Ο Π. ΑΡΤΕΜΙΟΣ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΤΕΣΣΑΡΑΚΟΣΤΗΣ

«Η ταπείνωση ανοίγει τη βασιλεία των ουρανών»

Δημοσίευση: 27 Φεβ 2018 15:20

Στον κατανυκτικό εσπερινό στον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, το απόγευμα της Κυριακής της Ορθοδοξίας 25 Φεβρουαρίου. Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο λόγιος Αγιορείτης ιερομόναχος, π. Αρτέμιος, ο Γρηγοριάτης, ο οποίος και ανέλυσε τη μεγάλη σημασία και τους ευλογημένους σταθμούς της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

«Η ταπείνωση», τόνισε ο π. Αρτέμιος «ανοίγει τη βασιλεία των Ουρανών, η υπακοή σε ανεβάζει στους ουρανίους θαλάμους και η βαθειά γνήσια αυθεντική και αυξανόμενη πίστη σε εισαγάγει στο μυστήριο της αιωνίου ζωής. Στη συνέχεια παρουσίασε τα τέσσερα λάθη του Πρωτόπλαστου Αδάμ και παρότρυνε τους πιστούς σήμερα να μην επαναλαμβάνουν τα μεγάλα και καταστρεπτικά λάθη του, αλλά να δώσουμε σημασία στα «φάρμακα» και στη θεραπεία τους. Αντί της γαστριμαργίας του Αδάμ να τηρήσουμε την ευλογημένη νηστεία μας, αντί της παρακοής του, την υπακοή μας στον σωτήριο λόγο του Θεού και τον πνευματικό μας πατέρα, αντί του εγωϊσμού του, την υψοποιό ταπείνωσή μας και αντί της αμετανοησίας του, την ειλικρινή μετάνοιά μας, τόνισε ο π. Αρτέμιος, καταλήγοντας χαρακτηριστικά πως ο πατερικός λόγος λέει πώς «τα αντίθετα νικώνται με τα αντίθετα». Και όλα αυτά είναι διάχυτα μέσα στην πνευματική διδασκαλία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής».
Ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, «ευχαρίστησε τον αγιορείτη πατέρα για τον κόπο στον οποίο υποβλήθηκε να έλθει στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου και για τις σπουδαίες πνευματικές του υποθήκες, που εκ καρδίας κατέθεσε στον λαό του Θεού και τον παρακάλεσε πρώτον να μεταφέρει τις θερμές ευχές και τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τον πανοσιολογιώτατο καθηγούμενο της εν Αγίω Όρει Ιεράς Μονής του Γρηγορίου, Αρχιμανδρίτη π. Χριστοφόρο για την ευλογία που έδωσε στον ίδιο ώστε να φθάσει στη Λάρισα τη μεγάλη αυτή ημέρα της Ορθοδοξίας και έπειτα τον παρεκάλεσε να μεταφέρει το αίτημά του προς όλους τους Γρηγοριάτες ενασκουμένους πατέρες ώστε να έχουν πολλές προσευχές για την τοπική μας Εκκλησία και όλους τους Λαρισαίους αδελφούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass