ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΕ:

Στοίχημα για τη ΝΔ ο επαναπατρισμός των νέων επιστημόνων

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2018 15:28

«Σήμερα, που η χώρα μας πλήττεται από μια πρωτοφανή οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση, ο κλάδος σας έχει σηκώσει τεράστιο βάρος.

Αυξημένη φορολογία, 100% προκαταβολή φόρου, παράλογες ασφαλιστικές εισφορές που διαλύουν κάθε παραγωγική διαδικασία και ως αποτέλεσμα όλων αυτών, ανεργία, που οδηγεί ένα μεγάλο ποσοστό λαμπρών μυαλών της χώρας μας, λαμπρών επιστημόνων, σε αναζήτηση επαγγελματικής αποκατάστασης στο εξωτερικό».

Με αυτά τα λόγια ξεκίνησε τον χαιρετισμό του στην ετήσια εκδήλωση του Περιφερειακού Τμήματος Δυτικής και Κεντρικής Θεσσαλίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο αν. τομεάρχης Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων της ΝΔ, βουλευτής Ν. Λάρισας κ. Χρήστος Κέλλας.

Ο Λαρισαίος πολιτικός επέλεξε να εστιάσει στο τεράστιο πρόβλημα της φυγής των νέων μυαλών στο εξωτερικό (brain drain), χαρακτηρίζοντας την επιστροφή τους ως “το μεγάλο στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία”.

«Μπορεί οι αδυναμίες των μνημονίων και η έλλειψη πολιτικής βούλησης, σε συνδυασμό με τις ιδεοληπτικές αγκυλώσεις μιας κυβέρνησης που εξαπάτησε συνειδητά και τον δικό σας κλάδο, να έφεραν την κατάσταση στο απροχώρητο, όμως δεν πρέπει να “λυγίσετε” τώρα.

Είναι αισιόδοξο, ότι συνεχίζετε να προσπαθείτε και να καινοτομείτε σε αυτές τις δυσμενείς συνθήκες, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για ανάπτυξη στο μέλλον.

Και πάνω σε αυτό το πλαίσιο η παράταξή μας, ως αυριανή κυβέρνηση της χώρας, έχει δεσμευτεί για μείωση των φορολογικών συντελεστών και επανασχεδιασμό του ΕΦΚΑ, για να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, που θα κρατήσουν τους επιστήμονες στη χώρα μας.

Ο επαναπατρισμός όλων των λαμπρών μυαλών που εγκατέλειψαν τη χώρα μας, αποτελεί το μεγάλο μας στοίχημα και αυτό είναι κάτι για το οποίο έχει δεσμευτεί και ο πρόεδρός μας, Κυριάκος Μητσοτάκης», τόνισε χαρακτηριστικά ο αν. τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του, ο κ. Κέλλας συνεχάρη θερμά τους μηχανικούς, για την ανιδιοτελή προσφορά τους στην Τράπεζα Αίματος του Τμήματος, αλλά και τη Διοικούσα Επιτροπή για την πρωτοβουλία βράβευσής τους, σημειώνοντας:

«Στη χώρα μας η έλλειψη αίματος είναι μια άκρως ανησυχητική κατάσταση και η εθελοντική προσφορά του αποκτά ζωτική σημασία για τον συνάνθρωπό μας.

Δίνετε, λοιπόν, ένα μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης.

Πολλά συγχαρητήρια».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass