ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Λέσχη εξερευνητών "Τα πεφταστέρια"

Δημοσίευση: 01 Μαρ 2018 16:12

Λέσχη εξερευνητών του έναστρου ουρανού "Τα Πεφταστέρια" δημιουργεί η «Έναστρον», στο πλαίσιο του Σχολείου Αστρονομίας Λάρισας.

Η Λέσχη απευθύνεται κυρίως σε παιδιά από 10 ετών και άνω, αλλά και σε όσους ενήλικες ενδιαφέρονται για την εξερεύνηση του έναστρου ουρανού και την ενασχόληση με την επιστήμη της αστρονομίας.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες που παρακολουθούν ήδη το Σχολείο Αστρονομίας, εφόσον το επιθυμούν, συμμετέχουν δικαιωματικά και αυτοδίκαια. Επιπλέον μπορούν να συμμετέχουν, κατά προτεραιότητα, σε όλες τις δράσεις της ΚοινΣΕπ "Έναστρον".

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, οι οποίες γίνονται στο πλαίσιο των μαθημάτων αστρονομίας ένα Σάββατο κάθε μήνα, πραγματοποιούνται παρουσιάσεις αστρονομικών θεμάτων, υπό τύπου σεμιναριακού μαθήματος και ανοιχτές συζητήσεις επί διαφόρων ζητημάτων που σχετίζονται με τις θετικές επιστήμες γενικότερα. Επίσης, όταν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, πραγματοποιούνται παρατηρήσεις ουρανίων σωμάτων με κιάλια ή τηλεσκόπια. Για τον χώρο και τον χρόνο των παρατηρήσεων οι ενδιαφερόμενοι ενημερώνονται με προσωπικό ηλεκτρονικό μήνυμα και με ανακοίνωση στις ιστοσελίδες της ΚοινΣΕπ "Εναστρον".

Η επιστημονική βιβλιοθήκη της ΚοινΣΕπ "Έναστρον" είναι πάντα στη διάθεση των μελών της Λέσχης, όπως συμβαίνει ήδη με τους μαθητές του Σχολείου Αστρονομίας. Οι μαθητές - μέλη της Λέσχης μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να συμμετέχουν σε ομάδες εργασίας, οι οποίες παρακολουθούν, καταγράφουν, αναλύουν και παρουσιάζουν τις εξελίξεις, τις ανακαλύψεις, και τις ανακοινώσεις από το χώρο των φυσικών επιστημών και κυρίως της αστρονομίας, της αστροφυσικής και της κοσμολογίας.

Εκδρομές με εκπαιδευτικό και επιστημονικό χαρακτήρα, όπως και εξορμήσεις για αστρονομικές παρατηρήσεις διοργανώνονται όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν. Με την εγγραφή χορηγείται κάρτα μέλους, η οποία πιστοποιεί τη συμμετοχή του ενδιαφερομένου στη Λέσχη. Η ισχύς της κάρτας είναι ετήσια και ανανεώνεται πριν τη λήξη της εφόσον ο ενδιαφερόμενος το επιθυμεί. Το κόστος συμμετοχής είναι τριάντα ευρώ ετησίως. Ο κάτοχος της κάρτας απολαμβάνει εκπτωτικά προνόμια τόσο για τις υπηρεσίες και τα προϊόντα της ΚοινΣΕπ "Έναστρον", όπως και άλλων επιχειρήσεων της πόλης μας. Η συμμετοχή για τους μαθητές του Σχολείου Αστρονομίας είναι εντελώς δωρεάν. Για τη συμμετοχή των ανηλίκων ατόμων απαιτείται η έγγραφη συναίνεση των γονέων ή κηδεμόνων τους.

Για περισσότερες πληροφορίες - εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 6983512219 ή να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@enastron.org.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass