ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΦΑΡΣΑΛΩΝ

"Το δάσος μας αλλιώς"

Δημοσίευση: 15 Ιουν 2015 8:00 | Τελευταία ενημέρωση: 21 Αυγ 2015 23:22

 

ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο "Ε")

Του Αχ. Μπακαλέξη

Ο Δήμος Φαρσάλων στην προσπάθεια που καταβάλλει για την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, την αναβάθμιση της περιβαλλοντικής μας συνείδησης και τον εθελοντισμό, υλοποιεί για πρώτη φορά στα χρονικά, στον χώρο του αισθητικού άλσους του Δήμου, δράσεις με το γενικό τίτλο "Το δάσος μας αλλιώς", οι οποίες περιλαμβάνουν ποικίλες εκδηλώσεις.

Την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, στις 10 μ.μ., άρχισαν οι εκδηλώσεις στον χώρο της Ακρόπολης των Φαρσάλων με μουσική βραδιά στην οποία παρευρέθηκαν επίσημοι και πλήθος κόσμου. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Φιλαρμονική Φαρσάλων, αποτελούμενη από 25 μουσικούς και σχήμα νέων καλλιτεχνών του Δήμου Φαρσάλων αποτελούμενο από 8 μουσικούς αντίστοιχα. Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Φαρσάλων με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και με τη συνεργασία των Ενεργών Πολιτών, των προσκόπων και του Σ.Ε.Ο. (Παράρτημα Φαρσάλων). Τη δράση συντόνισε η πρόεδρος της ΔΗΚΕΦΑ κ. Δέσποινα Συροπούλου, η οποία στον χαιρετισμό της ανέφερε μεταξύ άλλων ότι "το όραμα της Δημοτικής αρχής για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων στο δάσος των Φαρσάλων υλοποιείται". Έκανε μια χρονική αναφορά στην ιστορία του δάσους και χαρακτήρισε "συγκλονιστική την παρουσία του κόσμου σε μια μαγευτική βραδιά, σ' ένα φανταστικό περιβάλλον κάτω από τα τείχη της Ακρόπολης της Αρχαίας Φαρσάλου". Κατόπιν η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Στ. Σδρόλια αναφέρθηκε στο έργο και στην προσπάθεια που καταβάλλει η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και το υπουργείο Πολιτισμού για την ανάδειξη τόσων σπουδαίων αρχαιολογικών χώρων, συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή Φαρσάλων για την άψογη συνεργασία αλλά και για τη διοργάνωση της μουσικής βραδιάς σ' ένα αρχαιολογικό χώρο, δίνοντας τη δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής να τον απολαύσουν και να γνωρίσουν την ιστορία του.

Ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Άρης Καραχάλιος αναφέρθηκε στο έργο που έχει επιτελεστεί στον χώρο του αισθητικού άλσους επί θητείας του, που είναι η ανάδειξη των τειχών της Ακρόπολης, ο ηλεκτροφωτισμός του δάσους, η πυροπροστασία και η ύδρευση σε αρκετά σημεία για να ξεδιψούν οι περιπατητές.

Επίσης, προέτρεψε τους κατοίκους της επαρχίας Φαρσάλων "το δάσος να το αισθανθούν σαν δικό τους χώρο, έτσι θα το αγαπήσουν περισσότερο και θα το προστατεύσουν".

Τέλος, ευχαρίστησε την πρόεδρο της ΔΗΚΕΦΑ κ. Δέσποινα Συροπούλου για την ιδέα της να πραγματοποιηθούν δράσεις στο αλσύλλιο της πόλης για πρώτη φορά, καθώς και όσους βοήθησαν για την πραγματοποίηση της μουσικής βραδιάς σ' έναν αρχαιολογικό χώρο.

Χαιρετισμό απηύθυνε και εκ μέρους της Φιλαρμονικής Φαρσάλων ο κ. Βασίλης Τέκος.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ακόμη ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κώστας Τύμπας, ο πρόεδρος του Δ.Σ. Φαρσάλων κ. Βάιος Νικολάου, οι αντιδήμαρχοι κ. Χριστοδ. Παπαγεωργίου και Γιάννης Βασιλείου, ο πρόεδρος του ΟΠΑΚΠΑ κ. Κων/νος Δερλός, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΦ κ. Γ. Αγγελακόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, η υπεύθυνη των ανασκαφών αρχαιολόγος κ. Στέλλα Κατακούτα, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πλήθος κόσμου που απόλαυσαν μια μαγευτική μουσική βραδιά στην Ακρόπολη της αρχαίας Φαρσάλου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass