσα από ένα 4ετές ή 5ετές πλάνο ο ίδιος τονίζει πως υπάρχουν πολλά οφέλη. Τόσο βραχυπρόθεσμα όσο και μακροπρόθεσμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass