ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕ Ο ΛΗΣΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΚΩΝ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΩΝ

Παρήγγειλε τυρί αλλά έπεσε στη φάκα της ΕΛ.ΑΣ.

Δημοσίευση: 23 Ιαν 2018 22:11

Εμφανιζόταν ως πελάτης σε συνοικιακά παντοπωλεία αλλά η πραγματική του πρόθεση μάλλον δεν αφορούσε στα ψώνια αλλά στις ταμειακές μηχανές και στις εισπράξεις της ημέρας. Ο λόγος για 37χρονο που συνελήφθη χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας μετά τη ληστεία, προχθές, σε μίνι μάρκετ στη Νέα Πολιτεία.

Προχθές Κυριακή, νωρίς το απόγευμα, ο 37χρονος Λαρισαίος ενώ φορούσε κουκούλα για να καλύψει μερικώς τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, μπήκε στο συνοικιακό παντοπωλείο και παριστάνοντας τον πελάτη, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», παρήγγειλε τυρί. Την ώρα λοιπόν που ο 35χρονος εργαζόμενος στο μίνι μάρκετ εκτελούσε την παραγγελία, διαπίστωσε ότι ο ληστής «περιεργαζόταν» την ταμειακή μηχανή.

Αντιδρώντας έβαλε τις φωνές ζητώντας εξηγήσεις από τον δράστη, με τον 37χρονο ληστή να τον απειλεί με μαχαίρι και ανοίγοντας την ταμειακή να κλέβει 400 ευρώ από τις εισπράξεις του καταστήματος. Για να διαφύγει στη συνέχεια με ποδήλατο.

Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, εντόπισαν τον 37χρονο σε χωριό του Δήμου Κιλελέρ και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του 37χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το μαχαίρι αλλά και 150 ευρώ από αυτά που είχε κλέψει από το παντοπωλείο -σύμφωνα με την αστυνομία- ενώ για κατοχή μικροποσότητας ηρωίνης συνελήφθη και ο 40χρονος που φιλοξένησε τον ληστή στο σπίτι του, σε χωριό του Δήμου Κιλελέρ.

Για την ίδια υπόθεση από την ΕΛ.ΑΣ. ανακοινώθηκε ότι «συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας ως δράστης, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας ένας 37χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας, της κατοχής ναρκωτικών ουσιών και της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Επιπλέον, συνελήφθη ένας 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα ο 37χρονος προσποιούμενος τον πελάτη εισήλθε σε κατάστημα «μίνι – μάρκετ», ιδιοκτησίας 34χρονης ημεδαπής και με την απειλή μαχαιριού σε βάρος του προσωρινά υπευθύνου του καταστήματος, αφαίρεσε από τον χώρο του ταμείου το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών ο δράστης εντοπίστηκε στην οικία 40χρονου ημεδαπού στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, όπου αμφότεροι συνελήφθησαν.

Κατά τις νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες τους στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή της Λάρισας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: Δύο νάιλον συσκευασίες με μικροποσότητες ηρωίνης, μία τηλεκάρτα με υπολείμματα ηρωίνης, το μαχαίρι που χρησιμοποιήθηκε κατά τη ληστεία, καθώς και μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού, το οποίο αποδόθηκε στον νόμιμο δικαιούχο».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας προκειμένου «να διερευνηθεί τυχόν εμπλοκή των δραστών σε παρόμοιες αξιόποινες πράξεις».

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass