ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΡΙ ΛΟΥΤΡΟΥ

Το θέμα του αλιευτικού καταφύγιου σε πρώτο πλάνο

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2018 15:34

Το θέμα της κατασκευής ενός αλιευτικού καταφυγίου στην περιοχή του Καστρί Λουτρού έθιξε ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Καστρί Λουτρού, κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του συλλόγου στην οποία κόπηκε και η βασιλόπιτα.

Ο κ. Γιώργος Σαπουντζής αφού έκανε μια αναφορά σε όλη τη δραστηριότητα του συλλόγου, μίλησε για τη βιβλιοθήκη, τόνισε τις προσπάθειες που γίνονται για την ανάδειξη του Κάστρου. Αναφέρθηκε στη διαδικτυακή άμεση ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για θέματα που τους απασχολούν όπως οι καιρικές συνθήκες. Μίλησε για τα φεστιβάλ, τις γιορτές και το θερινό σινεμά. Ακόμα μίλησε για την αποκαθήλωση των παράνομων πινακίδων.

«Το θέμα που μας απασχόλησε σοβαρά τη χρονιά που πέρασε ήταν η ποταμολίμνη. Στην έξοδό της είναι φραγμένη με συρματόπλεγμα που στηρίζεται σε πασσάλους και συχνά όταν υπάρχει βροχόπτωση φράσσεται με φερτά υλικά» είπε και συνέχισε «με αποτέλεσμα η ποταμολίμνη τον χειμώνα να υπερχειλίζει και να δημιουργεί προβλήματα στους δρόμους και στα σπίτια. Για τον λόγο αυτό ζητήσαμε εγγράφως από τη Διεύθυνση Αλιείας Κατερίνης και την κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου επειδή αυτοί νοικιάζουν την ποταμολίμνη σε ιδιώτες να μας απαντήσουν σε μία σειρά ερωτημάτων που τους θέσαμε, ώστε να γνωρίζουμε σε περίπτωση που συμβεί κάποια καταστροφή ή έχουμε τυχόν θύματα σε μια θεομηνία ποιος φταίει. Επικοινώνησα με τη Διεύθυνση Αλιείας και υποσχέθηκαν ότι έως το τέλος του μήνα θα μας απαντήσουν εγγράφως γιατί άργησαν να πραγματοποιήσουν αυτοψία. Με ελάχιστο κόστος μπορεί να μετατραπεί σε αλιευτικό καταφύγιο και να φιλοξενεί τις βάρκες όλων των ερασιτεχνών ψαράδων της περιοχή μας αλλά πιθανόν και της περιοχής Μεσαγγάλων και Νέων Πόρων» υπογράμμισε και πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο θα έχει πολλαπλά οφέλη για την περιοχή.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κων. Κολλάτος, ο αντιδήμαρχος κ. Αχ. Διψάνας, ο πρόεδρος του Κοινωνικού Παντοπωλείου και αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΤΕΠ κ. Λ. Ζάρρας, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Γ. Μανώλης, ο διοικητής του Α.Τ. Τεμπών κ. Πρ. Χαρισμανίδης που ήταν και ο τυχερός αφού κέρδισε το φλουρί. Ο κ. Γ. Σαπουντζής τους ευχαρίστησε όλους για τη στήριξη που παρέχουν προς τον σύλλογο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass