Μ. ΧΡΥΣΟΧΟΙΔΗΣ ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ «Ε»

Δέσμευσή μας η στήριξη της μεσαίας τάξης

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2018 22:45

Ύψιστη πολιτική και κοινωνική προτεραιότητα του Κινήματος Αλλαγής χαρακτήρισε τη στήριξη των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που βρίσκονται σε καθεστώς ακραίας φτώχειας, μακροχρόνιας ανεργίας και ανέχειας ο πρώην υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης με δήλωσή του στην «Ε» αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για στήριξη της μεσαίας τάξης που «στενάζει κάτω από τον ζυγό της απάνθρωπης φορολογικής μεταχείρισης».

Ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ θα βρίσκεται σήμερα στη Λάρισα ως επικεφαλής κλιμακίου του νεοσύστατου Κινήματος Αλλαγής προκειμένου στο πλαίσιο των προσυνεδριακών δραστηριοτήτων να αναδείξει την πρόταση για την κοινωνική συνοχή, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα σε συναντήσεις με τους παραγωγικούς φορείς της πόλης. «Θέλουμε με το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής να συνομιλήσουμε με τους εκπροσώπους των πολιτών της πόλης για όλα εκείνα που αποτελούν μείζονες προτεραιότητες στην εποχή μας» σημειώνει στη δήλωσή του επισημαίνοντας πως η Λάρισα μαζί με την ευρύτερη περιοχή, αποτελεί αναπτυξιακό κεφάλαιο για τη χώρα καθώς «διαθέτει πλέον ολοκληρωμένες υποδομές, ισχυρό ανθρώπινο δυναμικό με υψηλή επιστημονική και τεχνική κατάρτιση καθώς και φυσικούς πόρους που μπορούν να την αναδείξουν στο ελκυστικότερο οικονομικό-επενδυτικό κέντρο της Κεντρικής Ελλάδας».

«Ο στόχος αυτός απαιτεί πολιτικές επιτάχυνσης των ρυθμών ανάπτυξης της χώρας για να μπορέσει το ταχύτερο δυνατόν να δυναμώσει η απασχόληση, να δημιουργηθούν καλές θέσεις εργασίας για τους νέους μας, να ξαναλειτουργήσει το κοινωνικό κράτος για όλους, μα κυρίως για τους αδύναμους και φτωχούς συμπολίτες μας που πληρώνουν βαρύτατο τίμημα της κρίσης» υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός και συνεχίζει: «Αποτελεί ύψιστη πολιτική και κοινωνική προτεραιότητα του Κινήματος Αλλαγής η στήριξη των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων που βρίσκονται σε καθεστώς ακραίας φτώχειας, μακροχρόνιας ανεργίας και ανέχειας. Αποτελεί πρωταρχικό μέλημα μας η ένταξη στην αγορά εργασίας χιλιάδων ταλαντούχων νέων που αδυνατούν να εισέλθουν σ αυτήν .

Διαθέτουμε όλες τις πολιτικές δυνατότητες για να στηρίξουμε την εναπομείνασα μεσαία τάξη που στενάζει κάτω από το ζυγό της απάνθρωπης φορολογικής μεταχείρισης.

Οι Έλληνες χρειάζονται δουλειά και αξιοπρέπεια και όχι απλά επιδόματα που δίνονται αποσπασματικά και βυθίζουν όλο και περισσότερο τους αδύναμους στη φτώχεια κα την εξάρτηση .

Η Ελλάδα χρειάζεται σταθερότητα, επενδυτική εγρήγορση, υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.

Η Ελλάδα χρειάζεται προοδευτικές πολιτικές που μπορούν να συνδυάζουν την οικονομική ανάπτυξη με την συστηματική στήριξη των αδυνάτων».

Σε άλλο σημείο της δήλωσής του ο κ. Χρυσοχοΐδης επικρίνει εμμέσως πλην σαφώς την κυβέρνηση για τους χειρισμούς και την διαχείριση των δημόσιων υποθέσεων μεταξύ των οποίων και της υπόθεσης της NOVARTIS αναφέροντας «Με αυτές τις πολιτικές θέσεις παρουσιαζόμαστε ενώπιον των πολιτών της Λάρισας σε μια συγκυρία όπου η πολιτική ατμόσφαιρα γίνεται μέρα με τη μέρα γκρίζα καλυπτόμενη από ανομολόγητες προθέσεις επιστροφής σε απαράδεκτες δοκιμασμένες πολιτικές πρακτικές που διχάζουν, διαιρούν και αποσταθεροποιούν τη χώρα .

Την ώρα που οι Έλληνες αναζητούν ευκαιρίες εξόδου από την οικονομική στασιμότητα, τούτη την ώρα διάλεξε η κυβέρνηση να στείλει ένα μήνυμα ανησυχίας σε επενδυτές και αγορές για το βαθμό σταθερότητας της χώρας. Εν τω μεταξύ θα συνεχίσουν να φορολογούν άγρια τους πολίτες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος του τεράστιου πρωτογενούς πλεονάσματος που συμφώνησαν και φυσικά να διανείμουν στο τέλος του χρόνου πάλι κάποια επιδόματα κάνοντας μια εσχάτη προσπάθεια να δημιουργήσουν εκλογικό ακροατήριο.

Είναι καθήκον όλων μας να διασφαλίσουμε ότι οι θυσίες που έγιναν από τα εκατομμύρια των Ελλήνων δεν θα πάνε χαμένες. Δεν θα θυσιάσουμε στο βωμό των εκλογικών σκοπιμοτήτων των κυβερνώντων τόσο ανθρώπινο κόστος, τόσο ανθρώπινο πόνο που στοίχισε και στοιχίζει η περιπέτεια της κρίσης.

Θα σταθούμε απέναντι για να δικαιώσουμε ξεχωριστά κάθε Έλληνα και συλλογικά την Ελληνική κοινωνία».

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΚΙΟΥ

Σημειώνεται ότι το κλιμάκιο του Κινήματος Αλλαγής, που θα βρίσκεται σήμερα στη Λάρισα αποτελείται από τους πρώην υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τους βουλευτές Γρ. Ψαριανό και Κων Μπαργιώτα, τον πρώην υπουργό Φ. Σαχινίδη και τον πρώην Βουλευτή Θ. Ψύρρα. Το κλιμάκιο θα παραχωρήσει στις 12 το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στα τοπικά μέσα ενημέρωσης στο Ξενοδοχείο Διόνυσος και στη συνέχεια θα επισκεφθεί παραγωγικούς φορείς και συγκεκριμένα στις 12.30 το μεσημέρι το Επιμελητήριο Λάρισας, στις 1.15 το Οικονομικό Επιμελητήριο και στις 2 θα επισκεφθεί εθιμοτυπικά το Αστυνομικό Μέγαρο.

 

Δημ. Κατσανάκης

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass