ΧΘΕΣ ΣΤΙΣ 7.47 ΤΟ ΠΡΩΙ

Σεισμός μικρής έντασης στον Τύρναβο

* Καμία ανησυχία διαβεβαιώνει ο καθηγητής Κ. Παπαζάχος

Δημοσίευση: 11 Ιαν 2018 22:07

Aναστάτωση και  προβληματισμό προκάλεσε χθες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τυρνάβου αλλά και του Δήμου Ποταμιάς η σεισμική δόνηση ένατασης  3,6 Ρίχτερ που σημειώθηκε στα όρια των νομών Λάρισας και Τρικάλων.

Η σεισμική δόνηση που είχε μικρό εστιακό βάθος σημειώθηκε στις 7.47 χθες το πρωί και θορύβησε τον τοπικό πληθυσμό από τον φόβο της ενεργοποίησης του Σεισμικού Ρήγματος του Τυρνάβου.

Σε επικοινωνία  χθες με τον αντιδήμαρχο  Τυρνάβου κ. Κωνσταντίνο  Κουλιό, ο καθηγητής Σεισμολογίας του Α.Π.Θ. και  μέλος του Δ.Σ. του Ερευνητικού Κέντρου Τυρνάβου Γεωλογίας των Σεισμών κ. Κωνσταντίνος Παπαζάχος δήλωσε:

Όπως ξέρετε, υπάρχει μία μικρή σεισμική ακολουθία στο ρήγμα του Τυρνάβου

 με μέγιστο σεισμό 3.5 Ρίχτερ (που έγινε αισθητός). Η ακολουθία δεν εμπνέει ανησυχία λόγω μικρής έντασης, είναι δε συνηθισμένο φαινόμενο στον ελλαδικό χώρο.

Το φαινόμενο το παρακολουθούμε και σ΄ αυτό συμβάλλει και ο σεισμογράφος που έχει εγκατασταθεί στον χώρο του Μουσείου», κατέληξε ο κ. Παπαζάχος.

Μιλώντας χθες στην «Ε» ο αντιδήμαρχος Ελασσόνας αρμόδιος για την περιοχή της Ποταμιάς κ. Γιάννης Σαπουνάς τόνισε ότι ο σεισμός έγινε μεν έντονα αισθητός στην ευρύτερη περιοχή, ωστόσο δεν υπήρξαν προβλήματα σε οικίες και άλλα κτίρια.

Τέλος με απόφαση του δημάρχου Τυρνάβου ύστερα από σχετικό αίτημα των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων και των συλλόγων διδασκόντων, δεν λειτούργησαν χθες  το νηπιαγωγείο και το δημοτικό σχολείο του Δαμασίου λόγω της γειτνίασης με το επίκεντρο του σεισμού.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass