"Αδιανόητο η Αλβανία να θέτει θέμα Τσαμουριάς"

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2018 15:48

"Είναι αδιανόητο για την ηγεσία της Αλβανίας, αυτή τη στιγμή, να θέτει θέμα Τσαμουριάς" τόνισε ο κ. Παυλόπουλος ο οποίος, μιλώντας σε στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας στο ΑΤΑ απάντησε σε έντονο ύφος στις "ανιστόρητες" και "προκλητικές τάσεις της Αλβανίας σχετικά με το ανύπαρκτο ζήτημα της Τσαμουριάς".

Ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε αρχικά πως η Ελλάδα συμφωνεί η γειτονική Αλβανία "να έχει ΝΑΤΟϊκή και ευρωπαϊκή προοπτική. Αλλά με σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου και του Ευρωπαϊκού Δικαίου. Και κυρίως σεβασμό των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Είτε αυτό λέγεται δικαίωμα στην ιδιοκτησία είτε αυτό λέγεται δικαίωμα των μειονοτήτων.

Όπως επίσης προϋποθέτει και σεβασμό της ίδιας της Ιστορίας και αποφυγή παραχάραξής της. Διαμηνύουμε και το έχουμε πει σε όλους τους τόνους όσο υπάρχουν όχι μόνο ανιστόρητες αλλά προκλητικές τάσεις της Αλβανίας σχετικά με το ανύπαρκτο ζήτημα της Τσαμουριάς, δεν είναι νοητό να συζητάμε. Γιατί και μόνο η ανακίνηση αυτού του θέματος, φανερώνει έλλειψη οποιασδήποτε καλής θέλησης από την πλευρά της Αλβανίας για είσοδο και στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι αδιανόητο για την ηγεσία της Αλβανίας, αυτή τη στιγμή, να θέτει θέμα Τσαμουριάς. Πέραν του ότι το ζήτημα αυτό είναι ανύπαρκτο, καλύτερα να μην θυμίζει η Αλβανία τι σημαίνει η ιστορία των επονομαζόμενων Τσάμηδων κατά τη διάρκεια της ναζιστικής θηριωδίας και στην Ελλάδα. Αν θέλει να έχει οποιαδήποτε ευρωπαϊκή προοπτική. Λυπάμαι που είμαι τόσο οξύς, αλλά τέτοιες μέρες, που γιορτάζουμε και το θέμα του Ολοκαυτώματος, να τολμάει να μιλάει για Τσάμηδες. Καλύτερα να μην θυμόμαστε την Ιστορία εκείνων, οι οποίοι εμφανίσθηκαν ως Τσάμηδες στον ελληνικό χώρο. Λυπάμαι για τη φόρτιση, αλλά ο σεβασμός της Ιστορίας είναι η βάση -η διεθνής βάση- της φιλίας και της καλής γειτονίας" κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass