ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ

Ενημέρωση πολιτών για δράση της Greenpeace

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2018 18:55 | Τελευταία ενημέρωση: 28 Φεβ 2018 20:28

Η ομάδα Άμεσου Διαλόγου της Greenpeace βρίσκεται από χθες και θα παραμείνει ως αύριο στη Λάρισα προκειμένου να ενημερώσει το κοινό για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος με εικονική αυτοπαραγωγή σε συνεργασία με τον Δήμο Λάρισας, στο 4ο Γυμνάσιο Λύκειο της

πόλης. Η εγκατάσταση θα γίνει μέσα στον Μάρτιο και η παραγόμενη ενέργεια που διοχετεύεται για να καλύπτει τις ανάγκες του «Ροδοπούλειου», αρχικά και άλλες κοινωνικές δομές στη συνέχεια.
Παρά τη χθεσινή βροχόπτωση, «τα παιδιά με τα πορτοκαλί μπλουζάκια» όπως αποκαλούνται τα μέλη της ομάδας της Οργάνωσης, βρέθηκαν στη συμβολή των οδών Κούμα και Ρούσβελτ και ενημέρωσαν τους πολίτες για τη συγκεκριμένη δράση. Στο ίδιο σημείο, όπως επίσης και στη συμβολή της Κούμα με τη Μεγ. Αλεξάνδρου, θα βρίσκονται σήμερα από τις 10 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 5 έως τις 9 το βράδυ και την Πέμπτη από τις 10 έως τις 2 το μεσημέρι, για να συνεχίσουν την εκστρατεία ενημέρωσης αλλά και για να βρουν υποστηρικτές στο πολύπλευρο έργο τους.
Όπως τονίζει στην «Ε» η υπεύθυνη της ομάδας Άμεσου Διαλόγου, κ. Γλυκερία Γκότση, το έργο εγκατάστασης φωτοβολταϊκού χρηματοδοτείται από κοινού από την Greenpeace και τον Δήμο Λαρισαίων και είναι το δεύτερο που πραγματοποιείται στην Ελλάδα, από την οργάνωση σε συνεργασία με φορέα τοπικής αυτοδιοίκησης. Σύμφωνα με την κ. Γκότση τα οφέλη της εικονικής αυτοπαραγωγής ενέργειας είναι πολλά και απευθύνονται σε όλους. Επιπλέον, η νέα νομοθεσία για τις ενεργειακές κοινότητες δίνει τη δυνατότητα σε οποιονδήποτε να εγκαταστήσει το δικό του φωτοβολταϊκό σύστημα ακόμα και αν δεν έχει διαθέσιμο χώρο στο κτίριό του. Η ομάδα Άμεσου Διαλόγου εξηγεί στο κοινό μέσα από πρακτικά παραδείγματα πόσο πιο εύκολο γίνεται όλο και κάθε μέρα να παράγει ο καθένας από εμάς τη δική του, καθαρή ενέργεια και να εξοικονομήσει χρήματα από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού του ρεύματος.
Επιπλέον, στόχος της εκστρατείας είναι η προσέλκυση υποστηρικτών που θα ενισχύσουν ηθικά, πρακτικά αλλά και υλικά το έργο της Greenpeace, που χρηματοδοτείται αποκλειστικά από απλούς πολίτες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass